Излез на детето во пубертетот

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Koga bev tinejdzerka eden period 15,16 godini mi dozvoluvaja dokaj ,11;30 a na 17 godini imav dozvola dokaj 12:30 posle toa do koga sto sakav...A inaku spored mene tinejzder treba da bide najdocna do 1 .00 h ....

JAs sega imam 15 i imam izlez do 12 i 30 ama se vrakam negde kaj 12 ,12 i 15 najkasno.

Детето во пубертет па се што е до 1,после еден не чини...

А ајде ова,излез на детето после 18:)?
треба да има ограничен излез или си одговара само за себе а?:))

Kerka mi e mala, ama mojot sin nikogas nemal ogranicuvanje na vremeto.Obicno pokasno ostanuval vo maalo,no i koga ne bil vo maalo, se slucuvalo samo da go prasam, koga planiras da se vratis t.e.imas nekoja sema do pokasno ili onaka.Nikogas ne me izneveril.Mislam deka se sto saka da napravi ke napravi i preku den.Jas sum imala ogranicuvanja i sum pravela gluposti, preku den,begav od skolo,idev u kafici,pusev,...Majka mi mozebi deka mi bese edinstven roditel ,se plasese i me drzese strogo,no se idese vo pogresen pravec.Se omaziv mnogu mlada.Jas so moite deca imam drugarski odnos.Ako sin mi mislel deka denes poradi nekoj predmet ne treba da odi vo skolo ,samo ke mi kazel da ne go budam poradi toa i toa.I sekogas bese odlicen.Ako toj resi da ne otide, namesto doma da spie ke bide bilo kade.Sega e na fakultet ,isto so visok prosek,mozebi e i do deteto,neznam sto da vi kazam no sepak mislam deka doverbata e vazna i ogranicuvanja ne treba da ima.

иако мајками ми вика да се вратам порано никогаш не ја слушам

Дали овде некој размислува,што ќе биде со тој пубертетлија,кој сега излегува до 01,00 по полноќ,кога ќе наполни 23-24 години??? И ќе речете,па ќе останува до кога сака надвор,па и со денови.Добро.
Но,ќе му биде ли нешто воопшто интересно тогаш,бидејќи нели уште сега ќе види и ќе доживее се,што по редот на нештата и не е време да ги доживее?
Не сум конвенционална,туку рационална.
Кога на 15-16 години ќе почувствувам се,ќе видам се,ќе научам се,што ќе правам на 24? Ќе ми биде досадно,или...???
Бидете фини,па кажете ми.Јас сум така малку стара и аут,баш ме интересира вашето размислување.Што ќе правите после???:)

До кај 6то 7мо одделение ме пуштаа до 11.45, 12 најкасно !! Еден ден закаснив и ништо не ми рекоа.. правев муабет со моите и ми рекоа дека можам да останам до колку сакам ако знаат каде сум и со памет во глава. Никогаш не сум се вратил ни пијан, ни надрогиран, ни бог ти знае што, а сум седел и до разденување. Се враќам и во 10 саат ако нема што да се прави, се враќам и во 4 саат. Имаат доверба во мене за такви работи. Само да знаат каде сум и што ќе правам и тоа е тоа. :)

Детето кое знае што е правилно, а што не, и детето кое има добра (пријателска) комуникација со родителот, нема потреба да биде ограничувано во излезот.
Што ако се врати до 12, нема ли да може пред тоа во било чии и кревети да спие?

Имам еден случај, кај мене во населба.
Девојче, строго воспитувано, моментално спие со кој ќе стигне, едноставно ,,се одмаздува,, на строгоста на родителите.

Мене повеќе би ме загрижило какви опасности го демнат детето кога шета навечер само.
Пре би одбрала да си дојде во 3, ама со пријателите, отколку во 12, ама само.
--- надополнето: Oct 22, 2011 2:58 PM ---
Дали овде некој размислува,што ќе биде со тој пубертетлија,кој сега излегува до 01,00 по полноќ,кога ќе наполни 23-24 години??? И ќе речете,па ќе останува до кога сака надвор,па и со денови.Добро.
Но,ќе му биде ли нешто воопшто интересно тогаш,бидејќи нели уште сега ќе види и ќе доживее се,што по редот на нештата и не е време да ги доживее?
Не сум конвенционална,туку рационална.
Кога на 15-16 години ќе почувствувам се,ќе видам се,ќе научам се,што ќе правам на 24? Ќе ми биде досадно,или...???
Бидете фини,па кажете ми.Јас сум така малку стара и аут,баш ме интересира вашето размислување.Што ќе правите после???:)

Тоа е извини, ама глупав изговор за ,,забранување,,.
Нормално дека дете од 15-16 не може да оди по ноќни клубови. Нема лична карта. Но седењето со пријателите, пред зграда, дома кај некој, до 11 е дозволено низ град акање (законски) не гледам ништо погрешно.
Јас и како многу помала, сум можела да останам до подоцна со друштвото, но ако утредента сум била на училиште, нормално дека сум морала до 9 да бидам дома. Ова зборувам кога имав 13-14.
Во средно веќе не ме контролираа, бев одговорна и никогаш немаа проблеми со мене.
Ако планирав да останам до доцна, СМС порака каде сум и тоа било тоа.
Сега имам 20 години, и уште ништо не ми е здосадено, со тоа што сега никому не поднесувм отчет каде сум и што правам, или кога ќе си дојдам.

Kerka mi e mala, ama mojot sin nikogas nemal ogranicuvanje na vremeto_Obicno pokasno ostanuval vo maalo,no i koga ne bil vo maalo, se slucuvalo samo da go prasam, koga planiras da se vratis t.e.imas nekoja sema do pokasno ili onaka.Nikogas ne me izneveril.Mislam deka se sto saka da napravi ke napravi i preku den.Jas sum imala ogranicuvanja i sum pravela gluposti, preku den,begav od skolo,idev u kafici,pusev,...Majka mi mozebi deka mi bese edinstven roditel ,se plasese i me drzese strogo,no se idese vo pogresen pravec.Se omaziv mnogu mlada.Jas so moite deca imam drugarski odnos.Ako sin mi mislel deka denes poradi nekoj predmet ne treba da odi vo skolo ,samo ke mi kazel da ne go budam poradi toa i toa.I sekogas bese odlicen.Ako toj resi da ne otide, namesto doma da spie ke bide bilo kade.Sega e na fakultet ,isto so visok prosek,mozebi e i do deteto,neznam sto da vi kazam no sepak mislam deka doverbata e vazna i ogranicuvanja ne treba da ima.
Zabranetoto sekogas e poslatko ,ima mnogu vistina vo ovaa .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom