Вакцини (општа дискусија)

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Не знам, ти што викаш, уствари што пишува таму од кај што читаш. Еве јас велам 50/50 за невакцинирани.

И штом од 100, 3 вакцинирани ќе прележат, значи сигурни се вакцинираните, заштитени, нема што да се плашат. Арно ама ете пак се плашите :toe:
Од 1000 невакцинирани деца, а изложени на вирусот, околу 900 ќе заболат, а барем 2 ќе умрат. ОК е, можеш да живееш со тоа?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.316
Задоволство пред се, а никаква штета, доколку ги следиш правилата.

.
Ако размислуваш како твојата учителка условно кажано, нормално човек така да реагира. Мојава колешка пуздер ја направи, и тоа само за гм. Да седнат до неа и имунолог и физичар..., ќе ја раштрафат како дете играчка. Како човек да реагира на такви "факти" ?
Не гледам ни причина ни потреба да ти образложувам (за фреквенции) , кога слатко се исмејуваш со луѓе кои практикуваат такви работи :toe: .
Прво, за тебе секое противење е исмејување. Што добиваш, те прашав, со тоа што газиш бос или гледаш во ладното сонце. "фреквенции"? Ок е.
Арно ама ете пак се плашите :toe:
:unsure:[DOUBLEPOST=1546531756][/DOUBLEPOST]
A MMR-vakcinata kolku sto e vazna za decata e najteska da recam ima pocesto reakcii pa i toa se zema kako nekoj dokaz deka nesto se desava. .
Мене ме интересира некој лаички (за мене како лаик) да објасни зошто мора да се користи МРП комбинирано, а не одвоено за мали сипаници, заушки и рубеола.

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Од 1000 невакцинирани деца, а изложени на вирусот, околу 900 ќе заболат, а барем 2 ќе умрат. ОК е, можеш да живееш со тоа?
Ајде нека биде 900 иако во реалност не е така, можам да живеам со таа бројка од 2. Не ми пречи. Имаш поголема смртност од нехигиена па гледам многу не се секирате за тоа.
Од тие вакцинираните не умираат ли или немаат ли последици од болести кои ги добиле а сепак биле вакцинирани ....

Чорапот пречи да се прими фреквенција
Спинерче, ако ти шеташ по чорапи, секоја чест. Кажи ми и дека трчаш по чорапи, ветувам со тебе ќе трчам. (y)
Јас те прашав што негативност има од тие активности за кои ти ги спомна, ама нормално нема одговор, туку спин.
Што врска има ГМО со темава ти си знаеш. А дека пуздер некој некого направил, посебно дека Велков била моја учителка :pos:

Колешкава твоја на 14мин сама се закла, ама тоа е друга тема, а Велкова слободно пуздер нека ја прават, оти читала ама не дочитала многу работи. Кој слепо ги слуша нејзините совети, со среќа :D

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.629
Ајде нека биде 900 иако во реалност не е така, можам да живеам со таа бројка од 2. Не ми пречи. Имаш поголема смртност од нехигиена па гледам многу не се секирате за тоа.
Од тие вакцинираните не умираат ли или немаат ли последици од болести кои ги добиле а сепак биле вакцинирани ....
Бафра а колку од тие деца ќе имаат последици од вирусот? Оштетен нервен систем, слепило?? Со тоа можеш да живееш?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сипаници и заушки ако не прележиш на четири години, ќе прележиш на четириесет. Пелцован непелцован :icon_lol:.

B

Bafra

Гостин
Бафра а колку од тие деца ќе имаат последици од вирусот? Оштетен нервен систем, слепило?? Со тоа можеш да живееш?
Абе што се секираш ти за тие деца. Ти секирај се за тебе и твоите деца. Уствари не треба ни за себе, нели си вакцинирана, а и не дај боже да закачиш некоја од тие болести, нели многу полесно ќе ги пребродиш. Исто и децата ќе си ги вакцинираш и мирно спиј си, не гледам резон ем заштитени ем да се плашите или па грижите за туѓите деца.
Не знам што толку сакате за туѓите (деца,пари, имот, животи) да се грижите...

Не кажа, колку деца од невакцинираните ако дојдат во контакт ќе заболат :neetaka:
И ова со стравот, нема крај, лудило... а ако ослепе, а ако нервниот систем, а ако предизвикаш SIDS и уште многу ааааа ... погрешен човек си нашла да заплашуваш. Истото проба еден доктор, за жолтица кај штотуку породено бебе, ама кај него да лежиш еден ден е 150еур, па јасен ми е мотивот, за разлика од твојот мотив и за туѓите деца :cautious:

А ти како успеа сите овие години да живееш, знаејќи преку 20тина бебиња имаат ослепено од неисправни инкубатори, како успеа да живееш, знаејќи дека се давани вакцини со сомнителен квалитет и транспортирани на несоодветен начин ...
Еве од овие сега со сипаници, што беа невакцинираните (15тина или колку и да се) за 30 дена баш да видиме какви последици ќе имаат.
Во Радишани школото, неколку дена пред биде ова со градинката, имале повеќе од 5 деца (7-8год) со сипаници (вакцинирани претежно) па никому ништо :sneaky:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.629
Абе што се секираш ти за тие деца. Ти секирај се за тебе и твоите деца. Уствари не треба ни за себе, нели си вакцинирана, а и не дај боже да закачиш некоја од тие болести, нели многу полесно ќе ги пребродиш. Исто и децата ќе си ги вакцинираш и мирно спиј си, не гледам резон ем заштитени ем да се плашите или па грижите за туѓите деца.
Не знам што толку сакате за туѓите (деца,пари, имот, животи) да се грижите...

Не кажа, колку деца од невакцинираните ако дојдат во контакт ќе заболат :neetaka:
И ова со стравот, нема крај, лудило... а ако ослепе, а ако нервниот систем, а ако предизвикаш SIDS и уште многу ааааа ... погрешен човек си нашла да заплашуваш. Истото проба еден доктор, за жолтица кај штотуку породено бебе, ама кај него да лежиш еден ден е 150еур, па јасен ми е мотивот, за разлика од твојот мотив и за туѓите деца :cautious:

А ти како успеа сите овие години да живееш, знаејќи преку 20тина бебиња имаат ослепено од неисправни инкубатори, како успеа да живееш, знаејќи дека се давани вакцини со сомнителен квалитет и транспортирани на несоодветен начин ...
Еве од овие сега со сипаници, што беа невакцинираните (15тина или колку и да се) за 30 дена баш да видиме какви последици ќе имаат.
Во Радишани школото, неколку дена пред биде ова со градинката, имале повеќе од 5 деца (7-8год) со сипаници (вакцинирани претежно) па никому ништо :sneaky:
Ќе заболат над 90%, пошо имунитетот и така им е каша попара на сите.
Не знам еве, ако ти си спремен да подложиш твое дете низ таков стрес, океј, терај си.
Жолтица кај новороденче и те како е можна појава, и ако не се третира соодветно може да предизвика проблеми натака, ама се си знаеш излеа ти.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.316
Спинерче, ако ти шеташ по чорапи, секоја чест. Кажи ми и дека трчаш по чорапи, ветувам со тебе ќе трчам. (y)
Јас те прашав која е користа да гледаш во сонце и да одиш бос. Зошто тоа би го правел бадијала? Дали знаеш да објасниш зошто? Што ти се тие фреквенции?
Или ако не знаеш да објасниш...дали си толкава будала од што нема што да правиш па одиш бос и гледаш во сонце? Само будала би одел бос без да знае зошто, да објасни. Уште поголема будала не би знаел да прочита колкава е температура на сонце.
Патем, дерле, памти, ти прв ме цитираше со глупости. Чисто да не јадеш гомна дека некој тебе те исмева без везе. Оти ќе трчаш по чорапи, ама ич не ме интересира.

B

Bafra

Гостин
Ќе заболат над 90%, пошо имунитетот и така им е каша попара на сите.
Не знам еве, ако ти си спремен да подложиш твое дете низ таков стрес, океј, терај си.
Жолтица кај новороденче и те како е можна појава, и ако не се третира соодветно може да предизвика проблеми натака, ама се си знаеш излеа ти.
Ти благодарам за дозволата да си терам како знам и умеам. Како сме тргнале уште ѕвезди да им лепат на луѓето и децата невакцинирани.
Секој треба да си е одговорен за своите избори, а не присилуван.

Во право си за жолтицата, ама не е толку тешко, сонце,воздух и мајчино млеко. :D

дали си толкава будала од што нема што да правиш па одиш бос и гледаш во сонце?
Некој е будала, но секој со својот памет и товар во животот. Внимавај со скинат чорап да не си, остај исмејувањето, треба уште многу да читаш, а и пракса.

Види провери дали во Јапонија едно време забраниле вакцини пред наполнети 2години, зашто и кои биле позитивности / негативности.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.316
Некој е будала, но секој со својот памет и товар во животот. Внимавај со скинат чорап да не си, остај исмејувањето,

.
Не е проблем што е тој будала, мене тоа не ме тангира. Проблем е што тој или тие, со нивните "уки" влијаат низ нетов негативно на другите, лесно приемчиви кон вакви новотарии. Па гледаме триста последици ради нивните "научно базирани" тврдења.
Ниту објасни зошто одење бос е позитивно, ниту ништо. Ај, ми досади да те прашувам.
треба уште многу да читаш, а и пракса.
уау
Види провери дали во Јапонија едно време забраниле вакцини пред наполнети 2години, зашто и кои биле позитивности / негативности
кои вакцини ги забраниле пред наполнети 2 години и кога? И кои биле позитивности/негативности?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И неплодност кај машките лица ама нормално мами4ките антиваксерки не го знаат ова, здравје, ќе го дознаат за 20-30 години кога синовите ќе фрлаат пари по ин витро.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.644
jas ne bi vakciniral moe dete nikogas. ova momentalno sho se deshava e fama od vlasta/mediumi. Eve se pojavija informacii deka ke se trosat stari zalihi na vakcini i deka ima tenderi za novi, navodno da se pomognelo na nekoj prijatel na filipce.
vratete vesti nanazad i gledajte slucuvanje pred 3-4 godini vo gevgelija, i pred 7-8 vo veles.
pa cela makedonija pred 10 godini zabole od zauski, site se vakcinirani. demek.
Spored mene treba da si budala da vakciniras covek. Posebno vo ova vreme na informacii koi stigaat od cel svet.
Rado bi se preselil vo evropa kade shto skoro nikade ne e zadolzitelna vakcinacijata, a ne bi ziveel vo sranjevicava od zemja kade shto lugje bi me ogovarale na statusi posto ne sakam da vakciniram. ma nemoj molim te. moj zivot, jas biram shto ke pravam.
sho cacko vas ve boli ako jas ne sum vakciniran? bidete si vie, ako zaboluvam - jas ke zabolam, vie nema da se razbolite ili ke si pominete lesno. cudni luge upm.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Во Германија НЕ е задолжителна, а вакцинирани 96% од деца на возраст до 2 години.
Во Македонија е задолжителна, а вакцинирани 83% од деца на возраст до 2 години.

Не мора да е задолжителна, ама после сами да си го барате спасот. ;)

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Член од
28 март 2006
Мислења
17.822
Поени од реакции
12.316

Kajgana Shop

На врв Bottom