Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не кочи за влез во Еу и Нато, сега тоа веќе не е проблем.

Не се најуспешни, имаат пропусти ама од претходните подобри се.

Џибу бе.
Ти ќе бидеш главна понуда во „јавната куќа“.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не заебаваj? Иако се трудиш да го релативизираш тоа невидено лудило, званично никогаш не било државна политика нешто што дури малце наликува на таквата кореографија. Нашите од Перт, младинска организациjа, во акциjа во одбрана на идентитетот, во полна античко-македонска опрема. Пази наjава на фалангашите... :cuc:

И шо е толку страшно?Па и грциве имаат фалангаши, албанциве се влезени во филм дека се наследници на илирите.Во Англија имаш друидски здруженија,па никому ништо.Значи повторно се вративте со филмот за дијаспората,чисто да се дефокусира рајата од глупостиве шо ни се дешаваат.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Не кочи за влез во Еу и Нато, сега тоа веќе не е проблем.

Џибу бе.
Во ред, да речеме дека е така.

Кога ќе влеземе во ЕУ?

Не треба некои услови да исполниме?

Мислиш дека ќе примат просјаци од жал?

Не ми изгледаш наивно, но така зборуваш, Но времето ќе каже. Како ќе реагираш кога ќе сватиш дека те изиграле? Да не ме сватиш погрешно, јас сакам да не примат во еу, повеќе од се, но нивната перфидна игра се гледа од плутон, и се некако не влечат, лаги, лаги, лаги. А за нато, влегуваме, им требаме како депонија за отпад, скапо им е да го носат одпадот до алжир и либија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.931
.
Да, ама тоа не е никакво достигнување и Ѓорѓи, bijons и Ireal да ги стаиш на власт би биле бољи од претходните. (у превод - помаку штета би напраиле)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.691
Поени од реакции
88.675
Борците од АСНОМ и оние што се симнаа од планина се сега еднакви пред Уставот...

IMG_20181203_123946.jpg

Не сме имале полоша влада од онаа на Груевски!!!
Заев: Hold my beer...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
тоа може да ти каже неколку работи
1. Се трудам чесно да заработам за мојата фамилија
2. Не ја наметнувам таа работа кон другите, туку е индивидуално
3. Не работам државна работа, туку работам приватно и гледам до каде сме,
4. Нешто ме натерало тоа да го направам, затоа што не молам да станам џаболебар
5. Не кешам никаков закон, а ни устав. Дозволено е се што со закон не е забрането[DOUBLEPOST=1543835731][/DOUBLEPOST]
Јас не зборувам за законските импликации од тоа што ти се пиша Бугарин, зборувам за морално патриотските, за кои ти тука се залагаш. Значи ако не ти е јасно што направи, ова го направи. Отиде во Бугарија и потпиша документ во кој тврдиш дека ти си Бугарин, и дека цело твое семејство до 7 колено наназад се Бугари. Со тоа директно им се посра на глава и на Мирче Ацев, и на Страшо Пинџур, и на дедо ти, и на баба ти, и на сите Македонци низ историјата за кои тврдиш дека се бореле за Македонија.
После тој чин ти НЕМАШ НИКАКВО ПРАВО да зборуваш за патриотизам и да се повикуваш на него, а уште помалку имаш право некој друг да нарекуваш предавник.
Ако ова не ти е јасно, тогаш коефициентот на интелигенција ти е помал од оној на смачкан домат.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да, ама тоа не е никакво достигнување и Ѓорѓи, bijons и Ireal да ги стаиш на власт би биле бољи од претходните. (у превод - помаку штета би напраиле)
Претходните беа класа од сегашниве. Па ти види колку вредат сегашниве.
Доволно е да го видиш капацитетот на „прај министерот'“.
Искрено, за Грујо немав верба дека воопшто ќе успее нешто да направи. Но, светлосни години бил пред сегашниве. Ретко кој би можел да го издвоиш барем малку. И во Грујово време имаше доста „дунстери“, детишта... ама на далеку повисоко ниво беа.
Но, Македонија (можам уште така да ја наречам) е во вртлогот на посилни сили кои имаа(т) други планови и сценарија за неа.
Ај, белки Зарни ќе мрдне од 200 евра во новата држава.[DOUBLEPOST=1543838035][/DOUBLEPOST]
Јас не зборувам за законските импликации од тоа што ти се пиша Бугарин, зборувам за морално патриотските, за кои ти тука се залагаш. Значи ако не ти е јасно што направи, ова го направи. Отиде во Бугарија и потпиша документ во кој тврдиш дека ти си Бугарин, и дека цело твое семејство до 7 колено наназад се Бугари. Со тоа директно им се посра на глава и на Мирче Ацев, и на Страшо Пинџур, и на дедо ти, и на баба ти, и на сите Македонци низ историјата за кои тврдиш дека се бореле за Македонија.
После тој чин ти НЕМАШ НИКАКВО ПРАВО да зборуваш за патриотизам и да се повикуваш на него, а уште помалку имаш право некој друг да нарекуваш предавник.
Ако ова не ти е јасно, тогаш коефициентот на интелигенција ти е помал од оној на смачкан домат.
Еве, јас не сум се пишал... Ти сега ја поддржуваш играва в Собрание, па и ти не си поарен.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Еве, јас не сум се пишал... Ти сега ја поддржуваш играва в Собрание, па и ти не си поарен.
Точно, само што јас не се повикувам на никаков патриотизам, ниту користам таков дискурс. Не можеш да обвиниш некого дека не е патриот ако од старт тврди дека патритизмот е реликвија од минатото. Можеби не сум патриот, ама барем не сум лицемер.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Гледам доста го разбираш нервниот систем на доматите, и безполезно е за тоа да спорам.
Друго, патриотизмот е едно, а моето убедување друго.
Моето убедување е индивидуално, не наметнувам на друг, твоето е единствено, уникатно, и самовалидно. ти треба помош.
Го најде грујо?
Жално е што се поистоветуваш со ставрогин а се однесуваш како деПонд

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Многу пати имам кажано дека проблемот со името не кочеше, мораше да се смени кога тогаш, Грујо проба ама не успеа, овие успеаа така да, продолжуваме понатаму.
Грујо не сакаше уставното име да се промени. Овие не направија некој успех... едноставно, си прифатија. Голем успех „успеале“. Па уште „најдобриот министер за надворешни работи“ го „вељат“. Оди мочко јади гурабии... раката да му се исуши, рекол татко му.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Гледам доста го разбираш нервниот систем на доматите, и безполезно е за тоа да спорам.
Друго, патриотизмот е едно, а моето убедување друго.
Моето убедување е индивидуално, не наметнувам на друг, твоето е единствено, уникатно, и самовалидно. ти треба помош.
А ха, значи твоето јавно убедување е дека си патриот, а твоето приватно убедување е да им го напучиш газот на Бугарите? Морам да признам дека постои многу суптилност во сето ова. Твоето прокламирано убедување е дека договорот со Бугарија не чини, а твоето приватно убедување е дека треба да имаш бугарски пасош.

Барем да беше шизофренија, ама не е, се работи за морална беда.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
И шо е толку страшно?Па и грциве имаат фалангаши, албанциве се влезени во филм дека се наследници на илирите.Во Англија имаш друидски здруженија,па никому ништо.Значи повторно се вративте со филмот за дијаспората,чисто да се дефокусира рајата од глупостиве шо ни се дешаваат.
Нема ништо страшно, туку забегано во неповрат, да не користам погрдни зборови за менталниот склоп коj може да ги роди таквите продукции ко на нашите од Перт. Со слични испади да не се чуди никоj што дури наjголемото малцинство во земjата не го рецка библискиот идентитет два посто и се заебава каj ќе му текне, примерно на фудбалски утакмици...реферирам на транспаранти за улогата на Тито во етногенезата на македонската раса и преиначени строфи на песната за македонското девоjче...

:zver:

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.419
Поени од реакции
3.251
Другар во ништо не се подобри...моментално дно-дна сме...
Економија-тапа...здравство-тапа, обрзование- тапа, култура-тапа, екологија-тапа...etc...
"Аљи, какво членсто такви луѓе" :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom