Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Кој го ствара овој притисок? Ова е како муртињо со договорот дека морало баш сега да се склучи. Види бога ти. Демек ќе дојдела десница на власт во Грција и ќе немало договор после.
Во политика не биваат вака работите.
Државата е со нефункционални институцио од day one на нејзиното постоење.
Во 2001-ва е изгубено многу. Знам дека многу што сте од дпне, уште мислите дека може да се вратат некои работи што сме ги изгубиле со рамковниот - тоа не бива.
Договоров со Грција може и да пропадне, тоа уште стои како опција, ама тоа е можно само од нивни фактори. Еве, лично сакам да не успее, ама сум и со страв дека у наредна прилика тоа ќе биде во ваши раце и тек тогаш ќе видиш што е распад на држава.
Што се тиче "распадот на државата", тој е плод на тој дуопол и привиден избор за кој ти ми збориш дека е најсоодветен сега, затоа што нема време за друго. Време има стално, квалитет нема.
Мрачна сило, договорот ќе успее, затоа што тоа е единствена агенда на оваа влада, не е подобар живот за тебе, не е еу, а ти си наивен што мислиш дека луѓето на форумот се глупави, па што ќе напишеш ќе се оправдаш[DOUBLEPOST=1544801121][/DOUBLEPOST]
:bravobe: Јас прашање ти прашање, до кога ....

Ќе имам корист, дел ќе ти набројам.
1. Паразитите (администрација) што тука се хранат од даноците кои ги плаќам, ќе се намалат, а дел ќе ги снема.

2. Полуприучените (дпне љубимците) кои на картата национализам/патриотизам дозволија јавачите на системот да се збогатат, од опинци во мултимилионери, нека патат што ќе се расформира државава. Нека пасат трева :kuracc:

3. "Интелектуалната" каста (сдс љубимците) кои на картата ЌЕ биде, божем подобра економија ЌЕ има, натртени чекаат субвенции од ЕУ, зашто се алчни, неморални и тие ќе се под стрес, па дел ќе ги снема.

4. Ќе имам излез на море и најпосле после 1 век можеби ќе се направи пругата према Бугарија и ќе има автопатишта од еден сегашен граничен излез до друг.

Ти сега ај кажи што корист имаш од овој државен систем ..... нормално ако знаеш или си искрен :toe:
1. О немаш поим колку сакам и јас да видам намалување на џаболебари
2. Кој патриотизам од кој не разбрав?
3. Ќе ги видиш сузбенциите (ново северномакедонски за субвњнции)
4. Ќе биди :pos:, ќе дај:popce:,

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
На цел овој пакет си се надевал и на последното покрупно тртење во 2004-та за територијалната поделба, кога се обеќаа истиве брда и долини, а се доби кур.
Некако не верувам дека ни сега ќе го добиеш ама ок, чим ти мислиш дека таков натртен, некако магично се просперира, нема што да ти се мешам ја.
Ме натера да се замислам, секогаш кога сдс се на власт
-приватизација
-електродистрибуција
-тат
-територијална распределба
-знаме
-име
Овие само како дај шта даш

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Мрачна сило, договорот ќе успее, затоа што тоа е единствена агенда на оваа влада, не е подобар живот за тебе, не е еу, а ти си наивен што мислиш дека луѓето на форумот се глупави, па што ќе напишеш ќе се оправдаш[DOUBLEPOST=1544801121][/DOUBLEPOST]

Не се сите глупави...само пар ликови ве има.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Не се сите глупави...само пар ликови ве има.
Не другарче, се вртат луѓето, ви се даде шанса и се покажа вистинското лице… допрва ќе го чуствувате притисокот, не овде на форумот, секаде.[DOUBLEPOST=1544801898][/DOUBLEPOST]Смешни се овие
https://tocka.com.mk/vesti/291529/sdsm-ajde-mickoski-soberi-hrabrost-i-kazi-zosto-si-protiv-eu-i-nato

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
Ме натера да се замислам, секогаш кога сдс се на власт
-приватизација
-електродистрибуција
-тат
-територијална распределба
-знаме
-име
Овие само како дај шта даш
Абе не беше ти СДСМ -овец ?

B

Bafra

Гостин
На цел овој пакет си се надевал и на последното покрупно тртење во 2004-та за територијалната поделба, кога се обеќаа истиве брда и долини, а се доби кур.
Некако не верувам дека ни сега ќе го добиеш ама ок, чим ти мислиш дека таков натртен, некако магично се просперира, нема што да ти се мешам ја.
Ај да видиме ти што ќе одговориш:
Што корист имаш од овој државен систем ?

Вака често пишуваш ко да живееш на страна или дека си многу курназ па да видиме, може ќе ми се допадне одговорот :toe:

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Ами тие работи што ги наброја беа од пред 14 години, тогаш не ти сметаа?
Секогаш кога нешто се случувало, сум кажувал јасно. Затоа сдс беше опозиција 11 год. Срга сум сведок на лаги и лажни ветувања. Не можам да молчам

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
:pos::pos::pos:

Тоа е таа полуписмена багра. Ем врска нема што корист има од државниов систем, ем го брани со сите сили, ем кажува кој бил глуп. :sramezliv:

Не ни очекував нешто конкретно да кажеш, туку потврда за другите.
Ој сега со будистите, со јогините, со таоистите, со клошарите, пасете трева и удирајте се во гради дека сте потомци на Александар (илирот) :kuracc:
Што да ти кажам бе што ли племе си кој те знае, со циганштарија ли ќе се расправам за лични и национални интереси.
:) Се знае што е за тебе, ама ајде...

B

Bafra

Гостин
2. Дпне додека лаеше дека се грижи за Македонецот дека се партија на народот, наполнија своите лични сметки, дозволи тие претходните што ги обвинуваше за криминал, слободни да си се, Македонци тепани од кучињата на власта, шќиптари да тепаат Македонци пред кучињата во плаво, Шќиптарите да се богатат додека Македонците 100 инспекции и казни итн итн

3. Јас не реков дека сакам субвенции, читај и мисли малку. Туку другиот табор (сдс) се надеваат на нив, па спремни се и мајката да си ја шитнат. А дпне додека лапаа субвенции пишуваа и трева ќе паселе, сега ги нема нешто.

4. Пишав можеби, а ќе дадат Папата со Кинезите. Нормално си има цена тоа, ама јбг .

Што да ти кажам бе што ли племе си кој те знае, со циганштарија ли ќе се расправам за лични и национални интереси.
:) Се знае што е за тебе, ама ајде...
Абе уште ли се брукаш торко еден. Бар еден одговор да дадеше, било каков, ќе те почитував, без разлика колку и да беше смешен одговорот.

Вака прав доказ си дека лејка имаш на рамењата, а тука се пењавиш мислиш човеков има јаки аргументи дека било битно државава да не се расформира.
Баш таквите ко тебе се причината што одреден % не боли таквото за име и за граници.
Баш ти ја расформира Македонија со подржување на крадци и корумпирани политичари, додека ти продаваа приказни, колку си вреден врз основа на некои си информации од пред 2000 години.

Ај сега ИШ ИШ штом врска немаш од реалноста.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Не сме во таков период за да бидеме пасивни, не е добро глумењето на Понтиј Пилат во случајов па раце да замиваме со вода и да се тргаме од проблематиката. Треба да се бара механизам за акција, и тој единствен механизам е доаѓање на ВМРО на власт.......можно е да е така како што викаш(дека се исти qr), ама зошто да не пробаме кога уште тоа ни останало?
А дпшне имаат намера да се борат против распадот, оти она за што се борат во овие клучни моменти на опстојување(како што пиша самиот), е за почист воздух. Уште повеќе тие срдечно помагаат во разнебитувањето.[DOUBLEPOST=1544805798][/DOUBLEPOST]
Пасивни? Не е тоа пасивност. Пасивност е седењето дома за референдумот, што истиот тој „реформиран“ дпне го сервираше. Требаше да се излезе масовно и да се гласа ПРОТИВ. Ако мислиш дека сум сменил став, побарај и пред тоа да видиш што имам пишувано.
Па твојов Апасиев од Лавица беше пионир во бојкотот. Рече овој пат ќе го одбраниме името со седење дома. Оти него не го кривиш?[DOUBLEPOST=1544805966][/DOUBLEPOST]
Нема трета опција, нема друг избор.
Ова ти е факт планина.
Токму ова е проблемот. Има и трета и четврта, ама луѓето сакаат на сигурно да го дадат нивниот глас.

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Токму ова е проблемот. Има и трета и четврта, ама луѓето сакаат на сигурно да го дадат нивниот глас.
Немам намера пропаганда некоја да ширам ако ова некој го разбрал така, бев испровоциран на некој начин.....кој разбрал разбрал кој не јбг тоа е.
Моментот е таков, шансите ни се екстремно мали а сепак би требало луѓето да знаат што ги очекува ама.....

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Па твојов Апасиев од Лавица беше пионир во бојкотот. Рече овој пат ќе го одбраниме името со седење дома. Оти него не го кривиш?
Нема потреба од вакви инсинуации.
Мој, пошо на исто сонце сме сушеле гаќи?

Јас сум за Македонија.
И хејтам. Имам мои ставови, повеќе левичарски, анти-националистички...ама не значи тоа дека 100% се слагам со некого.
Апасиев според мене е ок, има добри намери и е чесен чоек (што не се бара у политика).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom