Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.881
Никако неможе да си во право за уставот од 91ва а ке ти кажам и зашто.Во тоа време кога се растури Југославија од ЕУ излегоа со став дека само Словенија и Македонија исполнуваат услови да станат членки на унијата.Баш ради уставот кој даваше широки права на малцинствата ние бевме рангирани дури и пред Словенија.
Ај не ги лажи децата.
Не била пред Словенија и не беше само таа ставка по која Бадинтеровата комисија оценуваше.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ај не ги лажи децата.
Не била пред Словенија и не беше само таа ставка по која Бадинтеровата комисија оценуваше.
Бевме,зашто во Словенија имаше кратка војна.Мене за овие работи да ми објаснуваш е исто како на курва да и кажеш што е тоа кур.И немој да ми објаснуваш колку е Словенија понапред од Северна зашто и тоа ми е јасно ко бел ден

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
Кај пишува така?

Јас колку што знам ќе излезе во службен весник уште пред да се гласа во Грција... FYRoM беше договор кој важеше за ЕУ и НАТО интеграции, не се почитуваше, тужевме за тоа, па пак ни остана.

Така да незнам дали ќе се врати, поготово со Албанскиве амандмани...
Па незнам затоа прашувам.

Замисли сеа Грција не го ратификува договорот, а ние мењаме име баш поради тоа? :pos: Циркус :pos:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.413
Дотолку повеќе што уште во 91ва со Уставот било пишано дека тие што не се Македонци имаат право на основно и средно образование на нивнито мајчин јазик, а нигде не вика дека не смее и високото да биде на нивниот мајчин јазик, а оти се што не е со Устав или закон забрането е дозволено, значи можеле и високо образование да имаат на албански, ама хх луѓе тоа не го сакале и утепале човек. Ти викам, текстот како текст не става никого во прв или втор ред, однесувањето на хх луѓе го правело тоа, така да пак да повториме Уставот не ги става Албанците како граѓани од втор ред.
Да те дополнам само, во 1998 година под иницијатива на Арбен Џафери, во Македонија се отвори приватен универзитет на Албански јазик, а се преговараше и Тетовскиот да се легализира (не ми текнува дали е легализиран до 2001). Е сега во една таква ситуација на очигледна попустливост, доаѓа до конфликт во 2001.. тука нема никаква логика...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.881
Бевме,зашто во Словенија имаше кратка војна.Мене за овие работи да ми објаснуваш е исто како на курва да и кажеш што е тоа кур.И немој да ми објаснуваш колку е Словенија понапред од Северна зашто и тоа ми е јасно ко бел ден
Имаше мал милион параметри по кои Словенија беше пред Македонија.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Имаше мал милион параметри по кои Словенија беше пред Македонија.
У тој момент за влакно можеше да се случи Словенија да престане да постои како држава,и воено и економски.Ги фати паника каде ке продаваат бојлери горење кои само за касарните на ЈНА неможеа да постигнат со производство.У тоа време тешко дека и Австрија или Германија ке увезуваа сокови фруктал.Целата економија им беше доводена под знак прашалник а башка се исто ко нас шака луѓе

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Само дегенерик може да мисли дека со влез во НАТО стандардот и животот во државата ке биде поквалитетен, имаме одличен пример со нашиот западен сосед, сто години трубам додека не го исчистиме срањето во нашиот двор во каква и да е унија или организација не примат пак ке сме беда и мизерија.
И нато шаком и капом да дава пак ке се најде некој што ке ги краде тие пари ради неисчистените претходни срања.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Убеден сум дека у тие времиња да не се појавеше спорот за името,до 99та ке бевме во унијата примени иако не бевме за таму

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.880
Поени од реакции
6.718
Ќе биде работава после ебење каење. Сите што се лупаа у груди НАТО и ЕУ ( демек демократиија бајо ) а ти си уценет да си го смениш името ( демократија lel) ќе сфатат какво ебење се деси. Има време и за тоа. Али касно. После ебење нема каење.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.413

Замисли сеа Грција не го ратификува договорот, а ние мењаме име баш поради тоа? :pos: Циркус :pos:
Интересна работа во сево ова е, што Каменос чекаше да помине кај нас, па да напушти влада, иако најавија дека нема недоразбирање... Што мислите, знаел ли Заев за ова?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.825
Поени од реакции
40.184
Добро еве го сменија името. И што сега понатаму? Баш ме интересира со што ќе го замараат народот сега одкога целата фарса со имево заврши. Дали биле дпмне или овие говедава кога тогаш ќе дојде ред да се види нивното достигнување. Што тогаш кога веќе на никого нема да му биде гајле ни за Груевски ни Мијалков ни Заев. Битно ќе биде само да се подобри стандардот и животот во оваа вукојебина. Што тогаш? Што ќе измислат за да го свртат вниманието?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.576
Поени од реакции
27.413
Добро еве го сменија името. И што сега понатаму? Баш ме интересира со што ќе го замараат народот сега одкога целата фарса со имево заврши. Дали биле дпмне или овие говедава кога тогаш ќе дојде ред да се види нивното достигнување. Што тогаш кога веќе на никого нема да му биде гајле ни за Груевски ни Мијалков ни Заев. Битно ќе биде само да се подобри стандардот и животот во оваа вукојебина. Што тогаш? Што ќе измислат за да го свртат вниманието?
Па ете на повидок е ново замарање, како ќе го вратиме уставот назад, одкако нема да помине во Грција :)

Баш ме интересира како Заев би ги натерал Албанците да гласаат за тоа, со сите тие амандмани што го оплеменија Преспанскиот договор...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.258
Поени од реакции
16.407

ако не помине во Грција Преспански ЏАБЕ и да мењаме име , нема да го признае Грција ако содржи Македонија..
И не само тоа, за било какво име треба АМИН од Грција... ете и Северна Турција или Источна Албанија или Западна Блгарија да се прекрстиме НЕМА да го прифатат... за нив моЗе само Јужна Србија или Вардарска Бановина

а што и да биде со Преспански и името, и да остане ФИР Македонија, овие лајна со амандманите ќе останат, за да се поништат треба Бадинтерово мнозинство

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.881
У тој момент за влакно можеше да се случи Словенија да престане да постои како држава,и воено и економски.Ги фати паника каде ке продаваат бојлери горење кои само за касарните на ЈНА неможеа да постигнат со производство.У тоа време тешко дека и Австрија или Германија ке увезуваа сокови фруктал.Целата економија им беше доводена под знак прашалник а башка се исто ко нас шака луѓе
Не. Комисијата се создаде и работеше по завршувањето на војната во Словенија.
Војната во Словенија заврши на почеток на јули 91-ва.
Комисијата своите заклучоци ги даде 1993-та.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.880
Поени од реакции
6.718
Сеа ќе има мачкање очи мерки за народ, да можат да добијат наредни избори. Па после нив да дојдат ВМРО. Или да се договорат ВМРО да тепаат а овие да лапнат у возврат голем дел од колачот. Како и да е истите се на власт од кога постои Македонија исто ебат и едните и другите, дали 20 сантима или 18 му влага на народот дал е црн бел или жут не прави разлика. Бар на просечниот Северѓанин.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom