Најекономично греење и ладење

Член од
6 јуни 2017
Мислења
110
Поени од реакции
203
EVE STOIM PISAV JAS DO DAIKIN EUROPE
AKO IMA GRESKIVOANLISKIOT NE MI SE RUGAJTE NE SUM PROFI ALI SE TRUDAM DA OBJASNAM NAJDOBRO STO MOZAM

I bought the inverter from your brand on 10-th October 2018. The model is FTXF50A SENSIRA. But the outdoor unit is with diferent labels.
The outdoor unit you advertise in Macedonia is marked with RXF_A tags and the item you are selling is marked RXF_B2V1B
EUROVENT have cartificate for RXF_A not for RXF_B2V1B
PLEASE answer me am i right for this situation, and if i am right, I want to send me a service spec for the outdoor unit RXF_B2V1B because this unit does not have eurovent certificate yet.
One more cuestion
Why is this happening ? Tell us! We are so proud of you and your brand, but situations like this is unexpectables from BRAND like DAIKIN. Sorry but ...!!
The link bellow is from eurovent for RXF_A/FTXF_A
http://www.eurovent -certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?rub=04&srub=01&ssrub=&lg=en&select_prog=AC&select_partic=20&select_marque=DAIKIN&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&select_model=RXF50A+%2F+FTXF50A&champ_php=champ_12&retourpage=0&quicksearch=ok&filtre_prog=&filtre_marque=

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
D

Deleted member 95595

Гостин
Стигнало време за дефрост, и го стопила мразот и си продолжила.
ne beshe defrost. Taka raboteshe klimata. Duvashe toplo vnatre, spushteni bea perkite. Imam i snimano ama golemi fajlovi se, ne mozam da gi spodelam. Zvukot e kako nekoe pucketanje, kako struja da pucketa, ne znam mako da go opisham. Ama eve, sega e super. Mislam deka mraz mnogu imashe nafateno, ama ne onoj mraz za defrost, nego voda shto techela po nadvoreshnata edinica i si imashe zamrznato. Planiram edno nadstreshnice da i naoravam.

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
EVE STOIM PISAV JAS DO DAIKIN EUROPE
AKO IMA GRESKIVOANLISKIOT NE MI SE RUGAJTE NE SUM PROFI ALI SE TRUDAM DA OBJASNAM NAJDOBRO STO MOZAM

I bought the inverter from your brand on 10-th October 2018. The model is FTXF50A SENSIRA. But the outdoor unit is with diferent labels.
The outdoor unit you advertise in Macedonia is marked with RXF_A tags and the item you are selling is marked RXF_B2V1B
EUROVENT have cartificate for RXF_A not for RXF_B2V1B
PLEASE answer me am i right for this situation, and if i am right, I want to send me a service spec for the outdoor unit RXF_B2V1B because this unit does not have eurovent certificate yet.
One more cuestion
Why is this happening ? Tell us! We are so proud of you and your brand, but situations like this is unexpectables from BRAND like DAIKIN. Sorry but ...!!
The link bellow is from eurovent for RXF_A/FTXF_A
http://www.eurovent -certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?rub=04&srub=01&ssrub=&lg=en&select_prog=AC&select_partic=20&select_marque=DAIKIN&select_class=AC1+%2F+A+%2F+S+%2F+R&select_model=RXF50A+%2F+FTXF50A&champ_php=champ_12&retourpage=0&quicksearch=ok&filtre_prog=&filtre_marque=
Не објаснувај толку тие нема да ти речат дека од даикин македонија ве лажат истата компанија е. САмо прашај која е разликата на тие два модели и кој е подобар

Член од
6 јуни 2017
Мислења
110
Поени од реакции
203
Не објаснувај толку тие нема да ти речат дека од даикин македонија ве лажат истата компанија е. САмо прашај која е разликата на тие два модели и кој е подобар
Pak ke im pisa pikratko koja e razlikata pomegju dvete nadvoresni i koja e podpbra
I kako kompresor nosi B verzijata

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Inaku prasav i vo klimi.mk tamu mi rekoa navodno deka ja prodavaat Sensirata so naznaka FTXF50A/RXF50A isto kako sto pishiva na nivniot satj. E sega malku ne mi e verno bidejki kaj ovlastenive partneri i uvoznici (ics group,pakson,milmark,termosistemi) ja prodavaat sensirata so B oznaka.

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
Inaku prasav i vo klimi.mk tamu mi rekoa navodno deka ja prodavaat Sensirata so naznaka FTXF50A/RXF50A isto kako sto pishiva na nivniot satj. E sega malku ne mi e verno bidejki kaj ovlastenive partneri i uvoznici (ics group,pakson,milmark,termosistemi) ja prodavaat sensirata so B oznaka.
Можеби и ти рекле затоа што од кај нив го читаат форумов. Ако го имаат еве јас уште утре ќе купам од кај нив

Член од
6 јуни 2017
Мислења
110
Поени од реакции
203
Se javiv vo ICS group mi rekoa deka im stignale 3 klimi so A oznaka na pocetok od godina a podocna gi izvestile deka nema poveke da gi ima pa im pustile naredna pratka so B oznaka i ottogas navamu se prodava so B oznaka. A ovie nasive ne znaat da pobaraat podatoci za novata nadvoresna i da gi zamenat informaciite na nivnite web strani. No ako go napravat toa treba da imaat odgovor na site ovie prasanja sto ne macat. Tie nitu pobarale nitu znaat nekoja informacija okolu B serijata i zatao ja prodavaat kako A. Ova se moi zaklucoci i mislenja za situacijata.

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
Дали стварно помисливме дека кај нас во државичкава, најскапиот бренд за клими, ќе ни донесе модел со еуровент кој неможат да го заменат клими од 75000 , и ќе ни го продава за 58000 :-D

L

lleeoo

Гостин
sabajle vo 6 i 20 izlegvev od doma i nadvoredhnava od FHvo kljokotoshe nekako chudno, ko traktor. Vidov mraz imashe ispofateno i na reshetkite sho ja shtitat perkata, kako shto techelo voda na nea od na tavanot, si fatilo mraz. Saat vreme ne pomina, se smiri i si se vrati na necujno rabotenje. Mozno li e od mrazot taka da praveshe? Da imalo mraz vnatre kaj perkata i malku perkata da fakala na toj mraz? Deka na - 9 ko beshe, zvuk ne se slushashe od nea ama eve, prv pat tolku mraz da vidam na nea na mesta na koi ne treba da ima mraz.
Mene navustina ne mi e jasno koga nekoj ke kaze tropat lupat nadvoresnite kaj men i na mitsu i na aerito prethodno i kaj brat mi mitsu i kaj komsiive ima dva panasonici duri i kaj bekoto kaj mene vo detska koga ja pustam si rabotat mazno si brojat dali e do montazata do sto e nemam pojma

D

Deleted member 95595

Гостин
Mene navustina ne mi e jasno koga nekoj ke kaze tropat lupat nadvoresnite kaj men i na mitsu i na aerito prethodno i kaj brat mi mitsu i kaj komsiive ima dva panasonici duri i kaj bekoto kaj mene vo detska koga ja pustam si rabotat mazno si brojat dali e do montazata do sto e nemam pojma
prv pat od ko e kupena vaka napravi. Ne mi beshe jasno i mene. Inache pretivka e nadvoreshnata. Mislam od mrazot deka beshe. Ne beshe ova vibracija od losha montaza, toa da beshe ke se pokazeshe prethodno. Montirana e odlichno, monterot e top. Ova beshe puckanje od vnatre vo nadvoreshnata, kaj perkata. Shteta ne mozam videoto da vi go postiram.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Дали стварно помисливме дека кај нас во државичкава, најскапиот бренд за клими, ќе ни донесе модел со еуровент кој неможат да го заменат клими од 75000 , и ќе ни го продава за 58000 :-D
Искрено јас мислам дека може. И не гледам зошто да неможе. Затоа да не избрзуваме со заклучоци додека на се знае целата приказна.

Може утре да искочи еуровентот за овој модел и да испадне дека е добар.

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
Искрено јас мислам дека може. И не гледам зошто да неможе. Затоа да не избрзуваме со заклучоци додека на се знае целата приказна.

Побарав еуровент за FTXC-B неможев да најдам. Еуровент има FTXC-A. Табелата што ми ја пратија денес се гледа дека В е малку подобар во однос на А. Останува прашањето дали табелата сами си ја направиле или навистина е така.  Screenshot_2018-12-14-12-41-14.png ако навистина е вака а нема еуровент за В ??

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141

Јас мислам дека најдобро е ако има некој од членовиве што живее во Гостивар да појде до главното преставништво на Даикин за Македонија (АЛМАКОС) да се распраша за климиве и да ја решиме дилемава околу Сенсирата.
Бидејќи вака ке се влечеме и ке дебатираме со денови преку Е-маил, а да се јавиме исто така не може бидејќи немаа никаде текефонски број од Алмакос.

Kajgana Shop

На врв Bottom