Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Каде беше на интервју, јас во конзулат на 04.04.2018 образувана на 31.07.2018 и кај мене истото го пишива
Posle sreduva finalna pa polozitepno ako pomines na sovet i na izdavanje ukaz so sto dokumenti si?[DOUBLEPOST=1547801524][/DOUBLEPOST]
Jas cekam od 18 septemvri 2018 togas mi izleze na ukaz eve denes veke 4 meseci nema aber za da potpisat ... ako ima nesto ke vi objavam ;)
Finalna polozitelno od sovetot i ukaz so sto dokumenti

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Интервјуто ни беше во Април 2018, во статусот ни пишува дека чека на потпис од вицепрезидентот. Дали некој има сознание колку време се чека?[DOUBLEPOST=1547756655][/DOUBLEPOST]Дали има начин со пасоши на шалтер да се добијат бројчињата од предметите и пиновите? Наши пријатели имаа инцидент и ги немаат веќе броевите.
Да не си грешка нешто?
Април 2018 на полижително?
Од кога чекате потпис?
Кога ви се смени од образувана преписка , на финален,па на положително?
Ме чуди зошто јас сум јануари 2018 уште не е сменето во финална,а има и преписки од 10/2017 што чекаат уште на задолжително?
И со какви документи сте?
А за бројчињата може да се добијат лично на шалтер.

Член од
9 јуни 2018
Мислења
43
Поени од реакции
38
Интервјуто се закажува само онлајн на интернет страната .Ќе пробуваш да селектираш дати за кои ќе ти отвори час.За оние дати за кои нема податоци за час,значи дека не се слободни.Документите ќе треба да ги носиш во оригинал на закажаниот термин,преведени и заверени на нотар во Бугарија,а за тоа ќе треба да отидеш една недела,можеш и порано пред интервјуто за да ги преведеш,или да ги преведеш овде и легализираш во амбасада.Па потоа да одиш на интервју.
http://publicbg.mjs.bg/BgSubmissionDoc
Благодарам, гледам дека си упатен во постапката, мислиш да одам јас на интервју? од август чека указ сопругот....

Член од
14 август 2013
Мислења
46
Поени од реакции
89
Поздрав до сите, ако новата процедура е пократка, дури чекаме на пасошот на сопругот, да пробаме за мене. Што мислите?
Дали има информација некој дали можам да одам преку Софија да закажам интервју, имам происход добиен преку Конзулат во 2015та, со крштениче од блгарска егзархија од дедо и пасош од брат.[DOUBLEPOST=1547719540][/DOUBLEPOST]

Честито!
кога имаше проверено последно?
Во четвртокот навечер, значи само во петокот немав проверено

Член од
8 јуни 2018
Мислења
69
Поени од реакции
59
imali nekoj so bil preku ambasanda na intervju da mu e izlezeno drzavjanstvoto i prateno vo sk jas cekam od avgus mesec da go ispratat ukazot i seuste ne e stignat

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
tebe preku to so go pises te pocituva oti ne te znam licno i zato so drugarski ton te prasav oti se slagam so to so go velis a so poraka do site so se poftaret ovde - cekam potpis za ukaz.... cekam 1den, cekam 1 nedela, cekam 2 meseci.
Се надевам дека наскоро ќе има поголемо потпишување укази што секако ќе делува стимулирачки и за нови луѓе што сакаат да ја почнат процедурата , трпение само :)

Иначе дали некој поседува од тие записите за Блгарска армија во ВСВ (1939-1945) што може да им послужат на некој ?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Благодарам, гледам дека си упатен во постапката, мислиш да одам јас на интервју? од август чека указ сопругот....
Да,нема потреба од чекање,само ќе изгубиш време ако не поднесеш.

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Се надевам дека наскоро ќе има поголемо потпишување укази што секако ќе делува стимулирачки и за нови луѓе што сакаат да ја почнат процедурата , трпение само :)

Иначе дали некој поседува од тие записите за Блгарска армија во ВСВ (1939-1945) што може да им послужат на некој ?
Toa i jas prasav nemozam da najdam nikade a znam so sigurnost deka pradedomi sluzel vo vtorata svecka vojna

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201
I Jas znam deka sluzel ali ne znam polk neznam godina, dedo mi sto znae e deka samo bil 3 godini vo Bg, sluzel, a potoa kukata se zapalila i nemat niso dokazi. Kade mozam da najdam samo po ime i prezime?
Vo voeniot arhiv vo Veliko Trnovo licno ako otides nz dali ke ti dozvolat da prebaruvas tamu , inaku preku e-mail na voen arhiv ako baras- moras da znaes koga kade i vo koj polk bil...

Член од
15 јануари 2019
Мислења
194
Поени од реакции
226
Да не си грешка нешто?
Април 2018 на полижително?
Од кога чекате потпис?
Кога ви се смени од образувана преписка , на финален,па на положително?
Ме чуди зошто јас сум јануари 2018 уште не е сменето во финална,а има и преписки од 10/2017 што чекаат уште на задолжително?
И со какви документи сте?
А за бројчињата може да се добијат лично на шалтер.
ne mozno da e Na polizitelno sigurno napisala greska godinata,jas sum pred nego pravam veke 1 godina od intervju pa uste na zadolzitelna

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom