Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.431
Не мора да е Миленко, туку некој со ист или сличен карактер на неговиот. Види го кутриот Хорхе. Му се смеат и во Зимбабве. Зајко и Грујо па што да ти кажам...

Ни треба некој со цврст карактер.
Македонецот у суштина е пичка е лопов, може само лопов, кодош и нечив полтрон да биде. Кажи еден, ама само еден, не мора политичар да биде, што ги исполнува твоите квалификации.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Македонецот у суштина е пичка е лопов, може само лопов, кодош и нечив полтрон да биде. Кажи еден, ама само еден, не мора политичар да биде, што ги исполнува твоите квалификации.
Можеби има и други слични или исти, но јас не ги знам бидејќи сум помладата генерација од вас тука. Мене ми се допаѓа храброста и острината на Миленко и тоа што отворено им се спротивставува, а иначе како човек, е една вошка за мене.

Еве сличен ако има на него, кажете.

Во еден момент помислив дека Фиќо може да е тој калибар, ама после се виде кој е и што е. Само за на ТВ го бива очигледно.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.431
Можеби има и други слични или исти, но јас не ги знам бидејќи сум помладата генерација од вас тука. Мене ми се допаѓа храброста и острината на Миленко и тоа што отворено им се спротивставува, а иначе како човек, е една вошка за мене.

Еве сличен ако има на него, кажете.

Во еден момент помислив дека Фиќо може да е тој калибар, ама после се виде кој е и што е. Само за на ТВ го бива очигледно.
Кој Фиќо? Филип Петровски? :pos:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Кој Фиќо? Филип Петровски? :pos:
Да за него. Претходно беше не толку познат за мене. Сега знам дека работел 2 години како директор на некоја институција во времето на дпсмне, живее во Жданец, има болно дете (не знам од што болест беше) и го видов дека вози скапа кола (форд или некоја корејска/јапонска)...патриот ќе биде ако вози Пегличка, а парите да ги дава/троши на сиромашниот Македонски народ, тогаш е патриот.

На ТВ можам и баба ми да ја пратам па да меле и да се расправа со шипците. Нема муда ни тој со дела да покаже тоа што го зборува.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Кажав јас уште од поодамна што треба да се направи за да опстане државава, но ако повторно го кажам тоа пак бан ќе јадам. Не дека сакам да е така, но за жал само тоа ни одговара на нас Македонците и само така ќе си ја задржиме државава. Затоа и спомнав пред 2-3 поста дека некој како Миленко ни треба на чело на државава. Со негов остар карактер, само наместо да плука по македонските партии, да плука и јаде трици кон другата страна на Вардар.

Не поттикнувам ништо, да не ме разберете погрешно, туку си ја сакам државата во која живеам и јас како Македонец би сторил се за да ја одбранам.

И сигурно некој ќе каже, сега што не излезеш да протестираш ако ти е до државата...но срга не е правото време, а и не се правите луѓе таму. :confused::(
Бла бла, трпи се тастатурата, ама во реалноста на три кодоши по еден шпион. Ако си ја сакаше државата немаше да вадиш бугарски пасош.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.517
https://www.mkd.mk/makedonija/politika/ruskiot-ambasador-vo-atina-sudbinata-na-prespanskiot-dogovor-nema-da-vlijae-na
Русија нема да става вето во ОН за кое било ново име на Македонија

„Дали Преспанскиот договор ќе се ратификува или не нема да влијае врз односите со Грција“, им рече Андреј Маслов на новинарите во Атина, за време на брифингот за неодамнешната посета на премиерот Алексис Ципрас во Москва, каде што тој се состана со рускиот претседател Владимир Путин.

Тој рече дека односите меѓу двете земји се нормализираат по дипломатскиот инцидент летово, кога Грција протера двајца руски дипломати и им забрани на други двајца да влезат во земјата поради наводно мешање со договорот за името, додавајќи дека прашањето не било споменато за време на разговорите меѓу двајцата лидери, пренесе Катимерини.

Запрашан дали Русија планира да стави вето на договорот во Советот за безбедност на ОН, Маслов рече дека неговата земја не се противи на ниедно ново име што Македонија може да го усвои.

„Нам ни е сосема сеедно. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров јасно го кажа ова пред речиси една година. Тој рече дека без оглед на името за кое ќе се согласат Атина и Скопје, ако тоа е официјално одлучено и заштитено во Уставот на Република Македонија, тогаш ние сигурно ќе го признаеме“, рече тој.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
После 11години Грујо и Мијалков ако не ни дојде памет и дозволиме Заев со ова однесување да истера мандат,ние не само што не заслужуваме држава,ние не заслужуваме воздух да трошиме на планетава.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Бла бла, трпи се тастатурата, ама во реалноста на три кодоши по еден шпион. Ако си ја сакаше државата немаше да вадиш бугарски пасош.
Што имаат тие две работи сега врска?
И со Американски пасош да сум ќе си ја сакам државава.[DOUBLEPOST=1545259968][/DOUBLEPOST]
https://www.mkd.mk/makedonija/politika/ruskiot-ambasador-vo-atina-sudbinata-na-prespanskiot-dogovor-nema-da-vlijae-na
Русија нема да става вето во ОН за кое било ново име на Македонија

„Дали Преспанскиот договор ќе се ратификува или не нема да влијае врз односите со Грција“, им рече Андреј Маслов на новинарите во Атина, за време на брифингот за неодамнешната посета на премиерот Алексис Ципрас во Москва, каде што тој се состана со рускиот претседател Владимир Путин.

Тој рече дека односите меѓу двете земји се нормализираат по дипломатскиот инцидент летово, кога Грција протера двајца руски дипломати и им забрани на други двајца да влезат во земјата поради наводно мешање со договорот за името, додавајќи дека прашањето не било споменато за време на разговорите меѓу двајцата лидери, пренесе Катимерини.

Запрашан дали Русија планира да стави вето на договорот во Советот за безбедност на ОН, Маслов рече дека неговата земја не се противи на ниедно ново име што Македонија може да го усвои.

„Нам ни е сосема сеедно. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров јасно го кажа ова пред речиси една година. Тој рече дека без оглед на името за кое ќе се согласат Атина и Скопје, ако тоа е официјално одлучено и заштитено во Уставот на Република Македонија, тогаш ние сигурно ќе го признаеме“, рече тој.
Нема да става вето но ќе направи други работи за да ја спречи државава да влезе во Нато.

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
После 11години Грујо и Мијалков ако не ни дојде памет и дозволиме Заев со ова однесување да истера мандат,ние не само што не заслужуваме држава,ние не заслужуваме воздух да трошиме на планетава.
Ами кој друг да го ставиме. Нема. Народот веќе доверба во никого нема.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.770
Поени од реакции
16.997
Ами кој друг да го ставиме. Нема. Народот веќе доверба во никого нема.
има квалитетни луѓе, ама во оваа ситуација, во која не доведоа сега никој поштен не би се нафатил, само некој што сака да ќари нешто набрзина и да засере до крај...
Не само за лидерски места, па и за економија не се стави добар кадар; ако не за министри барем за советници можеше да постават асален кадар а не збирштина хохштаплери

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Они се за амнестијата на воени злосторства, ама тајно. Тоа официјално што зборат, нема везе. Вие луѓето* на Грујчо знаете дека они у ствари под маса го терале Грујо да ја стокми амнестијата на воени злосторства, а јавно се противеле. Тоа го знаете ото Грујчо ви кажа. Најверојатно со децата го уценувале.

Сериозно, многу лабаво и слабо ви е ова алиби и тешко дека на тој начин можете да му го избришете образот.

Инаку, нема гајле, ти за што ќе посакаш да не пишувам, за тоа нема да пишувам. Очекувам само да ми пратиш листа на свои желби и јас веднаш ќе престанам за тоа да пишам. Еве, на пример, не ти е ќеф баш коа пишам за најголемото предавство во историјата на Македонија и ете, не пишувам за тоа веќе.
У ствари, најдобро би било да ми пратиш и листа на топици за кои ти одговара да пишам.(y)

* луѓе во фигуративен смисол, инаку знаеме дека не сте тоа
Штом луѓето на Грујчо се нелуѓе заради оправдување на таа амнестија, тогаш вие луѓето на Зајчо кои што исто така ја оправдувате сега оваа амнестија, со алиби "ама и Грујо така правеше", што сте вие? Нај едноставната логика според оваа паралела е дека и вие сте исто такви нелуѓе, јас би додал и гратис - гној нелуѓе.[DOUBLEPOST=1545263829][/DOUBLEPOST]
Допрва иде
И на секое идење "уште ова и готово, ова е последно и одиме напред, еу, нато...". Устав, знаме, вискоко-образование, срамковен, територијална, тиранска, бугарски, преспански,... и секогаш еден исти рецепт. Додека не се запали собранието сосе скотовите во него нема да престанат, додека не не уништат и физички вклучително.[DOUBLEPOST=1545264529][/DOUBLEPOST]Дали амнестијата ќе влијае врз судовите? Јанева: Оваа амнестија е поинаква од онаа на Иванов
Таман се чудев зошто тогаш шарените ку*тони урлаа за амнестијата на Хорхе а сега молчат, и оп еве ја бишката ме просветли. Била другше оваа, да оваа е селективна склопена така за оние што гласаа ЗА (до)уништување на Македонија да се врамат во неа со цел уште еднаш да гласаат за запечатуавње на уништувањето. Додека Хорхе амнестираше топтан сите, со цел и неговите да куртулат.
Впрочем одличен тест за Хорхе, се чека негов потпис.

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Штом луѓето на Грујчо се нелуѓе заради оправдување на таа амнестија, тогаш вие луѓето на Зајчо кои што исто така ја оправдувате сега оваа амнестија, со алиби "ама и Грујо така правеше", што сте вие? Нај едноставната логика според оваа паралела е дека и вие сте исто такви нелуѓе, јас би додал и гратис - гној нелуѓе.[DOUBLEPOST=1545263829][/DOUBLEPOST]
И на секое идење "уште ова и готово, ова е последно и одиме напред, еу, нато...". Устав, знаме, вискоко-образование, срамковен, територијална, тиранска, бугарски, преспански,... и секогаш еден исти рецепт. Додека не се запали собранието сосе скотовите во него нема да престанат, додека не не уништат и физички вклучително.[DOUBLEPOST=1545264529][/DOUBLEPOST]Дали амнестијата ќе влијае врз судовите? Јанева: Оваа амнестија е поинаква од онаа на Иванов
Таман се чудев зошто тогаш шарените ку*тони урлаа за амнестијата на Хорхе а сега молчат, и оп еве ја бишката ме просветли. Била другше оваа, да оваа е селективна склопена така за оние што гласаа ЗА (до)уништување на Македонија да се врамат во неа со цел уште еднаш да гласаат за запечатуавње на уништувањето. Додека Хорхе амнестираше топтан сите, со цел и неговите да куртулат.
Впрочем одличен тест за Хорхе, се чека негов потпис.
Ме интересира која е точката на вриење, руку ај паметни се сите

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Ме интересира која е точката на вриење, руку ај паметни се сите
Абе и на тоа му најдоа чаре , како да се канализира незадоволството. Протести ама за чист воздух во очи на ова разнебитување, 27 Април... Гужва сигурно пак ќе стане, но како ќе ја канализираат и дали ќе можат.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom