Па со македонска плата и леб да купиш скап ќе ти биде. Процентуално споредено, според примањата на истиот граѓанин таму и тука, нив пак им е поевтин животот, а каде каде подобар. Кажи ми, си живеел ли на запад, еве Германија ајде? Иначе ако ми најдеш работа некоја ете за тебе поугледна, на три месеци, одма ќе ја прифатам
Пошо ние сме сите садомијачи, а ти си шеф во македонија
Можеш да збориш колку сакаш, но не ги почитуваат правилата само дојденците (кои исто имаат германски таблици). За добар ден , не од сите ама од повеќето минувачи добивав поздрав, може имало и наши меѓу нив
Не е совршено таму, ама е каде каде подобро од тука. Ти ми викаш преку мекдоналдс демек сум го разбрал менталитетот на 80 милиони. А ти преку што разбра дека од тие 80 милиони, има еден куп абдали како кај нас? Германските друштва не одат у чопор ко да го освоиле градот и дека ти треба да им го тргаш погледот за да не ги навредиш
Како не сфаќаш дека по фаца се гледа луѓето дали се германци или не (дали се арапи или не)? Исто како кај нас што се разликуваат другите народи. НТи во која населба живееше во Германија и колку време? Не ти се свиѓаше погрешниот систем на работа и живот и реши да волонтираш во Македонија?
Што е стереотип на балканец во кој што ме пронаоѓаш мене? Во тоа што ми смета буткањето по автобуси, неучтивоста на работниците и на клиентите? Што ми смета да се фрла ѓубре насекаде? Ова типичен балканец ли е ?
Типичниот балканец прича само српски брате ко их јебе ови њемци само нас малтретирају знаш ме знам те, иде на македонски вечери евентуално, бара кај има гага да се протне негде или да пројде поевтино, ги слика сите документи на фејсбук за некој да му ги преведе пошо појма нема од јазикот на државата во која работи. Се жали дека не чини на запад ништо а не знае јазик и има минимални квалификации за некоја најобична работа.