Вашето тело летово

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
3Sunbath1.jpg
Без разлика што времето алудира на есен, мај ќе расцути и сонцето каде и да е ќе почне почесто да не гали. Зимскиот сон заврши и жените на планетата Земја почнуваат да размислуваат на костумите за капење и телото што тие треба да го сокријат онолку колку тоа да предизвика желба кај погрубиот пол.

Експертите кои заработуваат од тоа, советуваат кој како да ослаби и велат дека нема место за паника затоа што тие ќе го кажат начинот за губење килограми кој ќе даде резултати за четири до осум недели.

Водич низ галаксијата на слабеењето овој пат ќе биде Jay Blahnik, кој меѓу другото е и гласноговорник на „IDEA Health and Fitness Association“.

Водичот вели дека оние кои се надеваат дека за осум недели можат да ослабат 25 килограми, треба веднаш да се откажат од идејата и да ги намалат своите стремежи на 5 килограми.

Добар почеток, според стручњакот е поставувањето на реална цел.

Здраво слабеење според оваа личност е по еден килограм неделно. Доколку не е така, односно доколку се губи повеќе од еден килограм неделно, тоа значи дека освен масти телото губи и мускули.

Лош модел на слабеење е и оној кога храната се ограничува на 500 калории дневно. Тогаш телото (организмот) на „слабејачот“ се паничи и го забавува својот метаболизам за да му заштеди енергија.

Не смее да се претерува ниту со многуте и напорни вежби затоа што телото на оној кој слабее се изложува на повреди.

Доколку оној кој сака да загуби некој килограм, воопшто или многу малку бил физички активен треба да започне со едноставни вежби. Пешачењето би бил првиот чекор. За оние кои вежбаат треба да се зголеми темпото и да се смисли нешто ново.

За оние со кондиција, доколку не можат да најдат половина час во континуитет, најдобро би било времето за активност да го распоредат на три дела (наутро, на ручек и навечер) од по десет минути.

plaza10.jpg
Ако досега може да се извлече заклучокот дека се треба да се прави умерено, сега следува списокот на работите што треба да се избегнуваат.

- Избегнување на пијалаци со СО2 (газирани)

- Да не се користи цевка за пиење или гума за џвакање го задржува воздухот.

- Треба да се јаде бавно затоа што недоџваканата храна исто така содржи воздух

- Да се избегнува храна која произведува гасови како што е грашок и броколи

- Пијте вода и јадете сочно овошје за да се прочисти вашиот организам.

- Не јадете солена храна што ви ја собира водата во организмот.

За да се изгуби еден килограм масти неделно, треба да се направи дефицит од 3 500 калории, односно да се јаде помалку, а повеќе да се вежба.

Само не знам како ќе се јаде помалку а повеќе ќе се вежба кога со самото вежбање организмот бара повеќе храна од вообичаеното.
Ќе приумре некој на кеј трчајки ако ги слуша овие!!!

Od iskustvo,koga idev vo teretana trebase recisi troduplo da go zgolemam jadenjeto,i ne se popraviv taka da koga se vezba ne e loso ni da se jade,samo sto da se ne prodolzi so toa tempo na ishrana od koga ke se zavrsi karierata so posetuvanjeto na fitnes klub

Ја не се разбирам многу многу у овие диети и сл.,само знам дека логиката е таа,дека доколку вежбаш и јадеш повеке тоа и не е толку страшно,ама доколку не вежбаш а јадеш повеќе,е тоа е веќе нешто друго.

hm pocnav da se spremam za letovo,pocnav dieta od diet vita so cel da oslabam zdravo,eve za 4dena 2kg simnav a i pocnav da odam so tocak na fax,drugi podgotovki eventualno nekoj piling tretman na telo ili manikir,pedikir takvi nesta:)

нема добри и здрави диети :)

иначе, фала шо конечно ми ја рассветли женската психа, ако некогаш се сомневав дека немате ни грам логика, СЕГА СУМ СИГУРЕН :)

„ќе се крмам ко гуденце 9 месеци, 2 месеци пред одмор ќе гладувам, за 1-2 недели на одмор да предизвиквам ерекции кај мажите”

изгледа од тоа диетите најмногу умот ви слабее

Сердар, тројцата горни дискутанти се мажи. Пробај да ја разбереш машката логика, може полесно ќе ти оди.
Инаку, со ова
Да се избегнува храна која произведува гасови како што е грашок и броколи
никако не би можела да се сложам, затоа што грашокот е драгоцен извор на протеини, а броколата содржи витамин Ц - повеќе од зелка, а помалку од кељ.
Само леб да не се бута.

Лелеее, темава ме тера да се подзамислам....којзнае на што ќе личам на плажа кога ќе отидам ова лето...?:pos: ...како саксија наопаку завртена ќе бидам:kez:

sepak sve si zavisi do organizmot , ja sum si ista i leto i zima ,sekogas istata kilaza , a nikogas ne sum vnimavala na ishranata

Aceva напиша:
Само леб да не се бута.

Нема везе .... можеш да буташ леб колку сакаш

едино нешто што е важно е комбинацијата на храна ...
нема да мешаш месо со скроб (леб, компири, такви глупости) него со зеленчук и немаш гајле

ThA-BiTcH напиша:
Здраво слабеење според оваа личност е по еден килограм неделно. Доколку не е така, односно доколку се губи повеќе од еден килограм неделно, тоа значи дека освен масти телото губи и мускули.
Здраво слабеење е губење на масно ткиво од .5кг до максимум 1кг неделно. Без употреба на калипер (http://www.accumeasurefitness.com/) скоро е невозможно да се знае дали се губи сало, мускул или вода. Зависно од метаболизмот и од хормоналните нивоа, на телото му треба околу 10 дена да почне да ги користи масните наслаги за енергија, но при тоа мора да се има посебен режим на исхрана и тренинг.
Треба да се потенцира дека секое губење на тежина поголемо до 1кг неделно, може неповолно да се одрази на кожата со појава на стрии.
Лош модел на слабеење е и оној кога храната се ограничува на 500 калории дневно. Тогаш телото (организмот) на „слабејачот“ се паничи и го забавува својот метаболизам за да му заштеди енергија.
Точно, негогаш и бројката од 2000 калории е премала, а ова е причината зошто 99% диети што ги има по часописите (и овдека на кајгана) се од типот yo-yo, од кои најлоша е онаа која се базира на 80% конзумирање овошје... секако, секогаш има исклучоци, луѓе кај кои одредена диета "пали" т.е. на вагата се гледаат помалку килограми.
Не смее да се претерува ниту со многуте и напорни вежби затоа што телото на оној кој слабее се изложува на повреди.
:icon_eek: ова е совет од професионалец? :pos:
Доколку оној кој сака да загуби некој килограм, воопшто или многу малку бил физички активен треба да започне со едноставни вежби. Пешачењето би бил првиот чекор. За оние кои вежбаат треба да се зголеми темпото и да се смисли нешто ново.
Пешачење е само-лажење дека вежбаш. Еве еден генерален рецепт за почеток. Првите две недели, секоја недела: 3 пати теретана, 2-3 пати трчање по 20 минути со умерено темпо. Во теретана, за секој дел од тело по една вежба (освен за грб и нозе, за кои треба 2 вежби), 10-14 повторувања. Секоја вежба во 2 серии.
Од третата недела, се исто, само бројот на повторувања е од 6-8 пати. Секоја недела експерементирајте со нова вежба за одреден дел на тело.
- Избегнување на пијалаци со СО2 (газирани)

- Да не се користи цевка за пиење или гума за џвакање го задржува воздухот.

- Треба да се јаде бавно затоа што недоџваканата храна исто така содржи воздух

- Да се избегнува храна која произведува гасови како што е грашок и броколи
Те закрижува појава на "пивски" стомак? :icon_lol: Не му се секирај на заробениот воздух, доволно е само да си 'ждригнеш :icon_lol:. Грашок, освен што е калорична храна, не би коментирал. Но броколи, тоа не треба да се избегава оти е една од најздравите храни во природата, плус има доста влагна во неа за регулирање на столицата. Точно дека придизвикува гасови, па затоа најдобро време за јадење е за вечера.
- Пијте вода и јадете сочно овошје за да се прочисти вашиот организам.

- Не јадете солена храна што ви ја собира водата во организмо.
Точно, само умерено со овошјето.
За да се изгуби еден килограм масти неделно, треба да се направи дефицит од 3 500 калории, односно да се јаде помалку, а повеќе да се вежба.
1кг=1000г
1г масти=9 калории
1кг=9000 калории
Значи, треба да согориш 9000 калории за да изгубиш 1гк масти. Бројката од 3500 најверојатно доаѓа од калкулацијата 500*7=3500, каде шаблонот е дневно да се конзумира 500 калории помалку од основата т.е. бројот на калории потребни за нормално функционирање на организмот.

Vnuce напиша:
нема да мешаш месо со скроб (леб, компири, такви глупости) него со зеленчук и немаш гајле
Абе, ова како на Сител да го гледам оној стар-дебел нутриционист, како ли се викаше.... како и да е, типот нема направено upgrade на своето знаење со децении.

??? не знам за шо збориш... али у секој случај... ја ти зборам од мое искуство...

Serdarot напиша:
нема добри и здрави диети :)

иначе, фала шо конечно ми ја рассветли женската психа, ако некогаш се сомневав дека немате ни грам логика, СЕГА СУМ СИГУРЕН :)

„ќе се крмам ко гуденце 9 месеци, 2 месеци пред одмор ќе гладувам, за 1-2 недели на одмор да предизвиквам ерекции кај мажите”

изгледа од тоа диетите најмногу умот ви слабее
okej,gresno se izraziv,pozdrav rezim na ishrana a ne dieta,sto podrazbira nema leb i blago,gricki i takvi visoko kaloricni cuda,site jadenja se gotvat bez zaprska,se upotrebuva samo maslinovo maslo,mnogu salata i ovosje, i konzervirani raboti ne se konzumiraat.gladuvanje nikade ne e spomnato, otkade taa tvoja ideja stvarno neznam.
ovaa logika porazbirliva e ili ne??

Ако има по ерективно нешто од женска со вишок килограми на плажа ја ушиве ќе си ги пресечам.
А вие гладувајте и натаму пардон бидете на диета.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom