Најекономично греење и ладење

D

Deleted member 95595

Гостин
18ka e.klimata.vo.prva.duva.kako.kaj tebe FH to vo.cetvrta.
Toa e i.problemot na pogolema.klima vo.pomal.prostor-duvanjeto.
Zatoa e podobro da ima poveke brzini .

Kaj mene rabotat dvete vo prva (250 i 290m3h)a treta vo treta so 480m3h izduv
Trite vkupno.1kw trosat ama ova e najblizu so filing na parno.

Ekonomija najgolem.izduv najgolem cop ama i najbrz defrost.
E bati ekonomijata ako.duva silno da mi smeta neka potrosi klimata 500den poveke ama da ima komfort pogolem.zatoa site klimi na namesteni na auto fan na krajot od denot duvaat vo prva i.trosat.poveke.
pa zatoa i mu napishav na kraj da si tera kako mu e najudobno. Ne deka za 100/150w ke se prajme dzupci. Ama za perkite treba da ne gi kreva nagore

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
kjuti be da ne e zena mu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Повеќе ми изгледа како некоја која ќе продаде уште една Ломо Еко за соба од 40м2 без изолација, притоа убедувајќи дека грее со 3.2кв на -15

Член од
2 декември 2018
Мислења
72
Поени од реакции
86
............9.5m
|--------------------------|
|...........................<=| 3.5m
|--------------------------|
.............9.5m

Ваква е собата и поставеноста на климата, тесна е па нема начин како да не дува во луѓе... Затоа кога е потопло е со перки на горе, кога е поладно со помал издув и перки на средина за да не се сеќава ладно. Можеби ќе беше подобро да биде на средина од големиот ѕид, да дува на долу и да распоредува подеднакво со поголема брзина и поголем цоп но тоа е што е. Затоа сега мерам со перки на долу температура 42.5 издув 3 и потрошувачка 820вати. Кога ќе сменам мод со прва брзина и перки на средина ќе пуштам слика.

Во хелт ја пуштам од време на време, се слуша нешто како да крцнува, дали се вклучува нешто или не не знам
.............. 7.7m
----------------------------------
|..................................|
| 3.7m
|..................................|
----------- \ / ---------------
............ klima
Kaj mene vaka e namestena klimata imam ednakva temperatura vo prostorijata.Starata on/ off mi stoese tuka i za toa, inaku se mislev da ja stavam po dolzina na sobata ama ok e i vaka.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
@Strelec go napagjam od koga go doznav forumov i site negovi postovi. ne e voopsto merodaven.on e prodavac ili gazda na gree kojsto ako primetite zadaca mu e sekoj sto ke prasa sto da stavam/kupam odma praka ceni modeli gree. forumov mu stana na nego i vrabotenite na gree alatka za prodavanje. na kraj na denot go unisti forumov za realna diskusija i soveti za Najekonomicno greenje. spored mene strelec treba da si otvori gree forum i tamu moze slobodno da sporeduva da pomaga da prodava klimi. ova e glupost sto go ostavaat na forumov. izgleda reklamata sto ide e edel od dogovorot. sekade na svet si ima posebni forumi za prozivoditeli i tamu neka si se falat, a moe licno mislenje e deka e roba za siromastija i se daleku od proveren i dokazan brand. pozdrav i srekni praznici
Ti Baterijka i lajkadziive tvoi ima uste da cicate pa da dojdete na 10% od znaenjeto na Strelec.
Kupija po edna klima i mislat go fatile gospod za j...a.

D

Deleted member 95595

Гостин
Кој и да е сите се фаца до фаца. :icon_lol:
Ostaj ti..... vakvi ko ovie dveve plavi mozat odma Lomo Eco 3,5ki za 40m2 neizoliran prostor da mi prodaet
Ti Baterijka i lajkadziive tvoi ima uste da cicate pa da dojdete na 10% od znaenjeto na Strelec.
Kupija po edna klima i mislat go fatile gospod za j...a.
aj kazi koj si ti na slikava i ne se nerviraj, Nova Godina e. Denes e primirje!

Kajgana Shop

На врв Bottom