Јас зборував за иницијалната фаза, не секундарниот пазар. Малку ризичен пласман со гарантиран принос од 9 проценети ми делува убава можност за инвеститорите а како доста скап начин за обезбедување на средства.Koga ke se pusti na berza cenata sama bi si se postavila na nekoja pazarna, taka da obvrznica so nominalna od 100 bi se prodavala verojatno za 104
Директорот на Управата за финансиска полиција Арафат Муареми во интервју за Отвореното студио на 1тв вели дека наскоро може да се очекува јавноста да дознае за тоа кој е странскиот инвеститор кој се сомничи за фалсификување и за перење на 200 милиони евра во земјава. Тој вели дека со меѓународна странска помош се чека само уште еден документ со кој ќе се докаже делото перење пари, додека останатиот дел е документиран.Ја изгледав синоќешната емисија и во целост ја разбирам лутината на претставникот на малите акционери. Настрана инвестициските одлуки, очигледно е дека се соочени со корумпиран државен систем што ги узурпирал институциите коишто наводно треба да се независни.
Токму затоа и велам дека можеби некое окористување од дисфункционалниот систем во форма на ситна дојава од инсајдер ќе ви овозможи да заработите на краток рок, меѓутоа на долг рок сите ќе завршиме зијан како акционерите од Топлификација затоа што октоподот може во секој момент да и се намерачи на која било здрава компанија и да не' помножи со нула!
Другар не е само тплф, кај е КБ и уште 50тина други, што е многу многу е, се претера!Ne ja pustaat taka lesno Toplifikacija niz voda .Barem taka osekam
Gotovo e so Toplifikacija.Другар не е само тплф, кај е КБ и уште 50тина други, што е многу многу е, се претера!
Отиде Топлификација, само да почекаме да видеме кој е новиот газда.Ne ja pustaat taka lesno Toplifikacija niz voda .Barem taka osekam
Кога директорите продаваа ние се чудевме зошто го прават тоа, ама ете зошто било тоа, дивиденда нема да има во следните милион години,Како јас да сум ја пишувал сторијата во Фактор https://faktor.mk/kje-stane-li-pusta-zelba-dividendata-za-malite-akcioneri-vo-uni-banka
А од кај си сигурен дека се руски пари, знаеме дека имало руски капитал, ама исто така знаеме дека проектот ТЕ-ТО е стартуван во време на СДСМ, исто така гледаме дека и судот во време на СДСМ суди за некаква си реорганизација која крајно ги оштетува доверителите,Opasni igri se vo prasanje mislam deka bese reseno da se spakuva Toplifikacija I da se dade na TETO na ruski prevedeno ama duva americki vetar pa sepak ke se odi
na krivicna protiv stranski investitor za perenje pari
Zatoa iskoci policaecot da soopsti deka ima namera da se naljuti ako ne prestane mestenkata !!!
Hari e pragmaticen covek a I amerika mu e poveke vo srceto iako baraa strateski partner da ja kupat vo rusija
Se tece se se menuva .......