Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.493
Точно, и во времето на дпне имаше партизација и тоа добра, се што беше "вмро" го шутнаа и си примаа луѓе од овие што се сега ко демек "власт". Грујо уште каков данок не измисли. Локални моќници во секој град - како и сега.
Единствена разлика е што не се изпомочаа по името на земјава....Странски окупатор ќе има повеќе почит кон името отколку овие сега и "манекенскава сегашна опозиција".
Титулата БРАНИТЕЛ НА ИМЕТО, Груевски си ја наметна затоа што после 2008 и немаше што да понуди за да ја задржи власта.

Сега ги чувствуваме последиците од таа негова политика.

Види Заев е тотално несигурна личност за странскиот фактор затоа сеуште си го чуваат Груевски.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.403
Поени од реакции
3.212
Титулата БРАНИТЕЛ НА ИМЕТО, Груевски си ја наметна затоа што после 2008 и немаше што да понуди за да ја задржи власта.

Види Заев е тотално несигурна личност за странскиот фактор затоа сеуште си го чуваат Груевски.
Он е идеален за нив, за жал !

Секој политичар треба да си ја заслужи оваа титула за која ти пишуваш а не да се лижи на странциве....во турско вакво коленичење немало како сега.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Дај бе прекини со овие твои просерувања, не сме од вчера па да не се познаваме, дпмне ти беа подобри само затоа што си имаш некој врски таму за да можеш убаво да функционираш во оваа прекрасна Македонија, правеќи стотици илјади евра, а при тоа да не платиш ниту денар данок, пензиско и здравствено осигурување.

Затоа што ова што го прават овие е веќе видено во времето на ДПМНЕ. Што има разлика меѓу ова лицемерии и она на ДПМНЕ?
Aj koga ke se razbudis mozebi nekoj den, pa ke vidis dali ima ili nema razlika. Ili si dremel po komunjarskite stabovi i cekas na naplata pa zatoa ne moze da se otreznis.[DOUBLEPOST=1545996297][/DOUBLEPOST]
Он е идеален за нив, за жал !

Секој политичар треба да си ја заслужи оваа титула за која ти пишуваш а не да се лижи на странциве....во турско вакво коленичење немало како сега.
Da ne zaboravite slucajno, murtiskiot opinok potpisa garancija kaj ivanov deka nema da se cepka ustavot. A i ivanov kade spie, treba murtinskoto gjubre so site sili da go napadne.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.493
Aj koga ke se razbudis mozebi nekoj den, pa ke vidis dali ima ili nema razlika. Ili si dremel po komunjarskite stabovi i cekas na naplata pa zatoa ne moze da se otreznis.[DOUBLEPOST=1545996297][/DOUBLEPOST]
Da ne zabiravite, murtiskiot opinok potpisa garancija kaj ivanov deka nema da se cepka ustavot. A i ivanov kade spie, treba murtinskoto gjubre so site sili da go napadne.
Види во врска со чекањето во штаб за наплата, јас ќе бидам опфатен со новиов скалест персонален данок, а тоа значи дека јас одделувам цело време пари за ти да имаш здравствено осигурување иако најверојатно правиш трипати повеќе пари од мене.

И сеуште викаш дека не можам да направам разлика ?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Види во врска со чекањето во штаб за наплата, јас ќе бидам опфатен со новиов скалест персонален данок, а тоа значи дека јас одделувам цело време пари за ти да имаш здравствено осигурување иако најверојатно правиш трипати повеќе пари од мене.

И сеуште викаш дека не можам да направам разлика ?
Za mene bidi siguren deka ne odvojuvas, ama zatoa sega ke davas za armija ljocka preveduvaci dovleckani od kosovo, ljocka ansambli, ke plakas kazni za neznaenje ljocka jazik, ke plakas za raznorazni takozvani inovatori, za zamenici direktori i red drugi ubavini skroeni od komunjarskite veleumovi spasiteli od rezimi.
Na tolku zulumi i unistuvanje so gi naprai komunjarskava cizma i crna cuma vo dve god a narodov uste da spie mene mi e ednostavno nesfatlivo, pa i za onie zaslepeni so gi glasaa istite goveda so makedonija veke ednas ja prodadoa i ja dovedoa ekonomski do prosjacki stap.

Последно уредено:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.403
Поени од реакции
3.212
Da ne zabiravite, murtiskiot opinok potpisa garancija kaj ivanov deka nema da se cepka ustavot. A i ivanov kade spie, treba murtinskoto gjubre so site sili da go napadne.
Иванов остана сам.
Изгледа и него го "обработија" така да, еве дојдовме на тоа дереџе да живееме во земја каде диригираат странци, соседите ни кажуваат: кои сме и што треба да бидеме, овој "легендата" менува што ќе му кажат...etc...

Дно - дна на денешницава сме.

Колку што се криви овие толку се и другите ....така да, СЕГА разлика помеѓу нив НЕМА.[DOUBLEPOST=1545997767][/DOUBLEPOST]...или дрпне нека се активира како вистинска опозиција или нека ги отстапат пратеничките функции на други луѓе што би имале бар малку чувство за оваа земја.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.493
Za mene bidi siguren deka ne odvojuvas, ama zatoa sega ke davas za armija ljocka preveduvaci dovleckani od kosovo, ljocka ansambli, ke plakas kazni za neznaenje ljocka jazik, ke plakas za raznorazni takozvani inovatori, za zamenici direktori i red drugi ubavini skroeni od komunjarskite veleumovi spasiteli od rezimi.
Na tolku zulumi i unistuvanje so gi naprai komunjarskava cizma i crna cuma vo dve god a narodov uste da spie mene mi e ednostavno nesfatlivo, pa i za onie zaslepeni so gi glasaa istite goveda so makedonija veke ednas ja prodadoa i ja dovedoa ekonomski do prosjacki stap.
Прекини да рониш крокодилски солзи на форумов, затоа што Грујо вработи 3000 рамковни кои земаа плата и не одеа на работа, а ти прво што направи со парите што ги заработи во Македонија и не плати денар данок, си купи стан во Словенија, така да тој патриотизам ваш е само добар г'з папир.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
У целава смејурија најсимпа ми е Иванов, како преку ноќ, од yes man на Груевски и човек кој го боли курот за националните интереси, стана патриот и бранител на националните интереси.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
https://kurir.mk/makedonija/vesti/ivanov-garanciite-na-zaev-gi-aktivirav-so-vetoto-vrz-zakonot-za-jazicite-i-spogodbata-od-prespa/[DOUBLEPOST=1546000983][/DOUBLEPOST]
Прекини да рониш крокодилски солзи на форумов, затоа што Грујо вработи 3000 рамковни кои земаа плата и не одеа на работа, а ти прво што направи со парите што ги заработи во Македонија и не плати денар данок, си купи стан во Словенија, така да тој патриотизам ваш е само добар г'з папир.
lol
patriotski e se razbira da im gi napolnis gepovite na ciglarite, a potoa so prstot vo usta. do tamu li spadna od nemanje izgovori, crvenive kmeri te mocaat od site strani ti se zasekira za mojot stan u slovenija.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Sega gi custvuvas i toa vo nekoja blaga varijanta posledicite od vladeenjeto na SDSM i nivnata politika. Posledno kolku sto proveriv ja imaat kompletnata vlast na drzavno i lokalno nivo taka da :toe:.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.493
Sega gi custvuvas i toa vo nekoja blaga varijanta posledicite od vladeenjeto na SDSM i nivnata politika. Posledno kolku sto proveriv ja imaat kompletnata vlast na drzavno i lokalno nivo taka da :toe:.
Владе јас не сум во романтична врска со некоја од партииве така да ги чувстувам последиците и од претходните и од овие сега.

Тоа е проблемот што ти го имаш, па затоа имаш потреба да ме прашаш оти плачам сега.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom