Jas bev isto vo fevruari 2016 so bratuced mi na intervju. Zaedno imamvme promena od dobolnitelna vo finalna pa polozitelno i sega samo kaj mene promena proverka odd viceprezidentaДечки некој со промена на статус од дополнителните со рок шо бил на интервју 2016та а да му се сменило од финална во друг статус дали има? И со каков статус сте?
слушнав нешто от германија "НАВОДНО" тој е во тие кој "купиле пасош" случајот што беше со ДАБЧ агенцијата,скандалот со пасошите,оние кој ги купиле ке им ги одземат,имаше и от нашиве портали дека ке ги одземале тие кој се стекнале на тој начин со државјанства!?крај краева којзнае што е?!Прегледај го приврзокот 203301[DOUBLEPOST=1547912536][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 203302[DOUBLEPOST=1547912649][/DOUBLEPOST]Знае ли некој дали е ова точно?Слушнал ли некој нешто во врска со ова? Имам инфо од пријател со одобрено државјанство,се сликал за пасош и го вратиле назад на повторно разгледување.Ве молам кој знае нешто околу овие работи нека пише.Незнае веке човек што е вистина
Според ова работата си оди ама е гужва оти се само 8 вработени? А и реално нема да има 15к издадени ако не издаваат на лица со потврди, тие со стари документи се сигурно мал број.
dobro be site se pravite deka znaete se a ustvari nisto ne znaete,mene mi se smeni vo finalna 2 nedeli posle skandalot a eden mesec posle toa vo polozitelno,samo so potvrda sum,ako ne davaa so potvrdi ke me odbieja odma ili ke me stavea na dopolnitelna,samo da se solelo pametСпоред ова работата си оди ама е гужва оти се само 8 вработени? А и реално нема да има 15к издадени ако не издаваат на лица со потврди, тие со стари документи се сигурно мал број.
Знаеме бугарски нели македонскиот е дијалект на бугарскиот5800 души вратени на дополнителна проверка и 1500 откази само од Министерство за правда т.е. Совет за државјанство за 2018 г., а како главни причини наведени немање доказ за потекло итн. Плус илјадници предмети кои се решени со положително висат кај потпретседателката за потпис, за кои не е обврзана законски до кога да ги потпише т.е. нема да ги потпише никогаш. Тоа е реалноста, а вие како сакате.
Повеќето имавте година/две за да научите бугарски јазик за на интервју и да си олесните, а тоа кај и да е ќе се бара и законски.
Па нема она доживотно да биде претседателка ќе ја сменат и ќе дојди друг/а и ќе потпише..5800 души вратени на дополнителна проверка и 1500 откази само од Министерство за правда т.е. Совет за државјанство за 2018 г., а како главни причини наведени немање доказ за потекло итн. Плус илјадници предмети кои се решени со положително висат кај потпретседателката за потпис, за кои не е обврзана законски до кога да ги потпише т.е. нема да ги потпише никогаш. Тоа е реалноста, а вие како сакате.
Повеќето имавте година/две за да научите бугарски јазик за на интервју и да си олесните, а тоа кај и да е ќе се бара и законски.
a so vises na forumot ako si siguren oti ne davaat poveke..baraj drugo resenie, ili finansiski si slab...za nas ne beri gajle ke zememe ili nema nie odime do krajpoveke ne se maci da dokazuvas ziveej si go malku zivotot vo normala5800 души вратени на дополнителна проверка и 1500 откази само од Министерство за правда т.е. Совет за државјанство за 2018 г., а како главни причини наведени немање доказ за потекло итн. Плус илјадници предмети кои се решени со положително висат кај потпретседателката за потпис, за кои не е обврзана законски до кога да ги потпише т.е. нема да ги потпише никогаш. Тоа е реалноста, а вие како сакате.
So kakvi dokumenti ste druze!Jas bev isto vo fevruari 2016 so bratuced mi na intervju. Zaedno imamvme promena od dobolnitelna vo finalna pa polozitelno i sega samo kaj mene promena proverka odd viceprezidenta
Cekaj potpis ti si so star dokument uzivajИнтервју - февруару 2016-та.
Дополнителна - август 2016-та.
Финален преглед - октомври 2018-та.
Положително - декември 2018-та.
Со бугарско венчално од прабаба и прадедо од 1930-ти.
Да чекам потпис од вицепретседателката или да не се надевам многу?