https://tocka.com.mk/vesti/224946/fatime-fetai-rastev-vo-sredina-kade-bese-sramota-zena-da-vozi-se-omaziv-na-17-godini-no-ne-se-otkazav-od-svoite-sonista
Повели Африм од 3:30 натаму. Глеј Африм, сме збореле и претходно и можам да дојдам до 2 заклучока: или ме лажеш и си пристрасен или имаш како и многу македонци селективна перцепција на општеството. Ако ме лажеш, шо да ти кажам, не ти верувам.
Ајде да дискутираме како да е второто. Јас не викам дека како Македонец не сум 100% непристрасен ама се трудам да бидам колку можам. Ако и ти како оние Ла Кања појави селектираш да се дружиш со Албанци атеисти, образовани и разбрани и мислиш дека има лоша перцепција за Албанците во Македонија затоа што твоето опкружување се кочи со тезата имам лоши вести за тебе. Нормално ти нема да припариш во средина во која во 21 век имаш вакви наслови што ги има само во Саудиска Арабија
https://www.kanal5.com.mk/articles/206699/otvoreno-kafule-samo-za-zheni-vo-kamenjane
Сакаш да прошетаме низ Севернава и да разговарме со просечните албанци каков е нивниот став за семјството, што е улогата на жената, што ако некој од фамилија одбие да биде муслиман, што треба да им се случи на каурите, дали е ок да пукаш со калашникови на свадба, дали е ок девојката да си има дечко што сама ќе го избере и сама ќе одлучи дали ќе има секс со него, дали тортурата врз македонското малцинство да се иселат е ок, дали треба во 5 сабајле оџата да тероризира цело население кога денес имаш апликации да те станат за молење ако ти се моли, дали џиновски знамиња не е вадење на кур и мочање на територија, дали е ок албанци машки да ебат каурки а после тоа забулена да земат а дали албанките можат истото да го прават. Што ако комшијата не сака да пости за Рамазан. Што ако сака да пие алкохол или Алхамдулила да јаде свински вешалици? Дали е Ердоган добар пример за лидер каков што испитаниците би сакале да имаат? Ама не да ја прашаме Фатиме Фетаи или Нора Шачири. Рандом обични луѓе да прашаме што ќе ги сретнеме на Бит Пазар во комбињата на Беса транс, во продавница, чајџилница.
Абе другарка имам на медицина заврши пред година дена вика Албанките не сакале да учат репродуктивен систем знаеш она тестиси, пениси, сите други се бунеле како смее да им се допушти тоа, утре таква треба да ме лечи. На Цветан Димов имаш 3 или 4 muslim shop бутици каде се изложени кукли замотани од глави до пети, бурки гледам низ Битпазар, значи тие само очите што им се гледаат. Во сред Карпош во Сити Мол е пола Косово, во сред центар на Велес јас сум жив сведок со орелот коли свиреа низ центар за свадба ништо не им фалеше додека во обратното го имаш ова
Луѓе раселени од 2001 не можат да се вратат, во Чаир становите ги продаваат багатела оти е неиздржливо веќе да се живее со дивјаци и орки. Кај живееш бе ти, на Марс? Немој да ме јебеш бре.