Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Во ред, да речеме дека е така.

Кога ќе влеземе во ЕУ?

Не треба некои услови да исполниме?

Мислиш дека ќе примат просјаци од жал?

Не ми изгледаш наивно, но така зборуваш, Но времето ќе каже. Како ќе реагираш кога ќе сватиш дека те изиграле? Да не ме сватиш погрешно, јас сакам да не примат во еу, повеќе од се, но нивната перфидна игра се гледа од плутон, и се некако не влечат, лаги, лаги, лаги. А за нато, влегуваме, им требаме како депонија за отпад, скапо им е да го носат одпадот до алжир и либија
Сите услови што треба да ги исполниме ќе ги исполниме, проблемот со името го решивме, со Бугарите исто, останува уште да ги напикаат по затвори тие што треба и ќе влеземе во Еу, можеби нема да е следната година ама за 5 години сигурно ќе биде. Најбитно е да има правда, кој што заслужил да си добие.
Другар во ништо не се подобри...моментално дно-дна сме...
Економија-тапа...здравство-тапа, обрзование- тапа, култура-тапа, екологија-тапа...etc...
"Аљи, какво членсто такви луѓе" :D
Дно дна сме бидејќи државата беше силувана 11 години, не може се одма да се реши, затоа и е така сега. Но со добра работа се ќе си дојде на свое место.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
А ха, значи твоето јавно убедување е дека си патриот, а твоето приватно убедување е да им го напучиш газот на Бугарите? Морам да признам дека постои многу суптилност во сето ова. Твоето прокламирано убедување е дека договорот со Бугарија не чини, а твоето приватно убедување е дека треба да имаш бугарски пасош.

Барем да беше шизофренија, ама не е, се работи за морална беда.
Грд муабет, онанија на интелектот. Добро беше скриен во дупката некое време. Завршија антидепресивите. Пак ќе се скриеш.
Кажи некое тврдење, некоја информација, факт, не само да напаѓаш поединечно и лично. Имаш нешто да кажеш, си разбрал нешто? Цел муабет со тебе е на прениско ниво за човек.
Баба ми (родена во Стара Загора, учела во Софија), ми велеше,
Со неписмен ќе се разбериш, знае дека незнае, ќе послуша,
Со писмен, ќе се разбериш, ќе се договорите
Со полуписмен, ни ќе го подучиш, ни ќе се договориш.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Грд муабет, онанија на интелектот. Добро беше скриен во дупката некое време. Завршија антидепресивите. Пак ќе се скриеш.
Кажи некое тврдење, некоја информација, факт, не само да напаѓаш поединечно и лично. Имаш нешто да кажеш, си разбрал нешто? Цел муабет со тебе е на прениско ниво за човек.
Баба ми (родена во Стара Загора, учела во Софија), ми велеше,
Со неписмен ќе се разбериш, знае дека незнае, ќе послуша,
Со писмен, ќе се разбериш, ќе се договорите
Со полуписмен, ни ќе го подучиш, ни ќе се договориш.
Не те чека ништо убаво во оваа дискусија за патриотизмот и твојот напучен газ кај Бугарите. Само еден куп говна кој ќе мора да ги исркаш. Подобро за тебе во моментов е да ти падне интернетот на неколку саати.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.386
Поени од реакции
8.994
Фиромскиот патриотизам/национализам најдобро се јакне со вадење бугарски пасоши и/или живот со децении на дистанца поголема од 1500 километри. Треба Владата на БЈРМ да изготви владин програм што ќе продолжи да го стимулира ваквиот тренд...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.932
Но со добра работа се ќе си дојде на свое место.
Не верувам дека има добра работа.
Сите идиотски пракси на минатата власт, новава само ги прифати. (освен ова вчера со казните)
Можеби некои поекстремни пракси не, ама доста од глупостите кои ни ги исра Грујо и куртониве, новиве ги прифатија како корисни алатки во владеењето.
Далеку од тоа дека е исто. Не е исто и не поновило се, ама делува како со некои одлуки (рудниците, на пример), дека се трудат да ги изгубат наредните избори.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Сите услови што треба да ги исполниме ќе ги исполниме, проблемот со името го решивме, со Бугарите исто, останува уште да ги напикаат по затвори тие што треба и ќе влеземе во Еу, можеби нема да е следната година ама за 5 години сигурно ќе биде. Најбитно е да има правда, кој што заслужил да си добие.

Дно дна сме бидејќи државата беше силувана 11 години, не може се одма да се реши, затоа и е така сега. Но со добра работа се ќе си дојде на свое место.
Неколку пати имав постирано едно интервју од еуростат, беа данскиот, холандскиот, францускиот и мислам шведскиот пратеник во еу.
Битно изјавата им беше, спорот со Грција е билатерален, преспанскиот договор не значи ништо. Тоа е на драга воља на скопје, ќе ги примиме во еу, оној момент кога ќе ги исполнат условите од копенхагшкиот договор, не пирано не подоцна, небитно ако ги исполнат за месец, или година. Не ни требаат кризи од пацифицирани средства, како што се случи по влезот на бугарија и романија.[DOUBLEPOST=1543839816][/DOUBLEPOST]
Не те чека ништо убаво во оваа дискусија за патриотизмот и твојот напучен газ кај Бугарите. Само еден куп говна кој ќе мора да ги исркаш. Подобро за тебе во моментов е да ти падне интернетот на неколку саати.
Како тебе што ти падна на некој месец?
Лузер

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сите услови што треба да ги исполниме ќе ги исполниме, проблемот со името го решивме, со Бугарите исто, останува уште да ги напикаат по затвори тие што треба и ќе влеземе во Еу, можеби нема да е следната година ама за 5 години сигурно ќе биде. Најбитно е да има правда, кој што заслужил да си добие..
За 5 години... „Браос“. Ние сите други ќе ги „заебеме“. А бе ние треба да се сме среќни ако воопшто не примат со „вајлд карта“. Како нашите олимпијци на Олимпијада.
Треба да има правда, а не евро за црквата, евро кај Виц'то.. и никој да не одговара. Или да го уценуваш премиерот и да те ослободи обвинителот.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Неколку пати имав постирано едно интервју од еуростат, беа данскиот, холандскиот, францускиот и мислам шведскиот пратеник во еу.
Битно изјавата им беше, спорот со Грција е билатерален, преспанскиот договор не значи ништо. Тоа е на драга воља на скопје, ќе ги примиме во еу, оној момент кога ќе ги исполнат условите од копенхагшкиот договор, не пирано не подоцна, небитно ако ги исполнат за месец, или година. Не ни требаат кризи од пацифицирани средства, како што се случи по влезот на бугарија и романија.[DOUBLEPOST=1543839816][/DOUBLEPOST]
Како тебе што ти падна на некој месец?
Лузер
Не, јас бев баниран на две недели, затоа што говната ги нарекувам говна. Што да правиш, навика.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
fatigoovaona стварно се заколнал дека има произход? Jас никако не можам да прифатам дека патриот е способен да учини такво нешто, човече!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
fatigoovaona стварно се заколнал дека има произход? Jас никако не можам да прифатам дека патриот е способен да учини такво нешто, човече!
Патриот на батерии.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не верувам дека има добра работа.
Сите идиотски пракси на минатата власт, новава само ги прифати. (освен ова вчера со казните)
Можеби некои поекстремни пракси не, ама доста од глупостите кои ни ги исра Грујо и куртониве, новиве ги прифатија како корисни алатки во владеењето.
Далеку од тоа дека е исто. Не е исто и не поновило се, ама делува како со некои одлуки (рудниците, на пример), дека се трудат да ги изгубат наредните избори.
Тоа е нивна грешка да, рудници не треба да има исто и загадувањево во Скопје треба да се реши. Нормално дека не се добри не викам дека се, имаат грешки, ама на пример Грујо не можеа вака по телевизии да го реметат, исто не можеа директорот на Убк да го викнат на седница на комисијата цели 10 години. Полека ќе биде кај и да е.
За 5 години... „Браос“. Ние сите други ќе ги „заебеме“. А бе ние треба да се сме среќни ако воопшто не примат со „вајлд карта“. Како нашите олимпијци на Олимпијада.
Треба да има правда, а не евро за црквата, евро кај Виц'то.. и никој да не одговара. Или да го уценуваш премиерот и да те ослободи обвинителот.
Не коментирам шпекулации јас, снимката каде Заев бара поткуп е нелегална, дај ми докази, јас на докази верувам не на шпекулации. Можеме да кажеме дека ти се ебеш во газ, ама дали е така не знаеме. Чао.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
fatigoova стварно се заколнал дека има произход? Jас никако не можам да прифатам дека патриот е способен да учини такво нешто, човече!
Да се разбереме, не се сметам за патриот, на начин на кој дефинираш. Јас бев за решение на спорот, но да се добијат гаранции, за еу, за народот, било што. Ова е усилено, бев да се затворат криминалци, но се гледа дека само се лаже народ. Јас происход не добив со декларација, туку имам вистинско потекло, и се додека сметав дека Македонија ќе ја биде, не ми требаше тоа.
Јас се сметам за поголем патриот, од оние квази патриоти, дали јас ја предадов Македонија или Севернаја? Па и вемерофците беа патриоти, како попчиња гласаа, небитно зошто. гласаа

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
@Mafo1 еве дека ти рече дека сум имал погрешна слика за Димитров.

пред и потоа...

Прегледај го приврзокот 200514
Види, вакви политички испади со ,,пред" и потоа" скоро и да нема политичар, а да нема ваков испад во својата политичка кариера. Она што за мене е многу битно, името на овој човек,барем до сега, не сум прочитал да се поврзува со некаков си криминал или тендер за перење на пари.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да се разбереме, не се сметам за патриот, на начин на кој дефинираш. Јас бев за решение на спорот, но да се добијат гаранции, за еу, за народот, било што. Ова е усилено, бев да се затворат криминалци, но се гледа дека само се лаже народ. Јас происход не добив со декларација, туку имам вистинско потекло, и се додека сметав дека Македонија ќе ја биде, не ми требаше тоа.
Јас се сметам за поголем патриот, од оние квази патриоти, дали јас ја предадов Македонија или Севернаја? Па и вемерофците беа патриоти, како попчиња гласаа, небитно зошто. гласаа
Знам бе пријател, тежок ти беше животот, па иако патриот мораше да земеш бугарски пасош.

Има една англиска писателка се псевдоним Ребека Вест, има напишано патепис за Балканот, книгата се вика Црно јагне и сив сокол, и таму се пишува и за Македонија. Жената напишала дека животот на еден македонски селанец е веројатно најтежок што некој во Европа може да го има. Кога им рекла на селаните дека е попаметно за нив да ги напуштат селата, тие и рекле дека знаат, но некој мора да остане и да ги чува црквите.

Јас сум потполно сигурен дека твојот живот пред бугарскиот пасош бил потежок од овој на селаните, па си морал да го напучиш газот.

Се е во ред, не се секирај.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom