Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Iskreno, ne znam bash kolku ti e ekonomichno ova rabotenje. Eve nekoj od drugivr shto se great podolgo od mene neka kazat, ama na mnogu slab izduv ja cuvas i perkite ne znam zoshto na gore gi cuvas. Na Auto ne ti odgovara perkite da gi cuvas? I za izduvot, barem na 2ka cuvaj ja, pomalku ke troshi, a podobra raspredelenost na toplina ke imas. Mi izgleda deka mnogu ja cepkas i deka ne ja rabotis 100% ekonomichno. Ne ti se mesham, si znaes ti najdobro kako ti e doma ti, ama onaka cisto sovetodavno od ona jas kaj moite klimi shto sum go zaprimetil. A perkite nagore mislam deka nemas nikakov efekt na greenje koga ke gi stavis.

............9.5m
|--------------------------|
|...........................<=| 3.5m
.............9.5m

Ваква е собата и поставеноста на климата, тесна е па нема начин како да не дува во луѓе... Затоа кога е потопло е со перки на горе, кога е поладно со помал издув и перки на средина за да не се сеќава ладно. Можеби ќе беше подобро да биде на средина од големиот ѕид, да дува на долу и да распоредува подеднакво со поголема брзина и поголем цоп но тоа е што е. Затоа сега мерам со перки на долу температура 42.5 издув 3 и потрошувачка 820вати. Кога ќе сменам мод со прва брзина и перки на средина ќе пуштам слика.

па нели е подобро перките да се надоле?
ај жити се тестирај ја и во health mode види дали ке скокне потрошувачката

Sent from my iPhone using Tapatalk

Во хелт ја пуштам од време на време, се слуша нешто како да крцнува, дали се вклучува нешто или не не знам, но потрошувачката е иста.

............9.5m
.............9.5m

Ваква е собата и поставеноста на климата, тесна е па нема начин како да не дува во луѓе... Затоа кога е потопло е со перки на горе, кога е поладно со помал издув и перки на средина за да не се сеќава ладно. Можеби ќе беше подобро да биде на средина од големиот ѕид, да дува на долу и да распоредува подеднакво со поголема брзина и поголем цоп но тоа е што е. Затоа сега мерам со перки на долу температура 42.5 издув 3 и потрошувачка 820вати. Кога ќе сменам мод со прва брзина и перки на средина ќе пуштам слика.

Во хелт ја пуштам од време на време, се слуша нешто како да крцнува, дали се вклучува нешто или не не знам, но потрошувачката е иста.
Ne znam kako ti e, ama na vtora brzina ne bi trebalo da smeta na lugjeto. Ne znam. Teraj si kako mislis i kako ti e najudobno.

Ne znam kako ti e, ama na vtora brzina ne bi trebalo da smeta na lugjeto. Ne znam. Teraj si kako mislis i kako ti e najudobno.
18ka e.klimata.vo.prva.duva.kako.kaj tebe FH to vo.cetvrta.
Toa e i.problemot na pogolema.klima vo.pomal.prostor-duvanjeto.
Zatoa e podobro da ima poveke brzini
Toa e.razlikata vo.poskapi.i.poftini modeli.realno.

Kaj mene rabotat dvete vo prva (250 i 290m3h)a treta vo treta so 480m3h izduv
Trite vkupno.1kw trosat ama ova e najblizu so filing na parno.

Ekonomija najgolem.izduv najgolem cop ama i najbrz defrost.
E bati ekonomijata ako.duva silno da mi smeta neka potrosi klimata 500den poveke ama da ima komfort pogolem.zatoa site klimi na namesteni na auto fan na krajot od denot duvaat vo prva i.trosat.poveke.

18ka e.klimata.vo.prva.duva.kako.kaj tebe FH to vo.cetvrta.
Toa e i.problemot na pogolema.klima vo.pomal.prostor-duvanjeto.
Zatoa e podobro da ima poveke brzini .

Kaj mene rabotat dvete vo prva (250 i 290m3h)a treta vo treta so 480m3h izduv
Trite vkupno.1kw trosat ama ova e najblizu so filing na parno.

Ekonomija najgolem.izduv najgolem cop ama i najbrz defrost.
E bati ekonomijata ako.duva silno da mi smeta neka potrosi klimata 500den poveke ama da ima komfort pogolem.zatoa site klimi na namesteni na auto fan na krajot od denot duvaat vo prva i.trosat.poveke.
pa zatoa i mu napishav na kraj da si tera kako mu e najudobno. Ne deka za 100/150w ke se prajme dzupci. Ama za perkite treba da ne gi kreva nagore

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
5d22ac3a3dca74e8221e4a1b2a94b97d.jpg

strelec kaj si be braaat ?:)))

kjuti be da ne e zena mu :)

Повеќе ми изгледа како некоја која ќе продаде уште една Ломо Еко за соба од 40м2 без изолација, притоа убедувајќи дека грее со 3.2кв на -15

............9.5m
.............9.5m

Во хелт ја пуштам од време на време, се слуша нешто како да крцнува, дали се вклучува нешто или не не знам
.............. 7.7m
----------------------------------
|..................................|
| 3.7m
|..................................|
----------- \ / ---------------
............ klima
Kaj mene vaka e namestena klimata imam ednakva temperatura vo prostorijata.Starata on/ off mi stoese tuka i za toa, inaku se mislev da ja stavam po dolzina na sobata ama ok e i vaka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom