Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Неможе да е договорено тоа друже ко демек ајде сега како што Грујо службите намерно го пропуштиле да кидне од земјава така и овој Војминовски тепачот на Сеља ... моментално целиот државен апарат е СДС/ДУИ значи судови, полиции, гранични органи и.т.н. така да нема шанси ова лице да е намерно пуштено да избега од државава !
Сигурен сум дека не го ни прочита линкот. Друго пишува таму, а ти за друго ми збориш.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
И ако се осмели граѓанин да пријави од 3-5 години во затвор за клевета..,
За украдени ќебапи го затворија човекот, а ти викаш за да пријави нешто. :pos::pos:

А којзнае колкава казна ќе добијат тие 7 души што денес протестирале и го навредувале Зајко наш. Мислам дека од тие малите билборди спроти Добрание биле исшкртани со навредливи зборови кон Премиерот.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
За украдени ќебапи го затворија човекот, а ти викаш за да пријави нешто. :pos::pos:

А којзнае колкава казна ќе добијат тие 7 души што денес протестирале и го навредувале Зајко наш.
Па немал функција тој ќебапарот, онаа од Чаир на фискална си лупала јадење пиење и не одговара. Во државава е легално да крадеш само мора на документ.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607

А којзнае колкава казна ќе добијат тие 7 души што денес протестирале и го навредувале Зајко наш. Мислам дека од тие малите билборди спроти Добрание биле исшкртани со навредливи зборови кон Премиерот.
Голем кур.
И така нели ќе ни воведат царини и визи и ќе не бомбардирале Бугарија и Грција.
Што има везе некој глуп закон каков е?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Па немал функција тој ќебапарот, онаа од Чаир на фискална си лупала јадење пиење и не одговара. Во државава е легално да крадеш само мора на документ.
Која од Чаир? Да не мислиш на таа што била по суџуци од Арачиново?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Eх какви времиња дојдоа, во европски континент да плаќаш 10 еур за да го посетиш Берлистан, Лондонистан и Паржир.[DOUBLEPOST=1547754375][/DOUBLEPOST]
Која од Чаир?
Грешка - Арачиново се извинувам, и не е само таа ја земав дека е најнова сите функционери ждерат по 150 ќебапи на ден и никому ништо.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Камо среќа сите политичарки да "лапаат" суџук.Е ништо страшно и се присакало "суџук" на жената

TOT

sorcerer
Член од
2 јануари 2019
Мислења
790
Поени од реакции
1.291
Мијалков дозволи да дојдат на власт. Дозволи и многу штета на сметка на Нацијата, а зошто - не знам.
Класика мафијаш што му се дало можност држава да води, и тие истите што му ја дале му ја земале после деценија. У овој филм он беше некое време главен лик у режија на западот. Такви како него и сопствена мајка продаваат а не нација.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Официјален албански јазик не наштетува на македонците.

Скептичен сум за примената.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

А тебе ке ти користи кога на албански ке ти кажат дека извршител ти ја блокирал сметката за долг од 500 ден а треба платиш 12.000? Или кога на клиника ке ти кажат дека немаат шприцеви и гази да одиш сам да си купиш? Од вас побудали и полесни за манипулација нема у свет

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
А тебе ке ти користи кога на албански ке ти кажат дека извршител ти ја блокирал сметката за долг од 500 ден а треба платиш 12.000? Или кога на клиника ке ти кажат дека немаат шприцеви и гази да одиш сам да си купиш? Од вас побудали и полесни за манипулација нема у свет
Нив нема да им се случи тоа, они се заштитени од УНЕСКО.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.705
Поени од реакции
31.770

,,,kako mislish deka ne nashtetuva,,
,,,ako Makedonec administrativec neznae Albanski-5000evra kazna,,
,,,ako Albanec administeativec neznae Makedonski togash prek,rshochno kaznet,,,
,,,kjor si ta ne gledash koja e razlika a na shteta na Makedonec ta vo sopstvenata zemja pa makar bila I severna,,,,a ti kako procentualen Albanec vo Makedonija zashtiten i mnogu povekje od shto e predvideno spored site megjunarodni normi,,,
,,,,i daj dosta se krieshe pozadi amerikanskoto zname,stavi si Albansko,,,

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom