Dovolno ti kazav, drugoto e veke doverliva informacija.....hahahahahОд каде?
Ти седиш во борд на директори?
Ти седиш во извршен одбор?
Од каде?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dovolno ti kazav, drugoto e veke doverliva informacija.....hahahahahОд каде?
Ти седиш во борд на директори?
Ти седиш во извршен одбор?
Од каде?
Mnogu slab model, voedno i informacijata sto se dava od Setec deka e -25C e gresna. Ovoj model gledam samo vo Ukraina se naoga.
https://midea.com.ua/en/products/бытовые-кондиционеры/split-type-dc-inverter/mb-12n1d0-i-mb-12n1d0-o-2018[DOUBLEPOST=1548012592][/DOUBLEPOST]
Nov Klime si se gleda, SLUSAJ STO TI KAZUVAM. Ako imas moznost rasprasaj se poubavo i ke doznes deka e vistina sto ti kazav.
Gorenje pocna so Midea, ama veke e sopstvenost na Hisense, mislis deka ke bide ponatamu Midea. Ne bidi naiven dete.[DOUBLEPOST=1548012676][/DOUBLEPOST]
Site informacii se tocni. Bidi siguren.
Mnogu slab model, voedno i informacijata sto se dava od Setec deka e -25C e gresna. Ovoj model gledam samo vo Ukraina se naoga.
https://midea.com.ua/en/products/бытовые-кондиционеры/split-type-dc-inverter/mb-12n1d0-i-mb-12n1d0-o-2018[DOUBLEPOST=1548012592][/DOUBLEPOST]
Nov Klime si se gleda, SLUSAJ STO TI KAZUVAM. Ako imas moznost rasprasaj se poubavo i ke doznes deka e vistina sto ti kazav.
Gorenje pocna so Midea, ama veke e sopstvenost na Hisense, mislis deka ke bide ponatamu Midea. Ne bidi naiven dete.[DOUBLEPOST=1548012676][/DOUBLEPOST]
Site informacii se tocni. Bidi siguren.
Bivalent -7 или -10 ти е битното.Eurovent sertifikat
Ako moze samo objasnuvanje sto e razlika pomegu podatocite za delovite od tabelata:
Heating PL CondA Ph Stage1 @ -7°C
Bivalent Point
Koi se na -7°C a razlicni vrednosti
Gree Change 9-ka, потивка не може да биди, чека -15сДај кажете најтивки 09 ка и 12 ка за во спална !
Ич нека не ни влегуваат самитеДа видиме што ќе испадне од влегувањето на XIAOMI во бизнисот со климатизација. Агресивни се, иновативни и упорни. Можеби ќе донесат нешто ново и можеби ќе се наметнат
https://www.gizmochina.com/2018/01/...r-conditioner-now-available-china-via-suning/
Losho e da go ostavas objektot bez greenje. Ne ja isklucuvaj. Namali ja sabajle pred izleguvanje na 20/21 stepen na dalinskoto podobro nego da ja isklucis i ne se sekiraj za smetkata.Imam inverter klima megutoa od 7 nautro do 16 popladne nikoj nemam vo sobata i me interesira dali e podobro da si raboti 24 casa ili da ja isklucam vo 7 nautro pa preku tajmer da ja uklucam vo 14 casot (togas e i eftina strujata do 16). Dali ke mi stigne ponala smetka na struja na toj nacin ili podobro da si raboti konstantno 24 casa. Pozdrav i ve molam za odgovor
Znaci sakas da kazes najubavo da si raboti 24 casa klimata taka? Bez potreba mi raboti od 7 do 16 casot i od tie 9 casa 7 se na skapa tarifa . I zatoa mislev da ja gasam i preku tajmer da si ja uklucam vo 14 casot togas i evtina e strujata i taman do 16 dodeka da dojdam od rabota ke raboti mozebi turbo tie 2 casa ama barem ke raboti na eftina struja.Losho e da go ostavas objektot bez greenje. Ne ja isklucuvaj. Namali ja sabajle pred izleguvanje na 20/21 stepen na dalinskoto podobro nego da ja isklucis i ne se sekiraj za smetkata.
Daz taka sakam da kazam. Greenje na zima ne se gasi, aposebno inverter shto e najekonomicno greenje. Neka e na skapa tarifa, ako e na 20/21 stepen namestena za tie 7 casa do 14:00 casot ke ti potroshi nekade 3kw recimo, ili toa se 18 denari. Na mesecno nivo ti e 540 denari. I 1000 denari da e, ne vredi da si go rasipuvas komfortot. Greota e da se grees na inverter i da ja isklucuvas klimata. Greenje nikoj ne isklucuva na zima, treba zidovite, mebelot da ti upijat toplina, a toa nema da go postignes so gasenje i palenje na greenjeto.Znaci sakas da kazes najubavo da si raboti 24 casa klimata taka? Bez potreba mi raboti od 7 do 16 casot i od tie 9 casa 7 se na skapa tarifa . I zatoa mislev da ja gasam i preku tajmer da si ja uklucam vo 14 casot togas i evtina e strujata i taman do 16 dodeka da dojdam od rabota ke raboti mozebi turbo tie 2 casa ama barem ke raboti na eftina struja.
Zavisi mnogu od nadvoresnata temperatura od izolacijata koja ja imash I od samata klima. Na vakvi minusni temperaturi ne se preporacuva isklucuvanje na klimata.Imam inverter klima megutoa od 7 nautro do 16 popladne nikoj nemam vo sobata i me interesira dali e podobro da si raboti 24 casa ili da ja isklucam vo 7 nautro pa preku tajmer da ja uklucam vo 14 casot (togas e i eftina strujata do 16). Dali ke mi stigne ponala smetka na struja na toj nacin ili podobro da si raboti konstantno 24 casa. Pozdrav i ve molam za odgovor