bucio
Урбан индијанец.
- Член од
- 8 јули 2008
- Мислења
- 16.330
- Поени од реакции
- 7.799
значи најдобро е неженет да се селиш и таму жена да си најдеш
И да се сопне по скали и да скрши врат, а ти млад вдовец со нејзиното наследство

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
значи најдобро е неженет да се селиш и таму жена да си најдеш
Според официјалните податоци дури 50% од германците немаат своја недвижнина.
Една причина зашто 50% од Германците немаат своја недвижнина е тоа што голем дел не се врзуваат за едно место. Пример, некој ќе најде подобра работа во друг град и одма се сели таму. Не е како во Македонија, каде што работа има само во Скопје и сите се населуваат во него, а никој не се отселува.
Тоа ти е најобрата опција во секој случај, или и да си женет да не правиш деца првите 3 години додека да застанеш на посигурно тло.значи најдобро е неженет да се селиш и таму жена да си најдеш
Ako e glup i so fakultet tikvi ke sadi. Neznam zosto uste fakultetot go zemate kako nekoj reper koga i krivo i kuco tuka fakultet zavrsi. Za drzvavno i taka i taka kade baraat diploma namesto znaenje kako uslov za nekoja rabotna pozicija. Za privatna firma toa ne odi bas taka. Ako ne si ja vadis platata djabe ti se i nekolku fakulteti.ето, со средно овдека тикви ќе сади можда, еве не знам.
Отприлика тоа се условите за работа во Словачка. Имам двајца другари, отидоа баш за Словачка пред една година, исто во фабрика за склопување на телевизори, мислам дека саатнина им беше 4 евра со тоа што немаа платено сместување и оброци. Едниот се врати не можеше да издржи, смените им беа по 12 саата, другиот му заврши договорот и отиде во Чешка во фабрика на Пежо, за нешто подобри услови. Не знам што конкретно те интересира, таа работа е монотона и тешка, треба тоа да се има на ум, работа од понеделник до сабота. Не знам дали беа баш преку таа агенција, мислам дека горе доле сите нудат слични услови.Слушнaл ли некoј зa Агенцијa Трoпикaл?Врaбoтувaле у Слoвaчкa,грaдoт Нитрa се викaл кao склaпaле телевизoри зa Сoни.Сo МК пaсoш се oделo,пa тaму визa рaбoтнa oдмa ти вaделе.Кaртa дo Белгрaд сaмo требaлo дa се купи,пoсле oд Белгрaд бесплaтен превoз дo фaбрикaтa вo Слoвaчкa.Плaќaле 3-3.5€ нa сaaт a се рaбoтелo 8-12 чaсa.Сместувaње и 2 oбрoкa дневнo дaвaл рaбoтoдaвaчoт.Се плaќaлo 100€ зa пoсредувaњетo кoгa ке се кaчиш у aвтoбусoт у Белгрaд.Знaе ли некoј зa oвa нештo?
Не е зa мене,имa едни луге штo нaвистинa немaaт штo дa изгубaт,сaкaм дa им пoмoгнaм дa не ги изигрaaт.Сaкaaт дa oдaт a oвoј oд aгенцијaтa им кaжaл декa екстремнo леснo билo и декa пo 900€ ке земaле,a 0.7€ нa ден им oдбивaле зa хрaнaтa.Дoгoвoрoт бил нa 2 гoдини,a мoжелo кoгa сaкaш сo 2 недели претхoднa нaјaвa дa гo рaскинaт.Тoa штo рaбoтaтa билa "екстремнo леснa"ме зaчудувaОтприлика тоа се условите за работа во Словачка. Имам двајца другари, отидоа баш за Словачка пред една година, исто во фабрика за склопување на телевизори, мислам дека саатнина им беше 4 евра со тоа што немаа платено сместување и оброци. Едниот се врати не можеше да издржи, смените им беа по 12 саата, другиот му заврши договорот и отиде во Чешка во фабрика на Пежо, за нешто подобри услови. Не знам што конкретно те интересира, таа работа е монотона и тешка, треба тоа да се има на ум, работа од понеделник до сабота. Не знам дали беа баш преку таа агенција, мислам дека горе доле сите нудат слични услови.
Зависи што работиш ама до некаде си во право.Единствената разлика е што тука како работник имаш барем подобри услови и со платата можеш да си дозволиш барем малку попристоен живот.Тие пари што ќе ги заштедиш вредат доле тука не.Сега јас сум 10 дена тука ама што сум правел муабет со наши тука така некако ќе му дојде.Како сакаш види пак никој не се враќа доле многу станува скап животот за разлика од тука што цените се далеку по прилагодени според платите на работниците.Инаку дека ќе се збогатиш како што многу луѓе мислат доле дека во Германија тоа е сон.Како сакаш сврти го без занает или високо образование ќе живееш лош живот само што овде е далеку по прилагоден и за неколку нивоа подобар и поквалитетен од Македонија.Абе само за кријата од станот и сметките работат по тоа Германија луѓево. Им одговора на германците им работат и парите таму им ги оставаат, заработка ништо.
Епа работи на себе, надоградувај се интелектуално и ќе се збогатиш и таму.Зависи што работиш ама до некаде си во право.Единствената разлика е што тука како работник имаш барем подобри услови и со платата можеш да си дозволиш барем малку попристоен живот.Тие пари што ќе ги заштедиш вредат доле тука не.Сега јас сум 10 дена тука ама што сум правел муабет со наши тука така некако ќе му дојде.Како сакаш види пак никој не се враќа доле многу станува скап животот за разлика од тука што цените се далеку по прилагодени според платите на работниците.Инаку дека ќе се збогатиш како што многу луѓе мислат доле дека во Германија тоа е сон.Како сакаш сврти го без занает или високо образование ќе живееш лош живот само што овде е далеку по прилагоден и за неколку нивоа подобар и поквалитетен од Македонија.
Епа работи на себе, надоградувај се интелектуално и ќе се збогатиш и таму.
Кажи си бе дека или не сакаат да учат јазик (од 20 години во Германија само Brot знае и тоа ептен дека му е од животна важност) или пак скраја да е некој курс да упишат или работничка школа. Дополнителен проблем е што за второво ти треба и првото.Да има надоградби од работник во Мекдоналдс, Федекс поштар, Собар во мотел, работник во автоперална или чистач на канцеларии. Тоа работат 90 проценти можи повеќе, а и келнер заборавив ако го владее добро германскиот.
Абе само за кријата од станот и сметките работат по тоа Германија луѓево. Им одговора на германците им работат и парите таму им ги оставаат, заработка ништо.