Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако може мислење совет и плус минус некој ако има искуство да ми каже колку би требало да потрошам за куќа со парно.Целата инсталација ми е наместена на куќата ,таква ја купив.Значи само фалат радијаторите и котелот да го сместам.Се двоумам дали на пелети или на плин да ставам котел што би ми било подобро
Toa si e najnormalno so defrostite, moite WN cim padne temperaturata nekade pode 5 stepeni, nema mrdanje, na sekoi 45/50 minuti si pravi defrosti po 3-4 minuti. A, me interesira, ti ja imas Hansol taa - 20 shto ja pishi?Radijatorite ne se nekoj golem trosok. Racunaj 3 metri dolzina 60/90 visina moze da se najde za 10000 ako dobro se sekavam na cenite.
Koga gledav opcija za parno na sprat, bez izklucot site mi gi preporacaa Termoflux. Navodno sistemot na dotur na peleti bil mnogu porazlicen i nemalo moznost za zaglavuvanje na peletite. Cenata za 20KW bese okolku 1500EUR. A ako moze imas visak sredstva moze da razgledas i topolotna vozduh-voda. Ovde mnogumina gi zamenaa starite kotli so Airmac (italianski brend, so Eurovent) toplotni koi gi uvezuvaa Euroterm. Dodusa skoro bez isklucot site predhodno odraboti ja termofasada, pred da se prefrlat na toplotna.
Inace potrosnjata za poslednive 8 dena na Hansolot e 0.81KWh. Potrosnjata nokno vreme koga temperaturite se -4,-5 sigurno e nad 1KW. Nautro koga e najladno, se zabelezuva deka veke pocnuva seriozno da se maci. Vleguva vo defrost na 1 do 1,5 cas, iako nadvoresnata edinica nikogas ne e zamrzanata.
Kај ги ископа овие? Прв пат слушам! Италијанска компанија, од она малку што разгледав... интересно! Прв пат гледам и вакво нешто! Настрана мобилните клими... за ова вели инвертер без надворешна единица! Еве како би изгледал на фасада...Shto firma e ovaa Olimpia Splendid? Eden chovek montirashe 7kw inverter, ama ne stignav da go prasham shto firma e. Kaj se prodava kaj nas?

Da.A, me interesira, ti ja imas Hansol taa - 20 shto ja pishi?
da ne me sfatis pogreshno, ama ako e - 20 inverter, a velis deka na - 4 pravi defrost na sekoj saat, togas ne znam na - 15 shto ke pravi. Ne mi e muabetot da ja omalovazam klimava, moive WN na + temperaturi pa pravat defrosti, ama sakam da kazam deka isti tashak ti e koga kupuvas poslab model od bilo koj brend, ke si pravat suvi defrosti na poniski temperaturi, ednostavno taka se dizajnirani. Najbitno e da ne toplat, kraj kraeva.Da.
A Olimpia isto gi raboti covek od PP ama mislam deka inverterite ne se vo fokusot. Poveke rabotel toplotni za SK. Inace kolku sto imam slusnato na po cena i kapacitet na rangot na Daikin bile. Osnoven 3.5 model, okolku 35.000 - 40.000 barem po muabetite sto gi imam slusnato.
da ne me sfatis pogreshno, ama ako e - 20 inverter, a velis deka na - 4 pravi defrost na sekoj saat, togas ne znam na - 15 shto ke pravi. Ne mi e muabetot da ja omalovazam klimava, moive WN na + temperaturi pa pravat defrosti, ama sakam da kazam deka isti tashak ti e koga kupuvas poslab model od bilo koj brend, ke si pravat suvi defrosti na poniski temperaturi, ednostavno taka se dizajnirani. Najbitno e da ne toplat, kraj kraeva.
Neli ne beshe ista kolicinata na freon?Пријатели стигна одговорот и од Даикин.еу
Прегледај го приврзокот 201518
da ne me sfatis pogreshno, ama ako e - 20 inverter, a velis deka na - 4 pravi defrost na sekoj saat, togas ne znam na - 15 shto ke pravi. Ne mi e muabetot da ja omalovazam klimava, moive WN na + temperaturi pa pravat defrosti, ama sakam da kazam deka isti tashak ti e koga kupuvas poslab model od bilo koj brend, ke si pravat suvi defrosti na poniski temperaturi, ednostavno taka se dizajnirani. Najbitno e da ne toplat, kraj kraeva.
Мислам дека имаше разлика А верзијата 1.4 кг фреон. А Б верзијата 0.9 кг. Ако не сум во право нека ме поправи @ZigZag1115 он повеке истражуваше.Neli ne beshe ista kolicinata na freon?
zoshto e toa taka?Читај уште мноогу, најверојатно на -15 нема да направи ниту еден дифрост. На -5 ќе се утепа од дуфрости, без разлика која клима ја имаш.
Sent from my iPhone using Tapatalk
zoshto e toa taka?