Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Kako prvo nema staro novo SDSM . Istoto si e toa, istiot koncept, istata doktrina i togas i sega. Nisto se nema posebno promeneto kaj niv okolu toa. Okolu plukanjeto , retko plukam ili falam nekogo licno i koga toa go pravam poveke se osvrnuvam na karakterna crta a ne cij dres smenal. Primerot so Stevo. Od druga strana vie redovno nekogo plukate ili falite vo zavisnost koga go smenil dresot. Pak tuka mozam da go posocam Stevo no i site drugi koi od nekoja pricina promenile dres kako sto vikas. Ili bile mnogu dobri pa smenile dres pa preku nokj stanale losite i obratno. Bile epten losi ama smenile dres i sega se super. Kako bese onaa profesorkata Vankovska ili kako bese. Duri zborase protiv rezimot ehe tuka hvalopojki sekoj den citavme za nea. Pocna malce da kritikuva i odma pu pu babetina nedodelkana. Ili edna druga aktivistka na sarenite ne se sekjavam na imeto. Pa od idol stignavte da ja proglasuvate za psihicki poremetena licnost. Vsusnost ne se sekjavam deka postoi isklucok na toa pravilo za bilo koj od vasa strana. Ako gresam ke te molam da mi posocis koja e taa licnost koja ostanala losa i nepodobna ( i obratno sekako ) koga eden den smenila dres .
I koga sme kaj Stevo eve sto jas imam napisano pred skoro tri godini i toa pazi Stevo kolku sto se sekjavam togas bese gas i gakji so rezimot. Kako sto mozes da zabelezis mene mnogu mnogu ne mi mena cij dres smenal. Ajde sega ti najdi nekoj takov post od tebe kade go kritikuvas nekogo ili go falis seedno i pred i od koga promenil dres.
Поентата ми беше дека ова старо СДСМ се напика во владата на Груевски, личност која според тебе беше многу поразлична од ова старо СДСМ, а овој цела влада ја состави токму од овие гнаси кои ја уништија државата во периодот на СДСМ кој што го споменуваш.
И тука требаше ти жестоко да го критикуваш господинот Груевски дека владата му зависи од такви гадови, а не да го гласаш 11 години контиунирано и лош збор да не изустиш за неговиот избор.
Ама дискусијата ептен ја навлече, гледам добри/лоши ликови почна да пишуваш така да ..

Ајде бујрум, од кој политичар сакаш да издвојам? Пуцај..

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Сите спортисти го прават тоа, значи сепак Столе се нема откажано ни од кафани ни од цигари ни од алкохол. Тоа за мене не е спортист, било кој да е. Финтата е што го браните ко да е којзнае што па не смее да се каже ништо против. Исто така да беше спортист немаше да се расправа со некој што го критикува, значи прво тој самиот не дозволува да биде критикуван ко демек е најдобар во свет па немаме право на тоа, и не само тоа ко што реков нема никаква почит ни кон судии ни кон навивачи, тоа спортски не е.
Ами и политичариве што се на власт не престануваат да ја злоупотребуваат своите функции, па ти пак не ги критикуваш. И тоа директно се рефлектира на животот на сите, а тоа што го прави Столе се рефлектира само на него и евентуално на тимот.

Инаку следнава година Заев се зафаќа со економија, така да др'ж те се јако.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.595
Поени од реакции
22.324
Абе глупости се тоа дека нема да има излезност, СДСМ и ДПМНЕ ќе извадат мин по 20% излезност плус албанскиве, сигурно ќе има преку 50% на парламентарни.

Единствено чаре е да му се учука у Собрание некоја партија како Левица со мин 10 пратеници, па после ќе биди маскенбал, на кој на сите ќе му паднат маските.
Какава левица. Решенијето беше 27.04. ама Македонецот го покажа своето нежно лице. Нема срце да презеде одговорност во свои раце. Глаучот муртинско сосе собрание требаа да летнат во воздух. Ете тоа ќе беше решеније.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
if (answer < SDS) {
alert( 'Good job bro...' );
} else if (answer > Zmro) {
alert( 'PATOR' );
} else {
alert( 'ALT+F4 forum.kajgana.com' );
}
Во најкратки црти како се одвива "конструктивна дискусија" со некој кој е класичен подржувач на новиот режим. Нема аргументи нема ништо, нула, зеро, 00000, односно контра напад со празни зборови.
Него некој да не знае каде може да се најде од оние СЈО фенси маичките, ми требаат за по дома за да зачистам прашина !!!!
Па кога си земаш за право да коментираш туѓи грешки, и да осудуваш дали некој бил во право или не, зошто и да не одговориш на прашање?
каде се грешките од тебе, шо правиме со нив? шо правиме со тоа шо паторот го гласаше 11 години?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Какава левица. Решенијето беше 27.04. ама Македонецот го покажа своето нежно лице. Нема срце да презеде одговорност во свои раце. Глаучот муртинско сосе собрание требаа да летнат во воздух. Ете тоа ќе беше решеније.
Па, да тоа беше патриотизам и сакање на својата земја, посебно се истакна тој што му ги отвори вратите.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.595
Поени од реакции
22.324
Па, да тоа беше патриотизам и сакање на својата земја, посебно се истакна тој што му ги отвори вратите.
Не знам колку била патриотска намерата, највероватно ич, но тука беше шанса која дефинитивно се пропушти. Што поќе време врви тоа појасно станува. Ете сега една амнестија за сите па ќе бидеме сите среќни и радосни, како на бајките.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Не знам колку била патриотска намерата, највероватно ич, но тука беше шанса која дефинитивно се пропушти. Што поќе време врви тоа појасно станува. Ете сега една амнестија за сите па ќе бидеме сите среќни и радосни, како на бајките.
Не бе Игорче се е тоа пародија на дво партискиот систем.

Ова што се случи во Франција треба да биде поука за сите, само архачно / анархистичко здружување на различни целни групи за исполнување на краткорочни цели.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Па кога си земаш за право да коментираш туѓи грешки, и да осудуваш дали некој бил во право или не, зошто и да не одговориш на прашање?
каде се грешките од тебе, шо правиме со нив? шо правиме со тоа шо паторот го гласаше 11 години?
Незнам ја тоа СЈО вика дека братучедите и компанија се невини еве и нинџа ќе излагал., нареден чекор е дека и у влада ќе ви влегле (покрај тоа што ви влегоа и у собрание). Чим СЈО вика дека е се ок ондак како тоа ние што сме ги гласале нив сме грешни а вие што ги кукавте дека се виновни сте прави :(
Него сакав да кажам дека ќе има масовно спалување СЈО маички на плоштад па сите кои сакате да ги палите ја би ви ги откупил по разумна цена :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.403
Поени од реакции
24.121
Поентата ми беше дека ова старо СДСМ се напика во владата на Груевски, личност која според тебе беше многу поразлична од ова старо СДСМ, а овој цела влада ја состави токму од овие гнаси кои ја уништија државата во периодот на СДСМ кој што го споменуваш.
И тука требаше ти жестоко да го критикуваш господинот Груевски дека владата му зависи од такви гадови, а не да го гласаш 11 години контиунирано и лош збор да не изустиш за неговиот избор.
Ама дискусијата ептен ја навлече, гледам добри/лоши ликови почна да пишуваш така да .
Ti celo vreme zboruvas za licnosti , kritikuvas licnosti . Jas kritikuvam matrica na deluvanje na edna partija , ne licnosti. Stavot jas koj ke go izgradam za nekoja licnost dali taa licnost e dobra ili losa ne se zasnova samo na toa cij dres nosela ili nosi vo momentot. Ako taa licnost ne sum ja postoval kako covek prethodno nema da ja postovam ni posle bezrazlika cij dres nosi vo momentot i za da go promenam toj stav okolu nekogo treba stvarno cudo da se sluci a ne samo dresot( primerot so Stevo na primer).
Ајде бујрум, од кој политичар сакаш да издвојам? Пуцај..
Bilo koj, po tvoj izbor. Samo nemoj sega da mi skockas post tuku najdi si nekoj post od porano i postiraj go tuka kade nekogo falis ili kritikuvas seedno i pred i od koga smenal dres kako sto miluvas da kazis.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.586
Поени од реакции
1.902
Од кога се дистанцирав од темава, сватив дека што и да пишуваме овде не вреди. Само се караме и се цепкаме помеѓу нас. И најбитното - тотално ништо не променуваме...

Ако некој сака нешто да смени, тогаш тоа треба да се прави со дејства кои би се одвивале надвор, далеку од компјутерот и тие дејства да не бидат сендвич протести ами прави масовни протести.

Како само ни треба сега некој кој би ги зачистил сиве овие лепешки насобрани во парламентот и владата наша. Зачистувањето, не мора да е по закон и прописи. Крај на крај, они си ги прават законите за нив а против нас.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom