- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.892
- Поени од реакции
- 12.428
не е баш баш ама е. Мене ми барале за средување документи, парица, отворено. И за друг вид документ ми се нуделе за некојси износ да добијам. За поголем зафат на клиники рушвет е пожелен. На суд гледав како се одвива еден процес, све однапред договорено. Договорено беспари нема. За ова со легализацијата исто имаше "чудни" работи. Да не должам, за вакви нормални и редовни документи, верувам во таја Џермани не моеш ни да замислиш дека се така несредени и незаконски, камоли да ти бараат пари. Што мислиш, зашто толку згради седат без имотни? Зошто скоро ниедна нова зграда нема беспари гаражи и зеленило? Зошто мора да отвориш 4 очи кога полиција пишува записник. Зошто процеси се водат и по 10 години. Имало фирми што си им уплаќал, од кое си истангиран, буп...брада, никој не ги казнувал. Што им правеа на куќи, кога градеа кај Дебар Маало. Значи ти се сретнуваш како граѓанин со тој вид коруптивност на прво место.Не е работата дали администрацијата им е ефикасна или не, туку дали се корумпирани. Кај нас место за 3 дена да добиеш документот ќе го добиеш за 10, ама не ти бараат пари, туку од што не им се работи, а никој не се замара со одговорност..
Последно уредено: