- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.266
- Поени од реакции
- 84.364
Мислење - кога ќе објасниш каква врска има со темава.Ваше мислење за ова?
https://www.youtube.com/watch?v=cRvl5WWQFAQ
Мислење - кога ќе објасниш каква врска има со темава.Ваше мислење за ова?
https://www.youtube.com/watch?v=cRvl5WWQFAQ
Јас сум слушнал дека љубовта ја измислиле комунистите, за да имаат бесплатен .Интересни сте..
Некои мудри, некои бајки кажуваат но многу од вас и вистината ја имаат напишано.
Убав ден на сите.
Љубов, љубов и само љубов.
Не слушај се што ке слушнеш[DOUBLEPOST=1543422894][/DOUBLEPOST]Јас сум слушнал дека љубовта ја измислиле комунистите, за да имаат бесплатен .
Поздрав до Владо Павлов
Како мислиш дека масоните одат во тие друштва?Pa vidi.....mnogu od masonite odat vo tie drustva baš poradi mitovite koi se preraskažuvaat za niv.....retki se tie koi odat poradi humanitarni nameri
Za tie što gi znam od Mk...za koi se zboruva deka se masoni...ima dosta koi se palat na takvi muabeti za mitski privilegii i moćКако мислиш дека масоните одат во тие друштва?
Има многу квази масонски ложи во Македонија односно немаат светло од Големата Ложа на Англија и како такви делуваат под капа на Израел.Za tie što gi znam od Mk...za koi se zboruva deka se masoni...ima dosta koi se palat na takvi muabeti za mitski privilegii i moć
Za eden od moe Kicevo za koj se sluša deka e mason...ako e točno deka e...toa e sram za masonierata
A za vtoriot koj so sigurnost znam deka e mason( musliman)...od lično iskustvo so dokazi možam da tvrdam deka ne humanitarec ili slicno nešto
No za toa ne bi pišuval tuka...edinstveno po Pp ako si " blizok" so taa grupa
Големата ложа на Македонија, ги тера аспирантите да се зачленат прво некое време во ОТО, што е ненормално скроз. Секако, ако имаш пари повеќе, не важи ова.Има многу квази масонски ложи во Македонија односно немаат светло од Големата Ложа на Англија и како такви делуваат под капа на Израел.
Верувам дека знаеш за тие квази масони но не и за вистинските.
За тие што се палат има место само во квази масонски ложи но и за таму да добиеш покана не е секојдневие.Што се однесува до Големата Ложа на Македонија за таму со сигурност можам да ти кажам дека тие ке те побараат кога ке сметаат дека им требаш и си спремен за тоа.Се друго е лага што ке слушнеш односно се може да биде ама не и масон.Вистински МАСОН.
Јукан доле на под имаше исти плочки како во ложа.Jas znam za onaa kade e Ugrinovski( mislam porano beše gazdata na Jukan).... i se sluša za ovoj...onoj...
Информацијата не ти е точна, а членарината е симболична и не верувам дека претставува проблем за било кој инициран таму.Големата ложа на Македонија, ги тера аспирантите да се зачленат прво некое време во ОТО, што е ненормално скроз. Секако, ако имаш пари повеќе, не важи ова.
Оваа глупа пракса не е за чудење, кога ќе се земе в предвид кој све членува таму и колку у ствари тие луѓе држат до и им се битни, масонските принципи.[DOUBLEPOST=1543437977][/DOUBLEPOST]
Јукан доле на под имаше исти плочки како во ложа.
Симболична чим е супер, пошто ја мислев дека само богаташите ги примаат директно, ради високата членарина.Информацијата не ти е точна, а членарината е симболична и не верувам дека претставува проблем за било кој инициран таму.
Членарината во Големата Ложа е многу поголема и расте со степенот но пак ќе кажам тоа не претставува никаков проблем за иницираните
Имаш ценовник на официјалната странаСимболична чим е супер, пошто ја мислев дека само богаташите ги примаат директно, ради високата членарина.