Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
1. Што се случи со случајот Саздо и зошто уште нема пресуда?
2. Зошто никој не излезе да протестира за загадениот воздух, убиството на Саздо, скапите цени на горивото?
Протестираат, ама во себе.[DOUBLEPOST=1545923006][/DOUBLEPOST]
Единствени што ќе го кркаат ќе бидат овие од СДСМ што се вработени сега, ќе летаат како партали од работно место.
Да виду, да не верују.

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
...Овие твоите имаат дипломирано за " срања":eek:.

P.S.
....Берик, некои луѓе си имаат карактер!
Да се начукаш и да идеш, толкав вол, да им се курчиш на копиљаци. Тоа ли на куртонски јазик ви се вика карактер?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Што е погрешно кажано?
Па, ако бил „дупка во одбрана“, која е поврзаноста со менталната состојба на „човека“? Има еден куп играчи кои се „дупки во одбрана“ и играат само во напад. Бисерен заклучок. Реакцијата на Столе не е во ред, ама не е само до обраќањето на албански јазик. Има еден куп млади Албанци кои и не знаат да зборуваат македонски јазик. На Столе очигледно му пречи губењето на националната држава на Македонците.
Па, ако видите што се ние трпиме... кој ни се извинил? Заслуживме ли да сме воено нападнати? После згрижување на 200-300 илјади косовци во 1999? За 1,5 година да сме нападнати? Тоа е соживот? Благодарност? Ценење? Мене некој да ми помогне, цел живот нема да му го заборавам, а не да одам против него.[DOUBLEPOST=1545923541][/DOUBLEPOST]
Сите што немаат решение ќе летаат, СДСМ сите од ДПМНЕ без решение ги избрка.
Тоа не е вработување во вистински смисол на зборот. Мислев на со „решенија“.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Вака Луј француски делел титули пред револуција.Имала една Носител на Кралската Перјаница, и типот бил задолжен да ја чува таа перјаница и била платена дворјанска титула.
Калигула го предложил својот најомилен коњ за сенатор.[DOUBLEPOST=1545924296][/DOUBLEPOST]
:pos:
Заев: Во време на Пржинскиот договор се зборуваше дека американската амбасада тоа го наметна, дека ЕУ го наметна, а сите знаевме дека ние ги носиме одлуките.
Песимистот вели: „Од ова не може полошо“.
Оптимистот вели: „МОЖЕ ПОЛОШО“.

Дефинитивно, кога е Заев во прашање, од денес сум ВЕЧЕН ОПТИМИСТ.
Човеков едноставно не можеш да го дефинираш. Па, да немаше наметнување, Пржино никогаш немаше да се случи. ВМРО ДПМНЕ немаше да го прифати, а и се е тоа надвор од устав и закони.[DOUBLEPOST=1545924433][/DOUBLEPOST]
И?
Тоа му дава право да праи секакви срања?
А какво „срање“ направил? Никому ништо. Постапката може да се осуди или не, тој не е државен претставник.

Последно уредено:
Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
И?
Тоа му дава право да праи секакви срања?
Зборуваме за тоа што го оспори успехот на Столе во ракометот под тоа "јакиот спортист".
И јас Киро како човек не го сакам, ама не можам да кажам дека Киро е слаб играч, и нема придонеси за ракометот и државава.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.476
Поени од реакции
18.494
Ајде германскава војска има потреба од доктори и ит стручњаци :)
https://www.bbc.com/news/world-europe-46692176

Е дури сега Филипче ќе се жали - Огромен број доктори и медицински сестри изминатиот период ја напуштија службата за Итна медицинска помош, а има и сериозно намален број возила.
https://www.mkd.mk/makedonija/obrazovanie-i-zdravstvo/filipche-ogromen-broj-doktori-i-medicinski-sestri-ja-napushtija

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Берик, тоа антимакедонско во тебе е вродено.....
Тоа нема никако да го напраи Столе добар човек, туку некој кој се курчи коа ќе се начука, искористувајќи ја својата слава, сила или која и предност да ја има. И секогаш кога ќе чуе албански, да станува и да си оди, пак нема да му помогне, пак ќе си биде гомно.

Секако дека е надвор од умот, било кој што гласал за Грујо после амнестијата на воени злосторства, да дели лекции било кому по патриотизам или домољубие. Па така и ваквите куртонски замерки на форумов не ги еспам баш. Тука можеш и у твој кош да го стаиш патриотизмот на Столе или било кој подржувач на Грујо, кој се преправа дека е патриот.[DOUBLEPOST=1545928427][/DOUBLEPOST]
Зборуваме за тоа што го оспори успехот на Столе во ракометот под тоа "јакиот спортист".
И јас Киро како човек не го сакам, ама не можам да кажам дека Киро е слаб играч, и нема придонеси за ракометот и државава.
Не. Никој не може да го му го оспори спортскиот успех. Тој е евидентен.
Тоа нема некоја врска, според мене, со политичката пределба негова или со личниот живот.[DOUBLEPOST=1545928500][/DOUBLEPOST]
К
А какво „срање“ направил? Никому ништо. Постапката може да се осуди или не, тој не е државен претставник.
Не зборев за та што го мрднал газот од столчето.
Зборам за други работи.

M

Macedon1um

Гостин
Ајде германскава војска има потреба од доктори и ит стручњаци :)
https://www.bbc.com/news/world-europe-46692176

Е дури сега Филипче ќе се жали - Огромен број доктори и медицински сестри изминатиот период ја напуштија службата за Итна медицинска помош, а има и сериозно намален број возила.
https://www.mkd.mk/makedonija/obrazovanie-i-zdravstvo/filipche-ogromen-broj-doktori-i-medicinski-sestri-ja-napushtija
Што ќе ни се доктори, медицински сестри и ит инжинери кога ќе имаме заменици директори на сите 130+ јавни претпријатија

Жално е како гомнава од политичари со нивните постапки ќе натераат се што малку повеќе вреди да бара начини како да замине од дупкава

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.404
Поени од реакции
24.121
Рече владе (ѓон образ) што 11 години дудлаше, и уште дудла да се врати Дпмне на власт за да можи гордо да ја носи тетоважата од паторот на рака.
Замисли ти пред 5,6,7,8 години да ги симнеше розевите наочари, и да се одделеше од скутот на твојот идол и херој???
Како што гледам,и ден денеска ти си исти човек, со исто размислување. Со такви како тебе нема сигурно иднина во државава.
Mafo be mafo. Kako prvo za razlika od tebe nikade nemam napisano, niti potvrdeno deka sum clen na bilo koja partija. Toa taka vi idi odvnatre koga nemas sto drugo da kazis. A da za stavot si vo pravo go nemam promenato ne 11 godini tuku mnogu povekje od tolku. I togas i sega smetam deka SDSM bea, se i ke bidat kancerot na ovaa republika. Se drugo na politickata scena e so faktor 100 podobro od niv. Da mi se svede izborot pomegju SDSM i nekoj tamu totalen anonimus sto od doma ne go znaat deka e na lista pak za nego ke glasav. Pa na poslednite lokalni glasav za albanskata koalicija. Niv pomalce gi smetam za zlo od vas. Tuku okolu evolucijata na moite stavovi dovolno kazav, sto pravime so tvoite. Uste si gord SDSMovec so kniska so se ili ima nekoj napredok kaj tebe? Ete cekase, cekase i doceka. Ve tupnaja na vlast. I kako, zadovolen?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom