Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Види вака Владе, јас и тогаш а и сега ја гледам,гледав реалната слика во државава, и апсолутно ништо не може да влијае на мене поинаку да размислувам, што не е ни малку исто со тебе.
Ти и ден денеска после сите срања остана истиот човек со розеви наочари,со исто размислување како пред 2,5,6,10,11.. год.
А уште поголема катастрофа е тоа што не се ни трудиш малце да го промениш начинот на размислување.
За да го промени начинот на размислување треба да има некоја сива материја во главата, а тој тоа го нема.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.403
Поени од реакции
24.121
Види вака Владе, јас и тогаш а и сега ја гледам,гледав реалната слика во државава, и апсолутно ништо не може да влијае на мене поинаку да размислувам, што не е ни малку исто со тебе.
Ти и ден денеска после сите срања остана истиот човек со розеви наочари,со исто размислување како пред 2,5,6,10,11.. год.
А уште поголема катастрофа е тоа што не се ни трудиш малце да го промениш начинот на размислување.
I sto toa be Mafo imase videno ili gledas? Daj i nie da pogledneme od tvoja perspektiva. Ete ke ti gi zanemaram tvoite svetogledi koga tvoite bea opozicija posto tugj sram ke me jadi pa zatoa da se skoncentrirame na tvoite svetogledi od koga ste vlast. Pa bujrum, poveli elaboriraj.
Okolu moite razmisluvanja pak ke ti recam ne 11 godini tuku mnogu pred toa mi se zacementiraja. Uste sdsm bese skm-pdp. Kako sto mozam da vidam nemase nekoja potreba da gi promenam. Ako se ima nesto promeneto od togas kaj vas poveli kazi. Ne samo jas, veruvam povekjeto tuka sakaat da procitaat. Koga sme kaj toa imase na fb edna interesna konstatacija od nekoj koj veli dobro e sto po deset godini SDSM konecno se na vlast, za da sfatat decata zosto bile tolku vreme zacementirani na dnoto. Sega dali i ti spagjas vo decata ke vidime vo sledniot tvoj post.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.403
Поени од реакции
24.121
За да го промени начинот на размислување треба да има некоја сива материја во главата, а тој тоа го нема.
Bre bre bre pametniot toj na majka.
P. S castam sofra za toj sto ke se pomaci da gi najde i postira postovite od ovoj mozokot okolu ustavnoto ime, identitetot, jazikot pa site tuka slozno da mu se voshituvame na negoviot brilijanten um i logika.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Komunjarskite parameciumi nemaat ni glava kaj so ke se stai siva materija, samo random zalepeni oci i usi za ukras.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Bre bre bre pametniot toj na majka.
P. S castam sofra za toj sto ke se pomaci da gi najde i postira postovite od ovoj mozokot okolu ustavnoto ime, identitetot, jazikot pa site tuka slozno da mu se voshituvame na negoviot brilijanten um i logika.
Неколку пати ти го имам поставено прашањето, како може да си против СДСМ, а ги поддржуваше истите тие криминалци кои ги присвои паторот во негово владеење..
Ликови како Амди Бајрам, Камчев, Ѕинго, Стевчо, Чавков и остала боранија...
Цело време ги криитикуваш овие истиве ликови (СО ПРАВО) дека ја уништиле Македонија уште од старт, а кога беа во дресот на ДУПМНЕ, ама еден лош збор не изусти за нив?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.403
Поени од реакции
24.121
Абе уште ли не сфативте дека дпСМне и сдсШ се заедно во коалиција години наназад против Македонскиот народ?
2.000 страни на темава има во расправање релација сдсШ-дпСМне. Не ги гласајте следни избори или воопшто не гласајте. Ма да јас сум повеќе за второто и на претседателските избори дајте им го Талат за претседател. Па да видиме после тоа што ќе се случува.
Kolku e cenzusot za parlamentarnite za da bidat validni?
A da sto ke se slucuva ako Talat stani pretsedatel Ili random siptаr?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Kolku e cenzusot za parlamentarnite za da bidat validni?
A da sto ke se slucuva ako Talat stani pretsedatel Ili random siptаr?
Би требало да е исто како и со референдумот за името.
А што би се случувало никој точно не би можел да предвиди, но можам јас да предвидам дека не би било добро. Не се знае како би се однесувал Македонскиот народ кон тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.403
Поени од реакции
24.121
Неколку пати ти го имам поставено прашањето, како може да си против СДСМ, а ги поддржуваше истите тие криминалци кои ги присвои паторот во негово владеење..
Ликови како Амди Бајрам, Камчев, Ѕинго, Стевчо, Чавков и остала боранија...
Цело време ги криитикуваш овие истиве ликови (СО ПРАВО) дека ја уништиле Македонија уште од старт, а кога беа во дресот на ДУПМНЕ, ама еден лош збор не изусти за нив?
Daj najdi kade me imas prasano? Mozi imam prevideno. Pa kaj go najde Stevco(valjda na Jakimovski mislis) deka go imam faleno. Bas Stevco go smetav i smetam za dno dna od covek uste koga preku nokj go promeni dresot. Do vcera na barikadi zaedno so Branko rusese rezim, preku nokj pogolem vernik i od papata. Turimu kur na takov covek. Inaku okolu kritikata jas ne sum protiv SDSM zatoa sto tamu se clenovi toj i toj tuku povekje kako matrica na deluvanje na samata partija.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Daj najdi kade me imas prasano? Mozi imam prevideno. Pa kaj go najde Stevco(valjda na Jakimovski mislis) deka go imam faleno. Bas Stevco go smetav i smetam za dno dna od covek uste koga preku nokj go promeni dresot. Do vcera na barikadi zaedno so Branko rusese rezim, preku nokj pogolem vernik i od papata. Turimu kur na takov covek. Inaku okolu kritikata jas ne sum protiv SDSM zatoa sto tamu se clenovi toj i toj tuku povekje kako matrica na deluvanje na samata partija.
Па не е само Стевчо, цела плејада на клучни фигури ти набројав.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.403
Поени од реакции
24.121
Би требало да е исто како и со референдумот за името.
А што би се случувало никој точно не би можел да предвиди, но можам јас да предвидам дека не би било добро. Не се знае како би се однесувал Македонскиот народ кон тоа.
Bi trebalo e onaka kako ti smetas deka treba da bidi. Tocno kolkav e propisano so zakon. Za parlamentarni iskreno neznam kolkav e no za pretsedatelski e 40%, a za referendum e 50% plus eden ako ne se lazam za da se smeta deka referendumot e uspesen.
Kako bi se odnesuval narodot mozes da nasetis po toa kako se odnesuva na promenata na imeto, ustavot itn itn.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Абе глупости се тоа дека нема да има излезност, СДСМ и ДПМНЕ ќе извадат мин по 20% излезност плус албанскиве, сигурно ќе има преку 50% на парламентарни.

Единствено чаре е да му се учука у Собрание некоја партија како Левица со мин 10 пратеници, па после ќе биди маскенбал, на кој на сите ќе му паднат маските.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom