- Член од
- 23 декември 2018
- Мислења
- 101
- Поени од реакции
- 134
Според мене разлика во потрошувачка на меѓу инверторите од најскап до најефтин нема драстична. Барем не онаа што може цената да ја покрие (Тундра 18 = 34.000 ден до ЛН50 = 110.000) Нема шанса таа разлика во цена преку подобар ЦОП да се врати, во животниот век на уредите.
Дали вредат останатите функции, подобра операција, дефрост итн. секој треба да процени што му е приоритет.
За мене лично комоцијата е приоритет и затоа барам тоа од поскапите модели, и само заради тоа би ја менувал Тундра 18. Не велам дека не е доволно тивка или не испорачува топлина, едноставно сакам да го добијам најдоброто на пазарот во тој сегмент, барем за дневната.
Дали вредат останатите функции, подобра операција, дефрост итн. секој треба да процени што му е приоритет.
За мене лично комоцијата е приоритет и затоа барам тоа од поскапите модели, и само заради тоа би ја менувал Тундра 18. Не велам дека не е доволно тивка или не испорачува топлина, едноставно сакам да го добијам најдоброто на пазарот во тој сегмент, барем за дневната.
) . И притоа климата да е поевтина едно 30-40% од соодветен бранд модел со диплома.