Ти ќе бидеш главна понуда во „јавната куќа“.Не кочи за влез во Еу и Нато, сега тоа веќе не е проблем.
Не се најуспешни, имаат пропусти ама од претходните подобри се.
Џибу бе.
Ти ќе бидеш главна понуда во „јавната куќа“.Не кочи за влез во Еу и Нато, сега тоа веќе не е проблем.
Џибу бе.
И шо е толку страшно?Па и грциве имаат фалангаши, албанциве се влезени во филм дека се наследници на илирите.Во Англија имаш друидски здруженија,па никому ништо.Значи повторно се вративте со филмот за дијаспората,чисто да се дефокусира рајата од глупостиве шо ни се дешаваат.Не заебаваj? Иако се трудиш да го релативизираш тоа невидено лудило, званично никогаш не било државна политика нешто што дури малце наликува на таквата кореографија. Нашите од Перт, младинска организациjа, во акциjа во одбрана на идентитетот, во полна античко-македонска опрема. Пази наjава на фалангашите...
Во ред, да речеме дека е така.Не кочи за влез во Еу и Нато, сега тоа веќе не е проблем.
Џибу бе.
Да, ама тоа не е никакво достигнување и Ѓорѓи, bijons и Ireal да ги стаиш на власт би биле бољи од претходните. (у превод - помаку штета би напраиле)Не се најуспешни, имаат пропусти ама од претходните подобри се.
.
Него прв го стрелаа веќе. Можеш да го прашаш...А тебе ќе те ебат или ќе те стрелаат?
Да ти дадат да си бираш знам што ќе одбереш.
Јас не зборувам за законските импликации од тоа што ти се пиша Бугарин, зборувам за морално патриотските, за кои ти тука се залагаш. Значи ако не ти е јасно што направи, ова го направи. Отиде во Бугарија и потпиша документ во кој тврдиш дека ти си Бугарин, и дека цело твое семејство до 7 колено наназад се Бугари. Со тоа директно им се посра на глава и на Мирче Ацев, и на Страшо Пинџур, и на дедо ти, и на баба ти, и на сите Македонци низ историјата за кои тврдиш дека се бореле за Македонија.тоа може да ти каже неколку работи
1. Се трудам чесно да заработам за мојата фамилија
2. Не ја наметнувам таа работа кон другите, туку е индивидуално
3. Не работам државна работа, туку работам приватно и гледам до каде сме,
4. Нешто ме натерало тоа да го направам, затоа што не молам да станам џаболебар
5. Не кешам никаков закон, а ни устав. Дозволено е се што со закон не е забрането[DOUBLEPOST=1543835731][/DOUBLEPOST]
Претходните беа класа од сегашниве. Па ти види колку вредат сегашниве.Да, ама тоа не е никакво достигнување и Ѓорѓи, bijons и Ireal да ги стаиш на власт би биле бољи од претходните. (у превод - помаку штета би напраиле)
Еве, јас не сум се пишал... Ти сега ја поддржуваш играва в Собрание, па и ти не си поарен.Јас не зборувам за законските импликации од тоа што ти се пиша Бугарин, зборувам за морално патриотските, за кои ти тука се залагаш. Значи ако не ти е јасно што направи, ова го направи. Отиде во Бугарија и потпиша документ во кој тврдиш дека ти си Бугарин, и дека цело твое семејство до 7 колено наназад се Бугари. Со тоа директно им се посра на глава и на Мирче Ацев, и на Страшо Пинџур, и на дедо ти, и на баба ти, и на сите Македонци низ историјата за кои тврдиш дека се бореле за Македонија.
После тој чин ти НЕМАШ НИКАКВО ПРАВО да зборуваш за патриотизам и да се повикуваш на него, а уште помалку имаш право некој друг да нарекуваш предавник.
Ако ова не ти е јасно, тогаш коефициентот на интелигенција ти е помал од оној на смачкан домат.
Точно, само што јас не се повикувам на никаков патриотизам, ниту користам таков дискурс. Не можеш да обвиниш некого дека не е патриот ако од старт тврди дека патритизмот е реликвија од минатото. Можеби не сум патриот, ама барем не сум лицемер.Еве, јас не сум се пишал... Ти сега ја поддржуваш играва в Собрание, па и ти не си поарен.
Гледам доста го разбираш нервниот систем на доматите, и безполезно е за тоа да спорам.Јас не зборувам за законските импликации од тоа што ти се пиша Бугарин, зборувам за морално патриотските, за кои ти тука се залагаш. Значи ако не ти е јасно што направи, ова го направи. Отиде во Бугарија и потпиша документ во кој тврдиш дека ти си Бугарин, и дека цело твое семејство до 7 колено наназад се Бугари. Со тоа директно им се посра на глава и на Мирче Ацев, и на Страшо Пинџур, и на дедо ти, и на баба ти, и на сите Македонци низ историјата за кои тврдиш дека се бореле за Македонија.
После тој чин ти НЕМАШ НИКАКВО ПРАВО да зборуваш за патриотизам и да се повикуваш на него, а уште помалку имаш право некој друг да нарекуваш предавник.
Ако ова не ти е јасно, тогаш коефициентот на интелигенција ти е помал од оној на смачкан домат.
Грујо не сакаше уставното име да се промени. Овие не направија некој успех... едноставно, си прифатија. Голем успех „успеале“. Па уште „најдобриот министер за надворешни работи“ го „вељат“. Оди мочко јади гурабии... раката да му се исуши, рекол татко му.Многу пати имам кажано дека проблемот со името не кочеше, мораше да се смени кога тогаш, Грујо проба ама не успеа, овие успеаа така да, продолжуваме понатаму.
А ха, значи твоето јавно убедување е дека си патриот, а твоето приватно убедување е да им го напучиш газот на Бугарите? Морам да признам дека постои многу суптилност во сето ова. Твоето прокламирано убедување е дека договорот со Бугарија не чини, а твоето приватно убедување е дека треба да имаш бугарски пасош.Гледам доста го разбираш нервниот систем на доматите, и безполезно е за тоа да спорам.
Друго, патриотизмот е едно, а моето убедување друго.
Моето убедување е индивидуално, не наметнувам на друг, твоето е единствено, уникатно, и самовалидно. ти треба помош.
Нема ништо страшно, туку забегано во неповрат, да не користам погрдни зборови за менталниот склоп коj може да ги роди таквите продукции ко на нашите од Перт. Со слични испади да не се чуди никоj што дури наjголемото малцинство во земjата не го рецка библискиот идентитет два посто и се заебава каj ќе му текне, примерно на фудбалски утакмици...реферирам на транспаранти за улогата на Тито во етногенезата на македонската раса и преиначени строфи на песната за македонското девоjче...И шо е толку страшно?Па и грциве имаат фалангаши, албанциве се влезени во филм дека се наследници на илирите.Во Англија имаш друидски здруженија,па никому ништо.Значи повторно се вративте со филмот за дијаспората,чисто да се дефокусира рајата од глупостиве шо ни се дешаваат.
Другар во ништо не се подобри...моментално дно-дна сме...Не се најуспешни, имаат пропусти ама од претходните подобри се.
Toa можеш да го мислиш ако си се родил вчера, па не знаеш што се случуваше минативе години, или ако си ти.Претходните беа класа од сегашниве.