Македонска берза

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Баш така е кажано дека се земени или дадени кредити со кои пари се купени акции во банката од каде се земени кредитите.

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Koj upravuva sega so bankata covekot jasno vika deka sega upravuva so bankata t.e Adora inzenjering posto site sumnjaa na povrzanost so poranesnata vlast i saka da ja prevzeme ;)
So eden udar tepaat dve muvi opasna borba se razgoruva za prevlast na kapitalot !!
Sto bi rekle se e za parite .....ostanato ide po staro[DOUBLEPOST=1543960738][/DOUBLEPOST]Sepak ova moze da bide i SBT za da go zaokruzat imperija :)

Последно уредено:

MSE

Член од
13 мај 2017
Мислења
261
Поени од реакции
332

:ROFLMAO::lolzz:

Хаџимишев глуми наивност, не покажува на никого со прст, со име и презиме, верува во институции :pos:. Делува за дека му одговара овој епилог, судството криво, он исправен пред акционерите и државата.

Другиот гостин, изгубен во вселената, не го коментирам, за таквите како него ми е најмило и во чест на неговиот батхрт, наздравувам со чаша вино. :pivo2:

П.С Ми забележуваа на форумов дека 80% од постовите ми се за ТПЛФ, на 2200 - 2400 кога викав да продавате, некои очекуваа 8400, времето покажа дека бев во право.
Бар се надевам еден ако сум одвратил да инвестира во ТПЛФ, не ми биле за џабе постовите.;)

https://www.mse.mk/mk/news/23/11/2018/delisting-of-shares-issued-by-toplifikacija-ad-skopje

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Bravo... ti si covekot!!! ustvari vie dvajca so sezam pod raka

:ROFLMAO::lolzz:

Хаџимишев глуми наивност, не покажува на никого со прст, со име и презиме, верува во институции :pos:. Делува за дека му одговара овој епилог, судството криво, он исправен пред акционерите и државата.

Другиот гостин, изгубен во вселената, не го коментирам, за таквите како него ми е најмило и во чест на неговиот батхрт, наздравувам со чаша вино. :pivo2:

П.С Ми забележуваа на форумов дека 80% од постовите ми се за ТПЛФ, на 2200 - 2400 кога викав да продавате, некои очекуваа 8400, времето покажа дека бев во право.
Бар се надевам еден ако сум одвратил да инвестира во ТПЛФ, не ми биле за џабе постовите.;)

https://www.mse.mk/mk/news/23/11/2018/delisting-of-shares-issued-by-toplifikacija-ad-skopje

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.310
Поени од реакции
2.373
Кога пред неколку месеци Гранит купи повеќе од 100.000 акции во КМБ се појави токму оваа дилема.
https://faktor.mk/zoshto-granit-vlozi-7-milioni-evra-vo-akcii-na-komercijalna-banka
Од каде се парите за купување акции?

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
И јас се посомневав, но не е Гранит во овој случај. Нема зголемување на задолженост во тој период.

Ајде да видиме, но глупаво е ова со најавите од директорот на финансиска полиција.

Нема потреба од најави, бидејќи на тие што се со мувата на капата им се дава простор да избегаат нешто слично како Грујо.

Ако имате докази, соберете ги, па после судете ги, нема потреба од шпански сапуници.

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Во овие корекции, што е паметно да се купува?? Фармацијата стагнира, додека банките генерално паѓаат...

Член од
6 октомври 2017
Мислења
240
Поени од реакции
150
Прегледај го приврзокот 200629

KMB momentalni ask/bid

Se mi izgleda deka ova ke ide uste nadole
Па нормално, во конкретниот случај КБ е најзасегната од случајот со ТПЛФ и лажниот стечај на ТЕТО кој се заканува на криминален начин да направи невидена штета како домино ефект доколку не се спречи и не профункционираат законите и правната држава. Како последица на случувањата и ТПЛФ има план за реорганизација кој треба да го прифати КБ и најважно да ја видиме разврската со ТЕТО па и БЕГ што ќе биде, се однесоа офшор.

Не ми се јасни некои од акционериве кои самите на себе си гледаат сеир и си мислат лошо, наместо да се здружиме и спротивставиме на оној кој ни мисли лошо, да се заштитиме, ја истераме правдата и излеземе победници како што треба да биде.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.744
Поени од реакции
6.467
Кмб денес највеќе падна , веројатно аферата се однесува на КМБ па некои лица знаат и веќе продаваат , а после аферата и лошиот глас до каде би паднала КМБ ?
Ај сеа биди паметен и погоди каква ке биде целата ситуација ;)

Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
Na ovie ceni se uprosecuva dobro cena nabavna :)
Noemvri i dekemvri i onaka se teski meseci a seuste nema najava od MSE deka danokot se prolongira za edna godina pa vo cela panika dobitna e kupovna !!
Eve cekam da vidam dali TNB ke dae nekoj na 13 500 :)
Ova e samo fakt deka seuste ima neuk narod a ovakvi spekulacii od finansiska policija ne e vo red i sigurno e opfatena vo krivicno delo !!
P.s. smesno e voditelkata da bara od svoite sogovornici koj e nalogodavec redno e da pocne istrazuvacko novinarstvo a ne samo da shlapa u prazno sepak tezneat kon gledanost a so spanski serii se privlelkuvaat samo plavushi :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.149
Поени од реакции
8.944
КМБ е падната повеќе од 12,5 проценти од врвот на 22/10, НЛБ е речиси 9%.

А од отворањето на случајот Империја СБТ има пад од 28%

Последно уредено:
Член од
30 април 2018
Мислења
258
Поени од реакции
510
Кмб денес највеќе падна , веројатно аферата се однесува на КМБ па некои лица знаат и веќе продаваат , а после аферата и лошиот глас до каде би паднала КМБ ?
Ај сеа биди паметен и погоди каква ке биде целата ситуација ;)
mse.jpg
Najgolem promet denes GRNT i KMB. Verojatno rezultat na vcerasnoto intervju

Kajgana Shop

На врв Bottom