ТЕЛЕКАБЕЛ [мобилен оператор]

• Креатор на темата Креатор на темата alekjov
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogi e loso dogovorot so vip mi e istecen a telefonot mi e kupen od vip. I da sakam da se prefrlam vo telekabel mora da kupam i nov telefon zosto ovoj e kodiran :( ponudata od 500 den na telekabel e super za mene.

De be drugarce, probaj prvo da ti go dekodiraat nekade!
Ne im veruvam mnogu na ovie od strumica sto se zanimavat so vakva rabota za da im dozvolam da dekodirat telefon.

Inaku jas vo vip plajkam 550 den so 1gb net i besplatno na site mrezi.za poraki si doplajkam a ne gi ni koristam. Ponudata od telekabel 500 den za mene e bonbona biznis.

Mnogi e loso dogovorot so vip mi e istecen a telefonot mi e kupen od vip. I da sakam da se prefrlam vo telekabel mora da kupam i nov telefon zosto ovoj e kodiran :( ponudata od 500 den na telekabel e super za mene.
Nema potreba da menuvas broista kako corapi. Stom ti e istecen odi vo vip i apliciraj za VIP NEO M SIM , tamu imas za 650 den 15gb internet i se neograniceno. Znaci ne zimas telefon od niv( i bez toa cenite im se izgor skapi za telefon) samo SIM karticka zimas od niv i taka cenata im e 650 den.

Citaj ubavo na vip stranata

Код:
Тарифни модели достапни само со SIM-картичка
Доколку немате потреба од телефон изберете тарифа само со SIM картичка. Во овој случај ќе склучите договор на неопределено време, а и месечната претплата ќе Ви биде пониска.

Актуелната промоција со зголемен интернет сообраќај важи и за соодветните тарифни модели само со SIM-картичка.

Vip Neo S SIM    Vip Neo M SIM    Vip Neo L SIM
Месечна претплата    449    649    999

Thank me later.

Последно уредено од модератор:
Ne im veruvam mnogu na ovie od strumica sto se zanimavat so vakva rabota za da im dozvolam da dekodirat telefon.

Inaku jas vo vip plajkam 550 den so 1gb net i besplatno na site mrezi.za poraki si doplajkam a ne gi ni koristam. Ponudata od telekabel 500 den za mene e bonbona biznis.
Aj probaj da si kupes novo telefonce, a staroto kodirano da go prodades.

Nema potreba da menuvas broista kako corapi. Stom ti e istecen odi vo vip i apliciraj za VIP NEO M SIM , tamu imas za 650 den 15gb internet i se neograniceno. Znaci ne zimas telefon od niv( i bez toa cenite im se izgor skapi za telefon) samo SIM karticka zimas od niv i taka cenata im e 650 den.

Citaj ubavo na vip stranata

Код:
Тарифни модели достапни само со SIM-картичка
Доколку немате потреба од телефон изберете тарифа само со SIM картичка. Во овој случај ќе склучите договор на неопределено време, а и месечната претплата ќе Ви биде пониска.

Актуелната промоција со зголемен интернет сообраќај важи и за соодветните тарифни модели само со SIM-картичка.

Vip Neo S SIM    Vip Neo M SIM    Vip Neo L SIM
Месечна претплата    449    649    999

Thank me later.
De prati mi link od vip stranta da procitam dobro?

Pustiv i jas .... potvrden odgovor.. ?ti stigna mail? sms? na kontakt brojot? ili samo na nivniot sajt deka barajneto e podnseno ?
ponedelnik ke pominam da prasam vo salon, i onaka e 21, oficijalno pocnuvaat *
Pustiv i jas, niti mail stiga nitu mi se javi nekoj od tk. Vo pon vo salon odam pa ke videme so kako...

brm brm
Мислев на тоа дека барањето е поднесено, не ми стигна меил.

HBO секогаш бил „каменот на сопнување“ во Македонија ама од причина што барем засега Телеком и ВИП имаат есклузивност врз правата за истиот (кој мислам доаѓа од нивните матични компании) и затоа добивање на лиценци за HBO за сите помали оператори е скоро невозможен процес (од финансиски причини) особено што на крајот ќе излезе дека месечната претплата ќе биде скапа и нема да е интересна за крајниот корисник...

Во секоја мрежа технички проблеми има... и кабелска и оптичка (која иако мислите ја базираат на стандаден FTTH PON) и фиксна и мобилна... за различни проблеми одговорни се различни сектори или партнери... Кај мобилната можеби и е најлесно бидејќи најмалце зависи од операторот корисник, но како и во секоја комплексна телекомуникациска инфраструктура потребн ое многу време...

Користам мобилни услуги од сите оператори и реално проблемите ги имаат сите и на voice делот и на data делот... и за жал најголемиот проблем тука е во дв сегменти - едно е неуинифицирана телекомуникациска опрема во градењето на мрежата (различен вендор е централата, базната станица, антените, контролерите) и друго е недоволното локално искуство на техничко ниво во рамките на самата компанија па сите посериозни дефекти зависат од партнерот на производителот (а таму брзината на рекација правопропорционално зависи од тоа колку плаќате)

Затоа место да пишувате мислења кои се без врска и не директно поврзани со темава - предлагам да биде дискусијата квалитетна како и што е досега (а за они мали испати нормално е да ве бришат)...

Кога веќе сме во дискусијава, морам да кажам дека под притисокот на јавноста проблемот со рутирањето на повиците од ВИП веќе 2-3 дена е сосема стабилно... веројатно се затегнаа сите мутери со правилната комбинација за да работи како треба :)
Ok da se zadrzime na diskusijava za 074 / jas licno ke pocekam do 21 >> koga e i oficijalniot start sakam da vidam dali kese dopolni stranata so informacii ili ke si ostane vo segasnata sostojba / Posle toj datum mozeme da diskutirame a del od prasajnata ke bidat sledni :
Primer : mene mie potrebna informacija kolku ke kosta da ispratam sms kon Germanija?(odnosno mejgunarodni sms),
na paketot 300(kako kese proveruvaat potroseni min/mb?na paketot 500/mb? )
a cenite vo roaming ?
Подетални информации за цени по оператор во роаминг може да се видат на официјалната веб-страница www.telekabel.com.mk / kade e ovoj cenovnik ne znam ....?jas ne mozam da go najdam ,,,,,
isto taka na paktot 1500den, dali navistina e neogranicen vo brzina 3g/4g? a ogranicen vo GB ili obratno..?ako e posle kolku GB brzinata se namaluva i na kolku ???
i red drugi takvi tehnicki prasajna .....
Bidejki site ovie prasajna / odgovori gi nema na https://telekabel.com.mk/mobilna/ zatoa ke gi postavime tuka .....
Pa povelete na diskusija :)

Пробувам некое бројче да резервирам и тоа со барем 3 исти на крајот сите зафатени. Ова не е можно толку да ги резервирале сите броеви туку заклучени им се.
пример 201-111 201-222 201-333 цела серија зафатена. Истото со 202-111 202-222 202-333 пак исто.
Испаѓа од старт дека имаат илјадници корисници.
Па имаат и голем број на вработени и плус и тие ако имаат избрано и по десетина за за фамилијата и другари и пријатели.

Иначе еве ви слободни бројчиња.

203-305 блиску до 223-305 :D
206-026
20-4567
20-2345
203-302
747-123
74-7654

Ok da se zadrzime na diskusijava za 074 / jas licno ke pocekam do 21 >> koga e i oficijalniot start sakam da vidam dali kese dopolni stranata so informacii ili ke si ostane vo segasnata sostojba / Posle toj datum mozeme da diskutirame a del od prasajnata ke bidat sledni :
Primer : mene mie potrebna informacija kolku ke kosta da ispratam sms kon Germanija?(odnosno mejgunarodni sms),
a cenite vo roaming ?
Подетални информации за цени по оператор во роаминг може да се видат на официјалната веб-страница www.telekabel.com.mk / kade e ovoj cenovnik ne znam ....?jas ne mozam da go najdam ,,,,,
isto taka na paktot 1500den, dali navistina e neogranicen vo brzina 3g/4g? a ogranicen vo GB ili obratno..?ako e posle kolku GB brzinata se namaluva i na kolku ???
Bidejki site ovie prasajna / odgovori gi nema na https://telekabel.com.mk/mobilna/ zatoa ke gi postavime tuka .....
Mislis nekoj od TK ke ti odgovori?
I don't think so [emoji17]
Povekje pati se postaveni vakvi prasanja, se nadevam znaat za ovie dilemi tk i ke objavat na nivnata webstrana

brm brm

Последно уредено:
a cenite vo roaming ?
Brzinata e 4g, na momenti dobiva ip telekom na momenti telekabel. Gi prasav na informacii velat nemalo ogranicuvanje na brzina, no resiv da testiram samiot so 2 isti telefoni (samsung j5-2017) internet so telekom karticka i so telekabel karticka imase golema razlika. Telekom postojano krevase poveke od 40 a telekabel 20 krevase no pogolemiot del na testiranja vaga 6-15. p.s Brojce zemav vo naplaten iako mi kazaa deka ke bide aktiven od 01.02 go probav imase i net i pojdovni povici. Internetot go istrosiv(1GB) i seuste imam net :D ke im se javam da im kazam vo ponedelnik za propustite iako se vo moja,nasha korist. A okolu brzinata neka objasni nekoj strucnjak zosto e toa taka i dali e slucajnost ili ne?

Едно е сигурно - кога нешто е добро, сите ќе го практикуваат. Како џабестот кога се појави во право време на право место. И старо и младо знаеше што е џабест,активираше пакети, направи бум.
Сеуште се користи само е инкогнито пред претплатите на вип. Лајка да беше добра, а само малку ветувачки се покажа во почетокот - ќе имаа сите лајка бројчиња. Телекабелковци ако имаат муда да направат нешто евтино и добро, нека не ја мислат воопшто дали ќе има корисници.

Ова им е најниската понуда која и не е баш најниска.Повисоките не ни ги гледам оти се припејд.

tele krava vol.png

за 300 денари само 200 минути кон други мрежи (без специјални броеви, врска немам што значи тоа, пишете де)
1 гига интернет, 2 порничи некоја песна на јутуб летна интернетот.
СМС 3 денари, и тоа во 2019та година најбезвезниот начин за комуницирање сеуште е најскап.

500 денари веќе се граничи со претплата,ја сум олд скул уште кога 590 денари беше М тарифа кај операториве и што е многу многу е.
1500 денари за неограничен интернет што толку е претплатата за оптика дигитална тв фиксен телефон и еден еклер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom