Не е за мене за другар што нема акаунт еНајверојатно не си за факсов чим тоа прашуваш а не можеш сам да отвориш и да најдеш, 5 секунди работа.
https://www.finki.ukim.mk/mk/dodiplomski-studii

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е за мене за другар што нема акаунт еНајверојатно не си за факсов чим тоа прашуваш а не можеш сам да отвориш и да најдеш, 5 секунди работа.
https://www.finki.ukim.mk/mk/dodiplomski-studii
Солиден алгоритам склопил другар ти за проблемов. Наместо да отвори да најде одма онНе е за мене за другар што нема акаунт е![]()
Има ли шанси да ме примаат на ФИНКИ со 3јка и 2јка математика оцена низ четири год средно? Дури и со приватна квота? Другите се ми се 5ки ама за мат воопшто не се замарав...
И дали има опција на англиски да се учи смер?
2019 дојде, и уште се прашува ова прашање, особено па за факултет од областа на компјутерските науки.А дипломата со сигурност е признаета надвор од државата?
Потребна е молба како и кај задолжителните.Дали е дозволено запишување на изборни предмети без исполнети предуслови (други изборни/задолжителни предмети) или исто како кај задолжителните предмети и изборните без предуслови се обележуваат со црвено на електронскиот систем и притоа потребна е молба за да се прифати предметот?
Здраво дечки
Ме интересира, дали некој годинава се има решено да иде на некаква програма во текот на летово од типот на Work&Travel?
Доколку да, како се справувате со тоа дека најверојатно вторите колоквиуми од наредниов семестар би биле некаде во Јуни. (Земам во предвид најлош случај кога испитната сесија би била во Февруари односно со настава во парниот семестар би се почнало во Март..)
За мене, ова значи дека нема да имам ниеден положен предмет од наредниот семестар, што искрено ми е застрашувачки. Е сега, дали има уствари некакви можности, за случаеви како мене, да полагаат пред предвиденото време, надвор од колоквиумската недела, самостојно или заедно со студенти кои ја имаат истата потреба? Дали воопшто се случува тоа на факултетов?
Исто така, ако може некој да ме потсети, колкави беа критериумите за да се запише наредна година? Нешто од типот на 30 екст колку што памтам..?
Малце сум исфрустриран бидејќи според мене ова беше неочекувано, мислам јесте ФИНКИ и се е можно ама дали постоеше реална потреба семестаров да трае 15 недели
Како и да е, идењето во Америка ми останува безразлика дали ќе имам 0 положено предмети или ќе треба да презапишувам година, едноставно се обидувам да најдам некаква логичка утеха дека бар нешто ќе можам да направам и семестаров нема да го гледам како пропаднат.
Фала ви![]()
Има прашања од GNS, ама се положува лесно.Дали некој може да ми каже нешто во врска со тестот од лаб вежби по Компјутерски мрежи, дали има прашања поврзани со GNS?