Масони

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
И што треба да значи ова?
Добро е или лошо за нас Македонците?

Член од
28 ноември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
3
Интересни сте..
Некои мудри, некои бајки кажуваат но многу од вас и вистината ја имаат напишано.
Убав ден на сите.
Љубов, љубов и само љубов.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
Pa vidi.....mnogu od masonite odat vo tie drustva baš poradi mitovite koi se preraskažuvaat za niv.....retki se tie koi odat poradi humanitarni nameri

B

Bafra

Гостин
Интересни сте..
Некои мудри, некои бајки кажуваат но многу од вас и вистината ја имаат напишано.
Убав ден на сите.
Љубов, љубов и само љубов.
Јас сум слушнал дека љубовта ја измислиле комунистите, за да имаат бесплатен :sekcza:.

Поздрав до Владо Павлов :D

Член од
28 ноември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
3
Јас сум слушнал дека љубовта ја измислиле комунистите, за да имаат бесплатен :sekcza:.

Поздрав до Владо Павлов :D
Не слушај се што ке слушнеш[DOUBLEPOST=1543422894][/DOUBLEPOST]
Pa vidi.....mnogu od masonite odat vo tie drustva baš poradi mitovite koi se preraskažuvaat za niv.....retki se tie koi odat poradi humanitarni nameri
Како мислиш дека масоните одат во тие друштва?

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
Како мислиш дека масоните одат во тие друштва?
Za tie što gi znam od Mk...za koi se zboruva deka se masoni...ima dosta koi se palat na takvi muabeti za mitski privilegii i moć

Za eden od moe Kicevo za koj se sluša deka e mason...ako e točno deka e...toa e sram za masonierata

A za vtoriot koj so sigurnost znam deka e mason( musliman)...od lično iskustvo so dokazi možam da tvrdam deka ne humanitarec ili slicno nešto
No za toa ne bi pišuval tuka...edinstveno po Pp ako si " blizok" so taa grupa

Член од
28 ноември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
3
Za tie što gi znam od Mk...za koi se zboruva deka se masoni...ima dosta koi se palat na takvi muabeti za mitski privilegii i moć

Za eden od moe Kicevo za koj se sluša deka e mason...ako e točno deka e...toa e sram za masonierata

A za vtoriot koj so sigurnost znam deka e mason( musliman)...od lično iskustvo so dokazi možam da tvrdam deka ne humanitarec ili slicno nešto
No za toa ne bi pišuval tuka...edinstveno po Pp ako si " blizok" so taa grupa
Има многу квази масонски ложи во Македонија односно немаат светло од Големата Ложа на Англија и како такви делуваат под капа на Израел.
Верувам дека знаеш за тие квази масони но не и за вистинските.
За тие што се палат има место само во квази масонски ложи но и за таму да добиеш покана не е секојдневие.Што се однесува до Големата Ложа на Македонија за таму со сигурност можам да ти кажам дека тие ке те побараат кога ке сметаат дека им требаш и си спремен за тоа.Се друго е лага што ке слушнеш односно се може да биде ама не и масон.Вистински МАСОН.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
Jas znam za onaa kade e Ugrinovski( mislam porano beše gazdata na Jukan).... i se sluša za ovoj...onoj...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Има многу квази масонски ложи во Македонија односно немаат светло од Големата Ложа на Англија и како такви делуваат под капа на Израел.
Верувам дека знаеш за тие квази масони но не и за вистинските.
За тие што се палат има место само во квази масонски ложи но и за таму да добиеш покана не е секојдневие.Што се однесува до Големата Ложа на Македонија за таму со сигурност можам да ти кажам дека тие ке те побараат кога ке сметаат дека им требаш и си спремен за тоа.Се друго е лага што ке слушнеш односно се може да биде ама не и масон.Вистински МАСОН.
Големата ложа на Македонија, ги тера аспирантите да се зачленат прво некое време во ОТО, што е ненормално скроз. Секако, ако имаш пари повеќе, не важи ова.
Оваа глупа пракса не е за чудење, кога ќе се земе в предвид кој све членува таму и колку у ствари тие луѓе држат до и им се битни, масонските принципи.[DOUBLEPOST=1543437977][/DOUBLEPOST]
Jas znam za onaa kade e Ugrinovski( mislam porano beše gazdata na Jukan).... i se sluša za ovoj...onoj...
Јукан доле на под имаше исти плочки како во ложа.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
Za Ugrinovski znam nekoi privatni licni raboti koi ne go pravat baš humanitarec......

Ne se onie što kružat vo javnost" za 5000 marki ne otvoram konzerva....a ne glava na čovek"

Za negovi lični e muabetot. Za stručnosta mu se divam...no čovečkite osobini.....

Член од
28 ноември 2018
Мислења
16
Поени од реакции
3
Големата ложа на Македонија, ги тера аспирантите да се зачленат прво некое време во ОТО, што е ненормално скроз. Секако, ако имаш пари повеќе, не важи ова.
Оваа глупа пракса не е за чудење, кога ќе се земе в предвид кој све членува таму и колку у ствари тие луѓе држат до и им се битни, масонските принципи.[DOUBLEPOST=1543437977][/DOUBLEPOST]
Јукан доле на под имаше исти плочки како во ложа.
Информацијата не ти е точна, а членарината е симболична и не верувам дека претставува проблем за било кој инициран таму.
Членарината во Големата Ложа е многу поголема и расте со степенот но пак ќе кажам тоа не претставува никаков проблем за иницираните

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Информацијата не ти е точна, а членарината е симболична и не верувам дека претставува проблем за било кој инициран таму.
Членарината во Големата Ложа е многу поголема и расте со степенот но пак ќе кажам тоа не претставува никаков проблем за иницираните
Симболична чим е супер, пошто ја мислев дека само богаташите ги примаат директно, ради високата членарина.

Kajgana Shop

На врв Bottom