Modulacijata na SENSIRA-ta e sosema vo red. Dosega se nema sluceno da izgasi i da ceka da se namali temperaturata pa da se vkluci so duvanje. Si duva konstantno a nadvoresnata se gasi i pali po potreba i koga e izgasena potrosuvackata e okolu 300 - 350w, koga ke se vkluci nadvoresnata povlekuva kolku sto i treba za da postigne zadadena temperatura. Momentalno trosi 512w na zadadena 23 bez econo mode rezim na rabota no so autofan i comfort mode vklucen.GVto moze podolgi periodi da modulira na min od 320-350W ja imam prateno vo razni varijanti i na potoplo nadvor so 22-23 zadadena na mala zadadena vnatre 20 na poladno nadvor a veruvam deka i kaj sensirata e taka..
Koga ke iskoci Euroventot ke pisat 75.000den na ICS i kaj tvojot diler Klime...Да не кажаа кога ќе има еуровент?
Nemoze da trosi 300W so ugasena nadvoresna...i najmalce 100W da trosi pa i togas nadvoresnata ti raboti,....zasto samo ventilator ako raboti togas ne trosi 300W tuku edvaj 20W ili 30W, znaci ti gree i raboti nadvoresnata i so 300W~350W .Odlicna si e klimata za parite, edino sto ne e za mal prostor zasto duva jakoModulacijata na SENSIRA-ta e sosema vo red. Dosega se nema sluceno da izgasi i da ceka da se namali temperaturata pa da se vkluci so duvanje. Si duva konstantno a nadvoresnata se gasi i pali po potreba i koga e izgasena potrosuvackata e okolu 300 - 350w, koga ke se vkluci nadvoresnata povlekuva kolku sto i treba za da postigne zadadena temperatura. Momentalno trosi 512w na zadadena 23 bez econo mode rezim na rabota no so autofan i comfort mode vklucen.
Poiskusnite neka kazat kolku e OK ovaa modulacija
Spored mene e odlicna.
nadvoreshnata od SF50kata izgleda MADAFAKERSKI! Strashna! Koga ke ja vidis, znaes deka ogromna mokj se krie tuka, deka e toa mashina spremna za rabota! Vidis, vkusovi se toa, za mene nadvoreshnata od SF50kata e najjakata nadvoreshna shto sum ja videl. Se naezav prviot pat koga ja vidov. Da mozev, ke ja zenev i ke i dozvolev da me zabremeni!Koga ke iskoci Euroventot ke pisat 75.000den na ICS i kaj tvojot diler Klime...
Momentalno kaj Klime tvojata SF50 sto ja preporacuvas na veliko i ja ubuta kaj stigna e 74.990, Sensirava zazluzuva da e i poskapa, plus nema tolku glomazna nadvoresna a ima i ECONOMY na greenje
[DOUBLEPOST=1545080779][/DOUBLEPOST]
Nemoze da trosi 300W so ugasena nadvoresna...i najmalce 100W da trosi pa i togas nadvoresnata ti raboti,....zasto samo ventilator ako raboti togas ne trosi 300W tuku edvaj 20W ili 30W, znaci ti gree i raboti nadvoresnata i so 300W~350W .Odlicna si e klimata za parite, edino sto ne e za mal prostor zasto duva jako
Nadvoresnata izgleda kako razladen ured za FrigoFrizideri sto gi ima po marketive....ke ti slikam utre takov pa da sporedis.nadvoreshnata od SF50kata izgleda MADAFAKERSKI! Strashna! Koga ke ja vidis, znaes deka ogromna mokj se krie tuka, deka e toa mashina spremna za rabota! Vidis, vkusovi se toa, za mene nadvoreshnata od SF50kata e najjakata nadvoreshna shto sum ja videl. Se naezav prviot pat koga ja vidov. Da mozev, ke ja zenev i ke i dozvolev da me zabremeni!
Ama neli smesno mal i bil vnatresniot del..tesko deka ke uspee da te zabremeni so tockavonadvoreshnata od SF50kata izgleda MADAFAKERSKI! Strashna! Koga ke ja vidis, znaes deka ogromna mokj se krie tuka, deka e toa mashina spremna za rabota! Vidis, vkusovi se toa, za mene nadvoreshnata od SF50kata e najjakata nadvoreshna shto sum ja videl. Se naezav prviot pat koga ja vidov. Da mozev, ke ja zenev i ke i dozvolev da me zabremeni!
moze i da e taka toa so modulacijata. A inace gream 70tina kvadrati zasegaKoga ke iskoci Euroventot ke pisat 75.000den na ICS i kaj tvojot diler Klime...
Momentalno kaj Klime tvojata SF50 sto ja preporacuvas na veliko i ja ubuta kaj stigna e 74.990, Sensirava zazluzuva da e i poskapa, plus nema tolku glomazna nadvoresna a ima i ECONOMY na greenje
[DOUBLEPOST=1545080779][/DOUBLEPOST]
Nemoze da trosi 300W so ugasena nadvoresna...i najmalce 100W da trosi pa i togas nadvoresnata ti raboti,....zasto samo ventilator ako raboti togas ne trosi 300W tuku edvaj 20W ili 30W, znaci ti gree i raboti nadvoresnata i so 300W~350W .Odlicna si e klimata za parite, edino sto ne e za mal prostor zasto duva jako
Duzis pivce ne zaboravaj Strelec sto ti preporacal Na Nevideno i bez Ejrovent....vtoroto za Eurovent ke go ispieme-ja ke castam za vtorotomoze i da e taka toa so modulacijata. A inace gream 70tina kvadrati zasega
Druze kapa dolu poklon do zemja. Vikendov ako idam Sk te baram ke pieme pivce jas cestam.Duzis pivce ne zaboravaj Strelec sto ti preporacal Na Nevideno i bez Ejrovent....vtoroto za Eurovent ke go ispieme-ja ke castam za vtoroto
More glupi japoncive, da ne znaele edna kubikaza na izduv da napraet.Nadvoresnata izgleda kako razladen ured za FrigoFrizideri sto gi ima po marketive....ke ti slikam utre takov pa da sporedis.
A kolku e mokjna kazuva minijaturata vnatresna so edvaj 720m3 izduv so ist gabarit kako vo 2,5Kw 3,5Kw i 5,5Kw pa i 6Kw izvvedba na SF serijata......vidis negde morale da ustedat, golema nadvorena-i unikatna minijatura vnatresna so isti kalap i dimenzii za site Kapaciteti od SF....kaj si videl vakvo nesto osven vo SF serijava? nikoj nepravi ista vnatresna za site kapacteti....pa ni CHIGO
A kolku e mokjna se gleda od Avion i bez Eurovent...imas tuka R410 nasprem R32 u babacko izvedba kaj Daikin od 46kg, bez stedenje vo materijal kako sto pravat drugive marki namali kompresor namali izmenuvac napravi nadvoresna od 30kg pa onda vrvi muabetot deka R32 bil samo ekoloski nedaval kapacitet, da muabetot za poekoloski ke ostane samo ako stedis na materijal i ja napravis edinicata 30kg...ama ako u 46kg u isto golem izmenuvac i gabarit kako za R410 i nadvoresna od 46kg so jak kompresort sipes R32 namesto R410 kapacitetot e tocno 15% pogolem.
U relanost samo 3,4Kw na -15 kaj SF50 a FTXB 4,2Kw na -15....skoro 1Kw pomalce dava SF50 od Daikinot FTX-B50, a nekoj go preporacuva SF50 da go platat 17.000den poveke dur e Daikinot na promocjja
Не биди кодош сега, остави го човекот на раат. :-D@mdeni golta knedli na drugion forum, nesto zaripnat e, mu se zema zborot nema sto da odgovori, cita Eurobvent sea i tolkuva....ni edna On/Off ne uspea da ja pogodi ne pa Invertor ke pogodi (osven ako ne e Mitsubushi).....ebavi diplomite so vrski
Прегледај го приврзокот 201469