Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Епа сто пати ти рекоа, со сметкопотврда од месна заедница од некој кривопаланечки клуб - нема указ.
ДА ТЕ ПРАШАМ,добар ли си?!да ти објаснам,ТЕХНИЧКИ УКАЗ е слично на државјанство(за мене) ЧЕКАМ ПОТПИС ок,поминав 50 комисии ако беше за така некој от нив немаше да ми даде ДРЖАВЈАНСТВО со таа месна или каква и дае потврда (БИТНО ВРШИ РАБОТА) ке потпиши на крајот ЗНАМ дека ке потпиши,јас ВИДОВ не СЛУШНАВ луге зедоја со само таа месна или каква и да ја нарекуваш потврда ПАСОШИ ок "и дајте луге престанете греота е неличи со тоа јас имам ти немаш хахаха" кога си во очај пробуваш со се и сешто,,за да направиш нешто от ништо ок,,,и уште нешто ако имаш нешто до 23 године молам не го земај ова во обзир,поздрав до тебе,уживај[DOUBLEPOST=1545211432][/DOUBLEPOST]
Kolku drsko.Tuka sme za ista cel i daj boze site da dobieme ne ja so ovakov dokument sum super ti niso ne prais so smetkopotvrda. PUSTO MAKEDONCE ....i posle sskas dibra drzava so sebicen narod....
леле ЛЕЛЕЛ ГОСПОД ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ поздрав до тебе и секое ти добро среќно

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Вчера промена и кај мене од финална на положително становиште!Од документи,лк. и пасош на сестра ми и потврда од кај Лазар!Регистрирана перписка во Правосудие на 19/02/2016!
Cestito!!

H

Haronmk

Гостин
Од 24ти до 26ти - КОЛЕДА. Не проверувајте тие денови, џабе ќе ви е . И 1ви нормално. После може турбото да фати.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Епа сто пати ти рекоа, со сметкопотврда од месна заедница од некој кривопаланечки клуб - нема указ.
Јас земав државјанство со сметкопотврда од коперација :) Олеснителна околност ми беше високото образование во бугарија, перфектен литературен бугарски и шест години престој, а да не коментирам со што знање се стекнав...па уште да ме одбиеја е не знам :)
Всушност потврдата сигурно не ја ни имаат погледнато, повеќе работа сигурно ми завршила изјавата дека сум бугарин, она као нешо плус документ за националност заверен на нотар од поново време, а не некои си статистики - пред 1918та бугари, после 1918та срби, а од 1941ва македонци и борци против бугарскиот фашистички окупатор :)
"Статистиката покажува дека во македонија живеело бугарско население, но не може да е главен основ за конкретно лице да се стекне со бугарско државјанство" изјава на Министерството за правда...јбг

Член од
18 декември 2018
Мислења
136
Поени од реакции
146
Јас земав државјанство со сметкопотврда од коперација :) Олеснителна околност ми беше високото образование во бугарија, перфектен литературен бугарски и шест години престој, а да не коментирам со што знање се стекнав...па уште да ме одбиеја е не знам :)
Всушност потврдата сигурно не ја ни имаат погледнато, повеќе работа сигурно ми завршила изјавата дека сум бугарин, она као нешо плус документ за националност заверен на нотар од поново време, а не некои си статистики - пред 1918та бугари, после 1918та срби, а од 1941ва македонци и борци против бугарскиот фашистички окупатор :)
"Статистиката покажува дека во македонија живеело бугарско население, но не може да е главен основ за конкретно лице да се стекне со бугарско државјанство" изјава на Министерството за правда...јбг
Dobar den. Sakam da te prasam kolku cekase za potpis od viceprezedent?

Член од
19 декември 2018
Мислења
14
Поени од реакции
2
Dali ima nekoj kako mene. Za prv pat podnesov dokumenti ovaa godina vo septemvri, vo SOfija.

Последно уредено:
Член од
15 март 2017
Мислења
71
Поени од реакции
80
aj da prasam , ulevam na stranata cisto za prv pat da vidam so kako i koa pisam brojceto i pino i gore mi pise Образувана преписка N: г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
a brojo i datata ne se isti kako tie so gi unesuvam ne se sovpagaat , so e problemot ili do mene da ne e greska neso prv pat se logiram jebem li go fala

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Да не ве плашам, посредници бараат да им се даде по 100 еур, за некоја дополнителна потврда, за која бараат и две слики. Не знам што ујдурма е ова, работата ја дознав вчера во Софија, наводно ќе додавале во документите нешто плус, агенцијата скоро и да не работи а ќе прекине до 02.01.2019.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom