Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Da @mdeni Taka e kako shto kazuvas, samo toa treba prodavachite da go znaat ubavo za da ti go kazat, a ne klientot da treba da e ekspert za klimi. Vo red, Eurovent e relativno lesen da si go prochitas ama iskreno kolku lugje shto kupuvaat/kupile klimi slushnale za Eurovent ili kolku prodavachi znaat za Eurovent? Ako ne uspeam da stavam fasada, ako ne sum finansiski moken sega, togas sum vo plan da ja premestam WNot od spalna vo edna od detskite koi se 12 do 15m2 kade bi bila sosema dovolna i vo spalna taka da napravam, da kupam 5,5ka koja ke nema nekoj pregolem pDesign, recimo 3,9/4,2 kw i ke gledam da nema prejak izduv iako sega WNot vo spalna mi e na 3ta brzina i ne mi smeta voopshto, a treta brzina na WNot e mislam 450m3 pa ne znam na 5,5ka koja brzina e 450m3 ama ne mislam deka ke imam problem. Ama ovaa e krajnata opcija.

Многу подобро е да се потсредат најголемите загуби отколку да се оди на појака клима. А според мене 5.5KW клима во спална нема никаква логика.

Многу подобро е да се потсредат најголемите загуби отколку да се оди на појака клима. А според мене 5.5KW клима во спална нема никаква логика.
epa eve gi sreduvam. Ushte izolacija dobro da frlam nad zidot na klimata koga ke se stopli deka od nadvor ke moram da go pravam toa, a sega e ladno. Toa shto ti kazav e krajna opcija, tuka e i moznosta da ako ne uspeam nishto da napravam, da koristam nekoja back-up grealka vo najladnite denovi koja ke se ukluchuva samo navecher na evtina struja. Ama mislam deka ke uspeam izolacija da stavam.

ај ке ве молам линкови и цени од Hansol I Amber 5,5 ki во пп/

Jas.

Mene mi se dopadna. Preminuva vo dozivljaj, iskustvo... Predobra kamerata, esnostavno me vpi. Pocuvstvuvav nervoza, anksioznost, srekja, socuvstvo... t.e me natera da pocuvstvuvam nesto bez da kaze mnogu duri nekad biduvajkj premnogu art nastetuvajki si sam sebe. Za mene eden od podobrite godinava. Maka mi e sto ne go gledav na platno, a go gledav retardiraniot star is born.

Vaka po kazuvanjevo deluva na moj stil m?

Aj edno prasanje. Vo odlicno izolirana dnevna od 45m2 (so greeni spalni sobi) poise ke trosi i podobro ke se snajde fh35ve ili sf50ve? Ili na kratko, podobro poddimenzioniran (na granica) flegship ili predimenzionirana sredna klasa

LN35VE би рекол јас. Ако е навистина одлично изолирана идеална би била оваа заради ултра високиот SCOP, и сетинзите што ги има за тајмер.

Aj edno prasanje. Vo odlicno izolirana dnevna od 45m2 (so greeni spalni sobi) poise ke trosi i podobro ke se snajde fh35ve ili sf50ve? Ili na kratko, podobro poddimenzioniran (na granica) flegship ili predimenzionirana sredna klasa
Bate, jas ke ti kazam samo ova, od zena mi nejzinite 50m2 stan great so Tundra 3,5ka. Stanot e na prizemje, dva nadvoreshni zida, super izolacija, podrum dolu, neizoliran im e tavanot od podrumot. 45m2 ima so zabi da gi izede FHto ako ti e stvarno odlichno izoliran stanot.

Idealna.bi bila 16ka ili.42ka

Potprocitaj..tuka.
Za kolku m2 sto.stavaat lugeto.

https://forum.setcombg.com/всичко-за-климатиците/61999-избор-на-климатик-2019-a-9.html

http://www.city-clima.com/subpage/daikin.html

Последно уредено:
LN35VE би рекол јас. Ако е навистина одлично изолирана идеална би била оваа заради ултра високиот SCOP, и сетинзите што ги има за тајмер.
Не ги мафтај луѓето да платат клима за поскапо а послаба што и самиот си го напишал....провиден си и лесно се фаќаш во лажгите твои дилерски-процентуални-математики со лобирање за една марка.
Башка и двајцата и Ти, и Влавот, тоа од мене го имате прочитано а го имам напишано ихаааа 2017год овде кај Србите....

LN4.jpg
па ти малце подоле со својот слаб српски-Шатровачки сленг имаш на истата страница на Српскиот форум напишано:
LN2.jpg

А на другиот Форум @vlavot убаво си закључил дека LN невреди за парите и ти си се сложил со тоа. Чуму сега мењаш мислење ? Сега за други е добар i LN а за тебе бил слаб па си побрзал да земеш FH.....Вистината е братче дека сеgа веќе нема да се купи FH па мораш да нудиш послаб модел - LN и тоа за поскапо нели :D
ЛН имал и помал компресор, па тој и небил твин, и бил појше оптеретен од оној на ФХ ....само е 500евра и поскап.....по чему да е поскап освен дазaјнот кога пократко и ке трае ?
Ебати Дилерот !
https://forum.it.mk/threads/izbor-n...ma-vo-prviot-post.17093/page-149#post-1091140
LN5.jpg
LN1.jpg
LN3.jpg

Последно уредено:
Terrence Malick is producing a Lil Peep documentary

:pos::pos:старото е лудо како никој.

malpeep.jpg

sepak se znael so negovite zatoa ova kao vip so mali bukvi ebanka

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back