Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Не е работата дали администрацијата им е ефикасна или не, туку дали се корумпирани. Кај нас место за 3 дена да добиеш документот ќе го добиеш за 10, ама не ти бараат пари, туку од што не им се работи, а никој не се замара со одговорност..
не е баш баш ама е. Мене ми барале за средување документи, парица, отворено. И за друг вид документ ми се нуделе за некојси износ да добијам. За поголем зафат на клиники рушвет е пожелен. На суд гледав како се одвива еден процес, све однапред договорено. Договорено беспари нема. За ова со легализацијата исто имаше "чудни" работи. Да не должам, за вакви нормални и редовни документи, верувам во таја Џермани не моеш ни да замислиш дека се така несредени и незаконски, камоли да ти бараат пари. Што мислиш, зашто толку згради седат без имотни? Зошто скоро ниедна нова зграда нема беспари гаражи и зеленило? Зошто мора да отвориш 4 очи кога полиција пишува записник. Зошто процеси се водат и по 10 години. Имало фирми што си им уплаќал, од кое си истангиран, буп...брада, никој не ги казнувал. Што им правеа на куќи, кога градеа кај Дебар Маало. Значи ти се сретнуваш како граѓанин со тој вид коруптивност на прво место.

Последно уредено:

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Мултикултурно општество. Имаат право на тоа.
Проблемот е во гласноста. Од ова што го пиша испаѓа дека ти пречат џамиите а не гласноста.

Поднесете инцијатива до некоја истанца која ќе реагира до ИВЗ. Си има мерачи на гласност. Во нормална земја ќе се одреди до колку dB може да "црекаат"
Немам ништо против објектите, искрено, ако сакаат внатре оргии нека прават, ама кукурикање секој ден, подоле источно, географски. Ова е Македонија! И сè додека го нарушуваат јавниот ред и мир ми смета!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.896
не е баш баш ама е. Мене ми барале за средување документи, парица, отворено. И за друг вид документ ми се нуделе за некојси износ да добијам. За поголем зафат на клиники рушвет е пожелен. На суд гледав како се одвива еден процес, све однапред договорено. А за тоа договерено, и брат да му е беспари не го прави. Да не должам, за ова со легализација на дворовите исто имаше "чудни" работи. За вакви документи, верувам во таја Џермани не моеш ни да замислиш дека се така несредени и незаконски, камоли да ти бараат пари.
Не верувам дека е нормален и има логика да се води, муабетот околу тоа дали е поголема корупцијата и митото во ЕУ од Косово, Македонија, Босна и слични. Ко ние да живеевме овие дваес пет години на Венера, па поима неаме. Скроз идиотска дискусија. Губење време.[DOUBLEPOST=1544019747][/DOUBLEPOST]Фабрика за преработка на медицински отпад ќе се гради на земјиштето во дворот на поранешната фабрика Металски завод Тито. Како што дознава „Макфакс“, инвеститорот минатата недела ги информирал газдите на околните фирми во комплексот кај МЗТ дека ќе почне со градба. Уплашени од опасноста и штетните последици од ваква фабрика во нивна близина, сопствениците на околните фирми потпишуваат петиција за да се стопира оваа изградба. Од Општината Гази Баба ни одговорија дека дозволата е издадена во 2014 година и е потпишана од тогашниот градоначалник Тони Трајковски но наводно станува збор за преработка на неопасен отпад.

Станува збор за фирмата „Еко Клуб ДООЕЛ Битола“ , чија основна дејност е манџирање со отпад. Фирмата барањето за складирање, третман и/или преработка на неопасен отпад, до Општината го доставила на 10.12.2014 година.

Toa e тоа стратегиско планирање. Фабрика за медицински отпад у сред град. Браво за Тони Трајковски. (на Грујо е овој, или на некој сателит?)

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Не верувам дека е нормален и има логика да се води, муабетот околу тоа дали е поголема корупцијата и митото во ЕУ од Косово, Македонија, Босна и слични. Ко ние да живеевме овие дваес пет години на Венера, па поима неаме. Скроз идиотска дискусија. Губење време.[DOUBLEPOST=1544019747][/DOUBLEPOST]Фабрика за преработка на медицински отпад ќе се гради на земјиштето во дворот на поранешната фабрика Металски завод Тито. Како што дознава „Макфакс“, инвеститорот минатата недела ги информирал газдите на околните фирми во комплексот кај МЗТ дека ќе почне со градба. Уплашени од опасноста и штетните последици од ваква фабрика во нивна близина, сопствениците на околните фирми потпишуваат петиција за да се стопира оваа изградба. Од Општината Гази Баба ни одговорија дека дозволата е издадена во 2014 година и е потпишана од тогашниот градоначалник Тони Трајковски но наводно станува збор за преработка на неопасен отпад.

Станува збор за фирмата „Еко Клуб ДООЕЛ Битола“ , чија основна дејност е манџирање со отпад. Фирмата барањето за складирање, третман и/или преработка на неопасен отпад, до Општината го доставила на 10.12.2014 година.

Toa e тоа стратегиско планирање. Фабрика за медицински отпад у сред град. Браво за Тони Трајковски. (на Грујо е овој, или на некој сателит?)
Кажа човекот што 2-3 пати гласал за Грујо, човекот што гласал и за Заев мислејќи ќе оправи што Грујо посрал. Кога човек како тебе со таков докажан капацитет за расудување кажува дека јас сум ненормален јасно е кој е кој во дискусијата. Прво се чаталеше дали Романија Бугарија и Грција имаат поголема корупција од кај нас, па откако доби информации, почна со Италии и Германии.

Убаво е да живееш мислејќи дека си интелектуална величина, ама тоа што Масоните те одбиле и пратиле во ОТО кажува за твојот капацитет :P

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996

Вморонско говно.
Нека излезе сеа смрдлено портпаролско на дпне и нека го руга Макрадули...као они се на страна на народот, ама мрачни сили ги држат у опозиција. Разбирам обичен народ коа се буни, ама на гнасите од дпне треба да им се забрани збор да бекнат за загадуење. 11 години, не шо со прст не мрднаа, туку ебаа мајката со потези баш како овој.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.896
Кажа човекот што 2-3 пати гласал за Грујо, човекот што гласал и за Заев мислејќи ќе оправи што Грујо посрал. Кога човек како тебе со таков докажан капацитет за расудување кажува дека јас сум ненормален јасно е кој е кој во дискусијата. Прво се чаталеше дали Романија Бугарија и Грција имаат поголема корупција од кај нас, па откако доби информации, почна со Италии и Германии.

Убаво е да живееш мислејќи дека си интелектуална величина, ама тоа што Масоните те одбиле и пратиле во ОТО кажува за твојот капацитет :P
Нигде не реков дека си ненормален, мада некој злонамерен стварно така би помислил читајќи ги твоите ламентирања околу решавањето на проблемот на кучињата скитници. Али ја - не. Ја не сум таков, мене си ми супер.
Исто така, никад нит сум покушавал да бидам член на масонска ложа, нит на ОТО, Бог да чува. Никад не сум гласал за Заев на парламентарни, а за Груевски вкупно еднаш имам гласано.

Но, тоа никако нека не те спречува да измислиш уште неколку глупости, кои немаат никаква допирна точка со имбецилното тврдење дека корупцијата и митото се повисоки во ЕУ одколку во Босна, Македонија, Косово, Србија...
А кога сме кај тоа, каде се тие ебани информации за тоа дека митото и корупцијата во Бугарија и Грција и Романија се повисоки одколку во Македонија?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Уште едно бегство: Осудениот гинеколог Дамчевски „му ја дувна“ од Македонија

Треба во ООН да донесат резолуција со која не укинуваат како држава ради неспособност.
Знамето, референцата, уставот, двојазичноста, пак уставот...едно време се изгуби и македонскиот од званична листа на јазици. Побрзо Косово си направи од ништо нешто, а нам од Кљусев навамау, тоа нештото ни се топи во некоја недефинирана смеса.[DOUBLEPOST=1544024481][/DOUBLEPOST]
Ајде сега и раскрсници ќе блокирале "Блокирам".
намерите со говорите им се да се доберат до власт или да го притиснат парламентот да ја напушти идејата за промени во уставот. Идејата со блокадите им е да му арчат на народ пари и нерви или да блокираат пратеници? ако и ними им е јасно ова блокирање...

Последно уредено:
Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Сега сите зборуваат дека во НАТО влегуваме во 2020 (ако се оди по план). Нели требаше ова да се случи во летото 2019?
Не дека е битно, тоа истовремено значи дека нема да има парламетарни избори следната годиниа. Не е луд СДСМ да влегува во избори ако нема една единствена добра работа сработено.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.896
Сега сите зборуваат дека во НАТО влегуваме во 2020 (ако се оди по план). Нели требаше ова да се случи во летото 2019?
Не дека е битно, тоа истовремено значи дека нема да има парламетарни избори следната годиниа. Не е луд СДСМ да влегува во избори ако нема една единствена добра работа сработено.
Ценам дека тоа му е мастер-планот на Заев за добивање избори - влез во НАТО.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.690
Поени од реакции
88.671
Заев пред една година...

Заев: Ако бидеме успешни во политиките, ќе воведеме бесплатно здравство до крајот на годината

Деновиве...

КАРДИОХИРУРШКИТЕ ОПЕРАЦИИ НА БЕБИЊА ЌЕ СЕ ПРАВАТ КАЈ ЖАН МИТРЕВ, ДЕЛ ОД ТИМОТ НА ДЕТСКА ХИРУРГИЈА ПРЕМИНУВА ВО ПРИВАТНАТА БОЛНИЦА

Мора да се награди човекот кој се појавуваше на реклами со поддршка за промена на името... ;) А кога сме веќе таму, денес се дискутира за промена на името и Уставот... главни луѓе кои ќе дискутираат за тоа се Заев и Фрчковски, угледни луѓе кои многу придонеле за земјава во минатото :vrtioci:

Патем цената на лебот и белите пецива поскапува за 3 денари. Со секој поминат ден се повеќе ги чуствуваме благодетите на баграва што е на власт.
:kajgana:

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Патем цената на лебот и белите пецива поскапува за 3 денари. Со секој поминат ден се повеќе ги чуствуваме благодетите на баграва што е на власт.
:kajgana:

30 дена по 3 денари, 90 денари. Сакаш јас да ги давам тие 90 денари месечно само да не драмиш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom