Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Власта се вади со тоа дека концесиите ги доделила минатата власт (т.е. Груевски) и дека сега они ќе требало да плаќаат, како држава, разно-разни високи пенали, ако ги раскинат договорите.
Мене искрено тие пенали, колкави и да се, ми се далеку помало зло од тие, такви рудници и новата власт би требало да ги раскине (доколку и мисли добро на оваа земја). Сепак, нема тоа да го направи, затоа што и они си кркнаа кеш од Канаѓаните.

Најголемото предавство е амнестијата. А од Преспанскиот има и други поголеми, барем тоа не ни недостасува.
Не може држава од воздух да постои. Не може ни светот. Се' се прави од некој минерал, од руда... Нафтата од дрва се бере? И таа се вади од земја, од под мориња... Гасот слично... Може без експлоатација да постои ваков свет? Не може. Мора нешто да создаде додадена вредност, од суровина, па материјален производ... па на крај услугите, маркетингот, трговија... Мора некој нешто да ископа, за да се произведе.

Тебе Преспа ти е по ќеф, а? Ах бре македонче... Чорба.[DOUBLEPOST=1545231683][/DOUBLEPOST]
Зошто мислам дека е можно да биде? Или слично нешто? До скоро само би се насмеал.
Одговор: Нобелова награда не се спечалува лесно... Или нешто вредно да сториш, или да ти лижат задник... или да лижиш задници, како кај нас.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
881
Поени од реакции
1.411
Допрва иде
Не може држава од воздух да постои. Не може ни светот. Се' се прави од некој минерал, од руда... Нафтата од дрва се бере? И таа се вади од земја, од под мориња... Гасот слично... Може без експлоатација да постои ваков свет? Не може. Мора нешто да создаде додадена вредност, од суровина, па материјален производ... па на крај услугите, маркетингот, трговија... Мора некој нешто да ископа, за да се произведе.

Тебе Преспа ти е по ќеф, а? Ах бре македонче... Чорба.[DOUBLEPOST=1545231683][/DOUBLEPOST]
Зошто мислам дека е можно да биде? Или слично нешто? До скоро само би се насмеал.
Одговор: Нобелова награда не се спечалува лесно... Или нешто вредно да сториш, или да ти лижат задник... или да лижиш задници, како кај нас.
Абе че го биди со брачата, че го биди.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Тебе Преспа ти е по ќеф, а? Ах бре македонче... Чорба.
Ова е твојата реакција, на мој пост каде што го окарактеризирав Преспанскиот како предавство.

Ах, битно е да си здрав и жив, па сега за ум, колку поделил Господ.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.476
Поени од реакции
24.226
Mojot predlog e poubav baska sto ima i nekakov vakov takov istoriski kontiunitet. I ne podlezi na zamerki od nasite sosedi deka im ja kradime istorijata. Bonus e toa sto gi pretstavuva dvata drzavotvorni narodi ili barem edniot. Za drugiot doprva ke se glasa ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Грците не би се сложиле со вакво знаме и не разбирам која му е поентата со жолтата петокрака.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.769
Поени од реакции
16.995
за ова знаме сега трена да искешира Зајко некое милионче од Фондот за Иновативно крадење...

туку 24/7 се галамеше а и уште новинарчиња шетаат во Будимпешта да таламбасаат за Груки, а никој не смее ни да Гукне :confused: за случката Секјуриком ..
Газдата на „Секјуриком“: За пари ми ветија слобода!
Ало влада, сега што стана, барате ли Екстрадиција за овој :mad:

А како тоа осудениот гинеколог избега без проблем :eek:

патем 2006 осудениот доктор, ех министер, се врати 2017 и на некој непознат експресен начин е ослободен од сите пресуди..
А Заев тврдеше по сите медиуми деко Груки избегал и со тоа сам ја признал вината :confused:
Значи имало различни правди и закони, како за кого..
за ех министерот за здравство Владо Димов и за ех министерот на МВР Љубе Бошковски, бекствата не се проблем за правна рехабилитација

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
за ова знаме сега трена да искешира Зајко некое милионче од Фондот за Иновативно крадење...

туку 24/7 се галамеше а и уште новинарчиња шетаат во Будимпешта да таламбасаат за Груки, а никој не смее ни да Гукне :confused: за случката Секјуриком ..
Газдата на „Секјуриком“: За пари ми ветија слобода!
Ало влада, сега што стана, барате ли Екстрадиција за овој :mad:

А како тоа осудениот гинеколог избега без проблем :eek:

патем 2006 осудениот доктор, ех министер, се врати 2017 и на некој непознат експресен начин е ослободен од сите пресуди..
А Заев тврдеше по сите медиуми деко Груки избегал и со тоа сам ја признал вината :confused:
Значи имало различни правди и закони, како за кого..
за ех министерот за здравство Владо Димов и за ех министерот на МВР Љубе Бошковски, бекствата не се проблем за правна рехабилитација
Старо, и за Мечка кафаната забораи да пишеш. Со болдови жити све.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
По ова и на овие за старо купујем ќе им бараат сертификат за проценител
https://www.24.mk/details/tekstilni-proizvodi-kje-prodolzhat-da-se-prodavaat-na-zelenite-pazari-no-prodavachite-kje-mora-da-imaat-licenci[DOUBLEPOST=1545240539][/DOUBLEPOST]
ЖМРО немаа што да им понудат, па убаво им го испраа мозокот со двојазичноста и клетите албанци. :D
Две години потоа, се држиш на ова мислење?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Mojot predlog e poubav baska sto ima i nekakov vakov takov istoriski kontiunitet. I ne podlezi na zamerki od nasite sosedi deka im ja kradime istorijata. Bonus e toa sto gi pretstavuva dvata drzavotvorni narodi ili barem edniot. Za drugiot doprva ke se glasa ;)
Скрцкај една анкета владе, да гласаме.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Кажав јас уште од поодамна што треба да се направи за да опстане државава, но ако повторно го кажам тоа пак бан ќе јадам. Не дека сакам да е така, но за жал само тоа ни одговара на нас Македонците и само така ќе си ја задржиме државава. Затоа и спомнав пред 2-3 поста дека некој како Миленко ни треба на чело на државава. Со негов остар карактер, само наместо да плука по македонските партии, да плука и јаде трици кон другата страна на Вардар.

Не поттикнувам ништо, да не ме разберете погрешно, туку си ја сакам државата во која живеам и јас како Македонец би сторил се за да ја одбранам.

И сигурно некој ќе каже, сега што не излезеш да протестираш ако ти е до државата...но срга не е правото време, а и не се правите луѓе таму. :confused::(

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.430
Нема шанси, српски служби, Владимир Путин, Никола Груевски и Сашо Мијалков овој го имаат наместено.[DOUBLEPOST=1545245785][/DOUBLEPOST]
Кажав јас уште од поодамна што треба да се направи за да опстане државава, но ако повторно го кажам тоа пак бан ќе јадам. Не дека сакам да е така, но за жал само тоа ни одговара на нас Македонците и само така ќе си ја задржиме државава. Затоа и спомнав пред 2-3 поста дека некој како Миленко ни треба на чело на државава. Со негов остар карактер, само наместо да плука по македонските партии, да плука и јаде трици кон другата страна на Вардар.

Не поттикнувам ништо, да не ме разберете погрешно, туку си ја сакам државата во која живеам и јас како Македонец би сторил се за да ја одбранам.

И сигурно некој ќе каже, сега што не излезеш да протестираш ако ти е до државата...но срга не е правото време, а и не се правите луѓе таму. :confused::(
Да, баш ретарди како Миленко треба да ја водат оваа рупа.
Зашто ете, поштените и интелектуалците, способните, досега ја водеа и ја уништија. Ај ќе почекаме.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Нема шанси, српски служби, Владимир Путин, Никола Груевски и Сашо Мијалков овој го имаат наместено.[DOUBLEPOST=1545245785][/DOUBLEPOST]
Да, баш ретарди како Миленко треба да ја водат оваа рупа.
Зашто ете, поштените и интелектуалците, способните, досега ја водеа и ја уништија. Ај ќе почекаме.
Не мора да е Миленко, туку некој со ист или сличен карактер на неговиот. Види го кутриот Хорхе. Му се смеат и во Зимбабве. Зајко и Грујо па што да ти кажам...

Ни треба некој со цврст карактер.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.476
Поени од реакции
24.226
Скрцкај една анкета владе, да гласаме.
Nema potreba od takvi luksuzi sega. SDSM se na vlast, a tie se poznati po svoite demokratski kapaciteti. Vo pravo sum severnjace ili ne. I trgni go toa znameto od avatar, bidi si dosleden na svoite.
Tuku kako se spremivte za izbori posle 15.01. Naredena e rabotata so stranskiot faktor? Kako treba da bidi ishodot? Kolku pratenici predvideno e da dobiete za uste minimum eden mandat onaka lagano. Ti kazuvaat takvi raboti ili samo nasoki za na forum ti davaat. Ako ne @gjoko-mkd da go prasame. Se dobiva vpecatok deka ima informacii sto ne se za obicnite smrtnici pa aj da procitame sto ima da kazi. Dali e stvarno taka ili si lupa onaka kako maksim po divizija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom