Јас Street Fighter во кино Вардар го гледав.Fun fact:
Pulp Fiction, Forrest Gump, The Lion King, The Shawshank Redemption and the Jurassic Park were all in theaters at the same time in October, 1994.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас Street Fighter во кино Вардар го гледав.Fun fact:
Pulp Fiction, Forrest Gump, The Lion King, The Shawshank Redemption and the Jurassic Park were all in theaters at the same time in October, 1994.
На која слика? Убаво е објаснето ако мислиш на таа кај што пишува 194.7 дека тоа не е моментална потрошувачка, туку дека тоа е потрошучка вкупна за период од 49дена и 19 ипол сати..Зкв дневно иди тоа...Te molam ako mozis da mi kazis so koja temperatura na izduv ti duva klimata koga troshi 200w kako na slikava?
Тоа 20-30 од сто, се проценти и со нив се работи во кладилницаМорам да се согласам со Климе по предлогот за тундрата од Сетек. Отсекогаш сум бил поборник да се предимензионира при изборот на клима. Подобро и за климата и за сопственикот.
Сега тука на форумот се створи алергија на предлозите на Климе ама јбг, од 100 некои 20-30 ги погаѓа. Плус ме бендисува што учи, порано цепаше предлози, муабет не абеше. Откако ние неколку членови почнавме да инсистираме на влезни податци за просторот кој треба да се грее и Климе се придружи на тој тенд.
Ето исто..читајте целосно!39.2
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
како така бе друже нека дојде, каков е овој безобразлук од твоја страна, како го замислуваш ти ова идењево по куќи, треба да се покрене некој со возило,опрема, да откаже друга работа а за што само поради некој сомнеж.Najiskreno, i jas se somnevam na ova, deka FHto malku ja buni WN pa ovaa nisko modulira, so 260W i mlak izduv. Ama nema veze, neka dojde majstorot, neka se pomachi malku![]()
Te razbiram 100%, ama koj ti reche deka ke dojde za lepe ochi? Jas rabotam privatno i si go cenam svoeto vreme, pa normalno deka ke go cenam i negovoto i ke mu dadam nekoj denar za trudot.како така бе друже нека дојде, каков е овој безобразлук од твоја страна, како го замислуваш ти ова идењево по куќи, треба да се покрене некој со возило,опрема, да откаже друга работа а за што само поради некој сомнеж.
дај малку приберете се каде е тука почитувањето на туѓото време, ако ти монтирал клима не може на секое твое сомневање да трча кај тебе.
п.с ова е нај добронамерен совет а свани ме како сакаш
гледам дака не ме разбра, ама ај ќе пробам да ти објаснам на кратко, ако јас дојдам кај тебе и изгубам еден час на проверка и ми платиш 5 евра, а за два часа правам монтажа и имам чисти 25 евра, што не е тука јасно?Te razbiram 100%, ama koj ti reche deka ke dojde za lepe ochi? Jas rabotam privatno i si go cenam svoeto vreme, pa normalno deka ke go cenam i negovoto i ke mu dadam nekoj denar za trudot.
Dali ti e zatvorena dupkata od crevata od klimata?Да споделам искуство со грее ломо еко . Климата добро грее немам замерки околу греењето, замерка имам околу модулацијата климата ми е наместена на 24 степени истата нема абер да се исклучи и ако температурата постигнува и 27 степени и станува неподнсливо жешко. Кога ќе ја намалам тогаш еден степен се исклучува инаку самата тоа не го прави. Се работи за салон од 35 квадратни метри со добра изолација,салон од куќа на југ-југо исток.
Bidejki kazuvas deka klimata pokazuva 27°C a e postavena na 24°C i ne isklucuva kompresorot ili e defek senzorot za temperatura ili e defekt elektronikata i ne dava komanda koga da isklucu kompresorotЗатворена е ако не е затворена ќе биде поладно , на самата клима има копче за вчитување на температурата и тоа покажува 27 а сетирана е на 24. Плус и со друг живин термометар мерено ми е , колку покажува сензорот на климата толку покажува и на термометарот значи тука нема грешка.
Bidejki kazuvas deka klimata pokazuva 27°C a e postavena na 24°C i ne isklucuva kompresorot ili e defek senzorot za temperatura ili e defekt elektronikata i ne dava komanda koga da isklucu kompresorot
Povikaj servis da go proveri senzorot za temperatura ( ako imas garancija na klimata ).
Работи ја со ifeel...Далјинскот постави го каде што сакаш да ти температурата 24 ама да биде насочено во климата, те да фаќа ир Така модулира до +- 1.5c а без ајфил до +-3c, така е и во упатсвото пиашно на Грее..Да споделам искуство со грее ломо еко . Климата добро грее немам замерки околу греењето, замерка имам околу модулацијата климата ми е наместена на 24 степени истата нема абер да се исклучи и ако температурата постигнува и 27 степени и станува неподнсливо жешко. Кога ќе ја намалам тогаш еден степен се исклучува инаку самата тоа не го прави. Се работи за салон од 35 квадратни метри со добра изолација,салон од куќа на југ-југо исток.
Работи ја со ifeel...Далјинскот постави го каде што сакаш да ти температурата 24 ама да биде насочено во климата, те да фаќа ир Така модулира до +- 1.5c а без ајфил до +-3c, така е и во упатсвото пиашно на Грее..
Мило ми е што добро те топли се надевам дека и на најладното ќе биде исто..
Поздрав