D
Deleted member 95595
Гостин
03.12.2018-03.01.2019 smetka za struja 7163 denari. 3 klimi. Pola mesec greev 107m2, od 14 Dekemvri do denes 81m2.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Da go imam istiot model na mhi ..Ја имаш истава?
Тешки и за фалц работи да не бидуваше... ама не! Сигурен сум во Арачиново мајстор-електричар за штек да ти стави неможеш да најдеш(како и во останатите градови/села во нашава жална,се е во Њемачка на работа).
Како “марка” тоа може само тој што ти продава! Инаку и Даикин да купиш па може да не се погоди,па да си ја чукаш главата после.Гаранцијата гледај и сервис да имаат... друго барај на тема “Баба Ванѓа”![]()
Da go imam istiot model na mhi ..
http://www.mhiae.com/products/air-c...rac/wall-mounted/product-details?ProductID=15 ne e elektric tuku mhi ...Imas mitsubishi electric ap vg serija?
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://www.mhiae.com/products/air-c...rac/wall-mounted/product-details?ProductID=15 ne e elektric tuku mhi ...
Малце глупо прашање, но ја имам следнава ситуација. Имено кога климата работи на зададена 23 или 24C на ауто фан си дува топол воздух, но моментот кога ќе покачам температура или пак јачина на издув дува ладен воздух. Некој со слична ситуација(проблем) ?
Не е ладен воздухот туку чувството е такво затоа што и доколку зголемиш температура самиот аутофан ќе зголеми број на вртежи за да ја постигни побрзо температурата. Може да се работи за истата температура на воздух, но со појак фан ќе се чувствува како да е поладен. Не е никаков проблем, а и на самите инвертери не му е првичната намена да бидат калорифери.
Најпрепорачливо е перките да не бидат завртени кон луѓе, да се остави климата на рајат и да се ужива во комфорот на еднаква температура во секое време
И колку простор загреваш со него?Како си работи? Може имаш уназад пишано сорриDa go imam istiot model na mhi ..

@vlavot МХИ воопшто не заостануваат со технологијата.Проблемот е што не ги носат тука,а и тие условно “постари” модели се изгор скапи.Истата ситуација како и со фуџитсу во МК.Друѓе постот е за електрик ap vg, клима и сакам 25 да ја земам за мала соба, која има орекрасен еуровент за таа цена.
А твојата е Mitsubishi heavy industries.
И треба да се добри клими, можда застаруваат со технологијата ама прават добри робустни клими.
Баш на МХИ мислевОвие барем имаат вебсајт,можеш сликички да си гледаш.За еден друг “увозник” од источниот дел на нашава сирота земја тоа е научна фантастика!А иронично е што увезуваат и работат баш со хај-тек фирми.
Битно си имаат ФБ... толку чуле-толку знаат,тоа вордпрес што чудо ќе да е
Настрана цените!Иста клима во грчка 1100€,кај нив 1600€.
@dastan ....додека има овци ќе има и волна,точно!
П.С. Република цена во инбокс![]()

И колку простор загреваш со него?Како си работи? Може имаш уназад пишано сорри
@vlavot МХИ воопшто не заостануваат со технологијата.Проблемот е што не ги носат тука,а и тие условно “постари” модели се изгор скапи.Истата ситуација како и со фуџитсу во МК.
Баш на МХИ мислев![]()
Cenata koja e na tvojata ? Inache panasonicot sto bese pusten kako predlog od deckoto e so scop od 5.1 I klasa A+++ , a tvojata e so scop 3.81 I klasa A. Pojaka e tvojata so podobar Pdesignh od 3.8 za razlika od predlozenata no poneefikasna otkolku panasonikot.http://www.mhiae.com/products/air-c...rac/wall-mounted/product-details?ProductID=15 ne e elektric tuku mhi ...
Неможете 3.5ка со петка да споредувате!Дури и ист модел да биде,нормално помалата ќе е поефикасна.Cenata koja e na tvojata ? Inache panasonicot sto bese pusten kako predlog od deckoto e so scop od 5.1 I klasa A+++ , a tvojata e so scop 3.81 I klasa A. Pojaka e tvojata so podobar Pdesignh od 3.8 za razlika od predlozenata no poneefikasna otkolku panasonikot.
@vlavot немој бе човек вакви работиЗаостанува, немаат r32.

Не е дека нема, изгледа нема што да кажатНеможете 3.5ка со петка да споредувате!Дури и ист модел да биде,нормално помалата ќе е поефикасна.
А Панасоникот за 52000ден е одличен.Барем јас незнам за клима за тие пари со таков еуровент.Плус нов модел со триста тракаташки е!
Штета што нема корисници на Панасоник баш тука на овој форум :/
.сакаш да кажеш дека на 30C нормално е да дува ладно??