Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Промена на статус:

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија.

Документи од прв братучед на мајка ми и однесено потврда од здружението во Струмица.
Posle kolku vreme finalna ti se smeni vo polozitelno?

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Има нови укази .Проверете си!!!
Указ 167/2018.
Преписките што ги следев од 24 јули на положително ,сега им се потпишани.[DOUBLEPOST=1542797502][/DOUBLEPOST]Прегледај го приврзокот 199866[DOUBLEPOST=1542797571][/DOUBLEPOST]Овие се од 01.01.2018 ,значи за 11 месеци земале уаз......а има преписки заглавени,значи нема никаков ред.
Сега ги проверував преписките кои ги објавив претходно, на кои на 21.11. 2018 им беа потпишани указите, и ниту една од нив нема од Македонија.Тие биле од Холандија, Финска, Норвешка.
Затоа толку брзо ги разгледале,, за 11 месеци од интервју.

Член од
4 декември 2018
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo ekipo :)
Vcera imav zakazano za intervju vo Sofia, no ne pojdov... vcera toj sto mi ja vodi postapkata mi rece ke podnese lekarsko uverenie, kopija od pasosh i brojceto za da mi prezakazat megjutoa sega mi javi nemal polnomostvo od mene, nemozel, moralo licno(n)
Dali nekoj znae kolku ima rok da podnesam dokumenti i dali bi mi prezakazale intervju? :(

M

mucu

Гостин
Дали некој има некакво инфо за нас што допрва ќе правиме интервју? Дали има некакви новости дека побрзо ќе тече процедурата?

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.083
Инаку како што читам овде, има и многу одбиени од вицепрезидентот. Порано се знаеше, ако поминеш на совет, зимаш пасош сега може и вицепрезидентот да те одбие. Само не знам на кој основ го прави тоа, јас мислам дека кај него најмногу зависи од интервјуто, пошто ако поминеш на совет и не ти бараат дополнителен документ тој на кој основ би те одбил ? На совет заседаваат повеќе луѓе, не одлучува еден човек дали ќе поминеш на совет. И доаѓаш кај вицепрезидентот и те одбива, без право на жалба, без можност да доставиш дополнителни документи (ако е било потребен дополнителен документ зошто не те вратиле на совет? )

Да се надевам дека се ќе биде во ред и дај Боже сите да земеме државјанство.

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Да се надевам дека се ќе биде во ред и дај Боже сите да земеме државјанство.
Да си жив и здрав што пиша "државјанство" наместо "pasos".

Член од
12 септември 2018
Мислења
132
Поени од реакции
201

Терминот ,, бугарски пасоши'' e од истите луѓе што се надеваат дека ќе има казни и служење војска за поседување на второ државјанство не согледувајќи дека 80% од македонските албанци се и косовски и албански граѓани али јбг . ''Патриотитe'' од Мк исто велат дека потребно е само еднаш да отидеш до Софија и додека си на кафе и ручек ,,бугарскиот пасош'' ќе ти биде готов за неколку часа :pos::pos::pos::pos:

btw : Случајно ми испадна оваа статија на нет , еден од таквите Патриоти на батерии :D:D

Attachments

• 524,5 KB Прегледи: 69
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Терминот ,, бугарски пасоши'' e од истите луѓе што се надеваат дека ќе има казни и служење војска за поседување на второ државјанство не согледувајќи дека 80% од македонските албанци се и косовски и албански граѓани али јбг . ''Патриотитe'' од Мк исто велат дека потребно е само еднаш да отидеш до Софија и додека си на кафе и ручек ,,бугарскиот пасош'' ќе ти биде готов за неколку часа :pos::pos::pos::pos:
Да, а медиумите деновиве известуваат за скандалот во Бугарија со издавањето "патни исправи" на странци. Како да станува за "добар ден, јас дојдов од Македонија, може да ми испечатите еден пасош?" процедура.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom