Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Twinot sekako dava pomala galama za komsii....da ne mislis deka i na @Alekso 1981 vaka mu buci Suzumito16 ?
6polen e pomokjen od 4-polen no samo ako kubikazata e ista i ne go opicis na 130Hz kako sto gi imaat zaverglano za da izvadat isti Eurovent
A ti kao expert kupi sto sakas.....eve pamet imas od Ohrigjanecov, on sve cita na Eurovent kako mu napisale pa nemoze da zagree 20m2.

Za koj Panasonic zboris, ovaa si ja videl? CU-TZ35TKE-1
https://vimax.bg/invertoren-klimati...-TZ35TKE-1-compact-style-12000-btu-kla-a.html
https://www.technopolis.bg/bg/Invertеr/Inverter-PANASONIC-CS-TZ35TKEW-1-CU-TZ35TKE-1/p/651688
A stom ja ima u Tehnopolis :)
Nadvoresnata ja ima so verzija od 34kg no i "-1" verzija so 33kg...izduvot okolu 670m3....nesto ipak smenile a isti li e Eurovent? ;)
Znaci prasuvam znae li nekoj sto se prodava kaj nas -1 ili drugata verzija ?
Прегледај го приврзокот 202963
za Panasonicot so ovie oznaki prajme muabet, kako shto se objaveni na web stranive od klimi. mk, timcomputers i tehnomarket.
Screenshot_2019-01-12-16-48-46.png
@PticaSelica vo pravo si, e TZ tuku Z

Искрено ме мрзи да барам по еуровент сега,ама ја гледав пред некое време и сигурен сум дека ознаката беше Z а не TZ,тоа е друг модел!
Второ колку пола има ЕЛЕКТРОМОТОРОТ е едно и небитно во случајов,компресорот е многу побитен.А тој може да се врти и на 130хз и со 6 полен и било колку полен мотор.Дали е форсиран или не,тоа компанијата си стои со 5 година гаранција зад него ;)
П.С. а фикче нема проблем со еуровент,туку со бетонвент ;)
A za ovaa NEW! sto ke kazes ?
CU-Z35TKEA / CS-Z35TKEA
https://vimax.bg/invertoren-klimatik-panasonic-CS-Z35TKEA-CU-Z35TKEA-12000-btu-klas-a.html
tz2.jpg[DOUBLEPOST=1547337418][/DOUBLEPOST]Sto ti e lajkov za Euroventot li ? @PticaSelica
Ova znaes li da procitas sto znaci ?
tz3.jpg
i sto znaci gornoto vo odnos na dolnovo ?
tz4.jpg
Gornata e 60k vo Bugarija, dolnata e 53k/60k kaj nas.

Последно уредено:
Верзијата која што се препорачува за следнава (професионална) намена :
Прегледај го приврзокот 202975
Ne ja zimaj togas...za par iljadarki kupi si ja poeftinava
Za Server sobi znaci deka mozes da ja pustis i na minusni temperaturi na Ladenje....nisto novo vo svetot na klimatizacija, i najeftinte denes go mozat toa...
zborime za modot na greenje, i razllika cena/kvalitet....
A ednata od ovie dve ima Twin-Rotary kompresor ama vie mladi izvidnici nemate pojma koja e taa

Последно уредено:
Друже убаво ти пишува ткеА! Секоја буква мењава,а кај нас ги нема со А на крај.Значи з35ТКЕ! 3.5кв на -10ц со коп 2.4 толку ти треба да знаеш.
Ете види и Амбер Нордик 3.5ка за 49000ден таа како повеќе за греење.Ама Панасоникот па има двојни крилца сензори ово-оно.

Ne ja zimaj togas...za par iljadarki kupi si ja poeftinava
Za Server sobi znaci deka mozes da ja pustis i na minusni temperaturi na Ladenje....nisto novo vo svetot na klimatizacija, i najeftinte denes go mozat toa...
zborime za modot na greenje, i razllika cena/kvalitet....
A ednata od ovie dve ima Twin-Rotary kompresor ama vie mladi izvidnici nemate pojma koja e taa
pred 4 meseci prv pat slushnav za vakvi klimi shto se za ladenje na serveri. Imam klient koj e sopstvenik na kabelska televizija tuka vo Ohrid i kupi Vivax klima takva za vo sobata so serveri. Ne mozev da se iznachudam.

pred 4 meseci prv pat slushnav za vakvi klimi shto se za ladenje na serveri. Imam klient koj e sopstvenik na kabelska televizija tuka vo Ohrid i kupi Vivax klima takva za vo sobata so serveri. Ne mozev da se iznachudam.
Tome ili Goce ?

Последно уредено:
Тој модел на Панасоник Z35ТКЕ има стара технологија на компресор кои треба да го исчистат од магацините низ банана држави....компресорот е само 4-полен.
Сите Бренд марки Toshiba/Fujitsu/Daikin кај новите моделите на R32 компресорите ги заменива на 6-полни (poles) технологија од понова генерација.
Овој Панасоник како 4-полен за цената треба да е барем твин ама нажалост не е твин.
За цената невреди
Прегледај го приврзокот 202957

Очигледно имаш проблем да го прочиташ и да го разбереш одговорот! Сепак тоа е само твој проблем.
Друже што си толку збунет?Па за 1000€ да сакаш да згрешиш во оваа класа неможеш.
Пих :icon_lol: сервер соба на кабелски оператор... доста е прозорот да го отвори.

@baljo ti dopisav procitaj do kraj....izvidnice :)
BIraj
ovaa za 900evra
https://vimax.bg/invertoren-klimatik-panasonic-CS-Z35TKEW-CU-Z35TKE-etherea-12000-btu-klas-a.html
ili ovaa za 10000evra....samo 100evra poskapa
https://vimax.bg/invertoren-klimatik-panasonic-CS-Z35TKEA-CU-Z35TKEA-12000-btu-klas-a.html
Koj normalen Bugarin bi ja zemal Poglupavava za sitno razlika u cena?....sekogas ke ima tolpa majmuni sto koga ne ja zimaat bugarite ke im ja donesat tuka za nepismeni kako tebe da ja polapaat kako besplatna banana :D
Читај, прочитај и разбери. Незнам што не е јасно. Одговорот на прашањето која би ја избрал беше и сеуште е "Верзијата која што се препорачува за следнава (професионална) намена..."
BTW Под итно да си купиш учебник по математика каде се учи одземање. Дотогаш, седи и 1-ца во дневник.
И немој не плачи, касни си банана да не ти падне шеќерот и егото

[DOUBLEPOST=1547340487][/DOUBLEPOST]
Друже што си толку збунет?Па за 1000€ да сакаш да згрешиш во оваа класа неможеш.

Пих :icon_lol: сервер соба на кабелски оператор... доста е прозорот да го отвори.
Ти така си мислиш. Таму каде што работам, користиме Емерсон и Тошиба (зависи од локација). И тие коштаат далеку над 1000 евра. Поради големата дисипација на опремата, постојано се мониторираат и се прави план и бара дозвола за евентуално поставување на нови уреди, машини и опрема. Се со цел да не се надмине капацитетот на ладење на просторот.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom