Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Да споделам искуство со грее ломо еко . Климата добро грее немам замерки околу греењето, замерка имам околу модулацијата климата ми е наместена на 24 степени истата нема абер да се исклучи и ако температурата постигнува и 27 степени и станува неподнсливо жешко. Кога ќе ја намалам тогаш еден степен се исклучува инаку самата тоа не го прави. Се работи за салон од 35 квадратни метри со добра изолација,салон од куќа на југ-југо исток.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Да споделам искуство со грее ломо еко . Климата добро грее немам замерки околу греењето, замерка имам околу модулацијата климата ми е наместена на 24 степени истата нема абер да се исклучи и ако температурата постигнува и 27 степени и станува неподнсливо жешко. Кога ќе ја намалам тогаш еден степен се исклучува инаку самата тоа не го прави. Се работи за салон од 35 квадратни метри со добра изолација,салон од куќа на југ-југо исток.

Dali ti e zatvorena dupkata od crevata od klimata?

Затворена е ако не е затворена ќе биде поладно , на самата клима има копче за вчитување на температурата и тоа покажува 27 а сетирана е на 24. Плус и со друг живин термометар мерено ми е , колку покажува сензорот на климата толку покажува и на термометарот значи тука нема грешка.

Затворена е ако не е затворена ќе биде поладно , на самата клима има копче за вчитување на температурата и тоа покажува 27 а сетирана е на 24. Плус и со друг живин термометар мерено ми е , колку покажува сензорот на климата толку покажува и на термометарот значи тука нема грешка.

Bidejki kazuvas deka klimata pokazuva 27°C a e postavena na 24°C i ne isklucuva kompresorot ili e defek senzorot za temperatura ili e defekt elektronikata i ne dava komanda koga da isklucu kompresorot
Povikaj servis da go proveri senzorot za temperatura ( ako imas garancija na klimata ).

Bidejki kazuvas deka klimata pokazuva 27°C a e postavena na 24°C i ne isklucuva kompresorot ili e defek senzorot za temperatura ili e defekt elektronikata i ne dava komanda koga da isklucu kompresorot
Povikaj servis da go proveri senzorot za temperatura ( ako imas garancija na klimata ).

Тезгере е, од три клими две се расипани а третата не знае да работи :)

Работи ја со ifeel...Далјинскот постави го каде што сакаш да ти температурата 24 ама да биде насочено во климата, те да фаќа ир Така модулира до +- 1.5c а без ајфил до +-3c, така е и во упатсвото пиашно на Грее..
Мило ми е што добро те топли се надевам дека и на најладното ќе биде исто..
Поздрав

Работи ја со ifeel...Далјинскот постави го каде што сакаш да ти температурата 24 ама да биде насочено во климата, те да фаќа ир Така модулира до +- 1.5c а без ајфил до +-3c, така е и во упатсвото пиашно на Грее..
Мило ми е што добро те топли се надевам дека и на најладното ќе биде исто..
Поздрав

Само ме интересира како може најекономичната клима Ломо Еко од најдобриот бренд која што има минимална потрошувачка декларирана на 150вати да тера до +-3. Тоа е разлика од 6 степени, со свеќа да топлиш нема толку разлика да има. Со онаква декларација не смее пола степен да мрдне, не па за три! И уште да се тврди дека сето тоа е добро

Midea Misson 18 je išla do +-1°C. To mi je mnogo smetalo, pored ostalih brljotina. Jedna od loših stvari je što kad ugasi kompresor nastavi da duva kako bi ohladila unutrašnji izmenjivač (za bolji COP) i pola tog duvanja duva toplo, a onda postane hladno duvanje (kao da je u fan mod). Imao sam ih jako kratko, čim je krenulo grejanje vratio sam ih. U kući ima grejanje na pelet, a cilj ugradnje klima je bio da se smanje troškovi grejanja, tako da mi nije bio problem da pozovem servis da ih skine. Problem je ko uđe u zimu, mora da se greje a ima samo klimu. Ako klima ne valja može samo da plače.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Moram da se dopunim za Mission 18 da je hardver dobar, masivna unutrašnja, itd. Ali softver tj "pamet" klime je katastrofa. Klima ne ume da održava temperaturu na maloj potrošnji, tj niti lepo održava niti nisko troši. Možda je Vivax to promenio, to ne bih znao. Hardver je 100% isti. Mission 18 je odlična klima za grejanje garaže, radionice ili neke hale (skladišta) gde preciznost u održavanju temperature i niska modulacija nisu bitni. Snage joj ne fali. Za kuću nije, bar po mojim standardima.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

@Klima ured citaj kako raboti Midea(vivaks)
Taa Midea mission e ponov model od Vivax AEZI taka da Jas sum zadovolen od mojata Aezi
Nego ti ne se zamaraj so Vivax tuku vidi zosto lomo eko ne gasi na 24 a vo sobata na covekot mu e 27 stepeni

@Strelec @GT1 covekot ima problem so lomo eko.

Искрено немам проблем, ако е така по упатството како што пиша некој нема проблем,споделувам искуство само.

@kostovdean

Probaj so I Feel rabotija i vidi dali so zadadena 24 so vklucen I FEEL ako taka isklucuva na 24 znaci e do senzorot ( sondata ) vo vnatresnata edinica i ke treba od servis da ti ja smenat sondata.

@kostovdean

Probaj so I Feel rabotija i vidi fali so so zadadena 24 so vklucen I FEEL ako taka isklucuva na 24 znaci e do senzorot ( sondata ) vo vnatresnata edinica i ke treba od servis da ti ja smenat sondata.
Значи пишав еднаш, не е до сондата кога ќе стиснам на даљинско за да ми покаже внатрешна температура си покажува таа дека е повисока од зададената.

Само ме интересира како може најекономичната клима Ломо Еко од најдобриот бренд која што има минимална потрошувачка декларирана на 150вати да тера до +-3. Тоа е разлика од 6 степени, со свеќа да топлиш нема толку разлика да има. Со онаква декларација не смее пола степен да мрдне, не па за три! И уште да се тврди дека сето тоа е добро
Се читате ли вие што пишувате +- 3 било разлика од 6степени, ај по која формула е тоа или логика..
Човек ако праша нешто за Грее одма тезгере...Па ако праша за Вивакс одма и тоа тезгере од другиот табор, недај боже за Тундра да се спомни лошо...Споделувајте искуства, помогнете само ако знаете како и точно!!!
Тоа за +- 3 на Грее го имав напишано одамна,(ако беше членот побарал немаше ни да го постави прашањето) само никој не реагираше бурно тогаш, затоа викам читајте истрсжувајте а не само да се боцкате меѓусебе..
ПС Дај боже сите уреди да Ве греат +3ц кога ќе биде -15 надвор,па нека се пожали некој тогаш..Или ќе биде тогаш кај мене дома задена 22ц а дома 25внатре, надвор -15..Па тоа има да се глорифицира климата до бескрај..бтв не зборувам за Грее во овој случај да не се разбереме погрешно..

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom