Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.826
Поени од реакции
17.051
без разлика кој ќе излезе од нато, не е тоа дилемата.
Не знам какви се процедурите, ако теоретски не признаат како Северна :sick: и нашите власти сменат устав, дали треба сите кои не признале како Македонија да не признаат како Северна, вклучително и ОН и дали во блиска иднина тоа може (со ново мнозинство) да се смени (Македонија, Македонски) и дали признавањето од државите повторно треба да е билатерално дали повторно и повторно све од почеток, како 1991. Вака само ми се отвараат нови и нови дилеми. Дали дали. Не ми се јасни овие меѓународни правила па све ова ми е многу матно.
Така е, ќе има проблеми, а Путин веќе најави дека НЕМА да не признае како Северна Македонија, веројатно пошто само они биле Северни , а и Аце бил таму на скијање еднаш кога се враќал од Индија преку Афганистанските планини :icon_mrgr:

Од друга страна грците некако бргу и лесно од Грицеланд станаа Хелас, незнам по која постапка, но можеби се уште има поединачни држави со кој се Грицеланд ???
А мислам па Албаниа како да има 2 имиња, Шипнија за домашна и Албаниа надворешна употреба ... зошто тоа никому не смета??

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ти плачеш по паторот што ГО ПРИЗНА КОСОВО и да беше политички жив сега ќе гласаше за влез во Интерпол, така да, не јади бабури многу.
Што бабури јадам? Прашав, дали одобрува едно, а друго не? Или двете да, или двете не. Јас лично, мислам дека е непринципиелно да и се одзема територија на држава на нелегален начин, насилен начин. Ако важи за Србија тоа, нека важи и за други, Крим, Каталонија, Тајван, итн, итн...[DOUBLEPOST=1542898468][/DOUBLEPOST]
Може ќе завршиш во лудница ако продолжиш вака да си правиш никови и да измислуваш луѓе кои не постојат. Таквите луѓе кои измислуваат обично се сместени на психијатрија, нешто што тебе и тоа како добро ти е познато.
Пишуваш имагинарно. Кои се тие непостоечки ликови, никови...? Што е измислено? Или кажи конкретно или не пишувај![DOUBLEPOST=1542898643][/DOUBLEPOST]
Mene da me prasaa ne trebase da go priznaeme, barem ne PRVI, uste nejasna situacija a vekje gi priznavme.
Еве еден нормален одговор. Обично овде се дискутира на крајно примитивен начин. Благодарам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.485
Поени од реакции
84.943
Што бабури јадам? Прашав, дали одобрува едно, а друго не? Или двете да, или двете не. Јас лично, мислам дека е непринципиелно да и се одзема територија на држава на нелегален начин, насилен начин.
Не било принципиелно? Нема ти што да мислиш бре! Не си ти за таа работа. Господинот Груевски донесе одлука дека тоа е скроз принципиелно и дека треба да му се одаде признание на ослободувањето на Косово, со тоа што ќе се признае. Веруј, он најбоље знае што е принципиелно и што треба да се праи. Нема што ти тука да мислиш, така да престани да се преправаш дека го правиш тоа! Он толку беше принципиелен у таа работа, што по признавањето на Косово, вршеше притисок врз спортските сојузи за гостување на нашите екипи во таа пријателска и независна држава и покрај тоа што ги гаѓаа со предмети таму и го палеа нашето знаме. Тоа е принципиелност, а не ти.....

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Што бабури јадам? Прашав, дали одобрува едно, а друго не? Или двете да, или двете не. Јас лично, мислам дека е непринципиелно да и се одзема територија на држава на нелегален начин, насилен начин. Ако важи за Србија тоа, нека важи и за други, Крим, Каталонија, Тајван, итн, итн...[DOUBLEPOST=1542898468][/DOUBLEPOST]
Пишуваш имагинарно. Кои се тие непостоечки ликови, никови...? Што е измислено? Или кажи конкретно или не пишувај![DOUBLEPOST=1542898643][/DOUBLEPOST]
Еве еден нормален одговор. Обично овде се дискутира на крајно примитивен начин. Благодарам.
Чибу бе. Знаеш ти многу добро кои.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Македонија води стабилна надворешна политика, без разлика кој е на власт, посебно со северниот сосед.Сите признавања, пописи, закони и референдуми тоа го докажале.

Она што ме интересира е-доколку (нема друг доволно моќен) вмро еден ден освои мнозинство доволно за измени во уставот, дали може да направи промени (или да ги врати измените) кај што сега сака да промени власта? И како тоа меѓународно може да се одрази? Лошо се изразив, веројатно ме разбирате што ми е прашањето
Не ти го разбирам првиот дел.. „Сите признавања, пописи, закони и референдуми тоа го докажале.“.
Што се однесува на Договорот со Грција, во истиот содржи „ставка“ во која пишува дека не може да се вратат назад промените кои ќе произлезат од него и ако истиот се реализира.
Е сега, постојат многу „рачки“ кои ја доведуваат во прашање валидноста на акциите кои се преземени од страна на нашата власт (извршна и законодавна).
Прво, меѓународни договори од овој вид (Договорот со Грција) по Устав може да потпише само Претседателот на државата, не може министер, или Претседател на Владата.
Второ, кога на референдум нешто нема да добие поддршка, исходот на референдумот е обврзувачки, според нашиот Устав. (Консултативниот референдум е оној кој се спроведува пред некој закон да се донесе, затоа се вика консултативен, ама резултатите се задолжителни). Така, спроведувањето на Договорот со Грција што сега се прави (Менување на Уставот) е спротивно на Уставот.
Трето, Договорот со Грција нема важност, не е потпишан од Претседателот, со тоа, не може да биде објавен во Службен Весник, односно, не може да стапи на сила.

Овие работи, според мене се доволна причина за можност за поништување на „нештата“ кои ќе произлезат, но, знаејќи како кај нас може и незаконски работи да поминат... не верувам дека нешто ќе се промени. Уставниот Суд е сервес на властите и истиот носи смешни одлуки, например, прогласување на референдумот за уставен.[DOUBLEPOST=1542899426][/DOUBLEPOST]
Чибу бе. Знаеш ти многу добро кои.
Бладаш момче, нема ништо што треба да знам. Затоа и не кажуваш, добро знаеш дека измислуваш.[DOUBLEPOST=1542899580][/DOUBLEPOST]
Не било принципиелно? Нема ти што да мислиш бре! Не си ти за таа работа. Господинот Груевски донесе одлука дека тоа е скроз принципиелно и дека треба да му се одаде признание на ослободувањето на Косово, со тоа што ќе се признае. Веруј, он најбоље знае што е принципиелно и што треба да се праи. Нема што ти тука да мислиш, така да престани да се преправаш дека го правиш тоа! Он толку беше принципиелен у таа работа, што по признавањето на Косово, вршеше притисок врз спортските сојузи за гостување на нашите екипи во таа пријателска и независна држава и покрај тоа што ги гаѓаа со предмети таму и го палеа нашето знаме. Тоа е принципиелност, а не ти.....
Јас не сум Груевски, јас кажав што мислам јас. Знам дека едно е да кажуваш како граѓанин, а друго е да носиш (спроведуваш) одлуки како политичар на власт, за кои и сам знаеш дека е политика (курвинска работа). И ние сме подложни на многу курвински работи.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Македонија води стабилна надворешна политика, без разлика кој е на власт, посебно со северниот сосед.Сите признавања, пописи, закони и референдуми тоа го докажале.

Она што ме интересира е-доколку (нема друг доволно моќен) вмро еден ден освои мнозинство доволно за измени во уставот, дали може да направи промени (или да ги врати измените) кај што сега сака да промени власта? И како тоа меѓународно може да се одрази? Лошо се изразив, веројатно ме разбирате што ми е прашањето
Води взаемно лицемерна политика. Нема пандан на ниедно друго место у светот.

Они нас малку "Фајром", ни е малку нив "Косово независно"....и така, ко ретардирани братчиња (без намера да навредам, паралелава се однесува на непринципиелност и лажење).

Член од
10 април 2018
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.550
За десет дена во дијаспора во тренд со Маша и Медо. Браво шефе, само напреТ. :icon_lol:

Прегледај го приврзокот 199933
Па тоа и му е единствена желба на Грујо, да биде славен. Тука му замре кариерата па тргна на друго место да гради слава. Сега засега супер му оде. Верувам дека ни самиот не се надевал на толку голем успех. Грујо е звезда.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.797
Поени од реакции
37.801
... конечно убава фаца во оваа власт, иако не ми се допаѓа што ја имитира предходната, да во Министерство за внатрешни работи, прв човек биде жена, сепак можеби ова брунета со плави очи ветува или не??! :toe:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
... конечно убава фаца во оваа власт, иако не ми се допаѓа што ја имитира предходната, да во Министерство за внатрешни работи, прв човек да биде жена, сепак можеби ова брунета со плави очи ветува или не??! :toe:
Ти се допаѓа стајлингот?
#ќемипукнедушата

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
... конечно убава фаца во оваа власт, иако не ми се допаѓа што ја имитира предходната, да во Министерство за внатрешни работи, прв човек биде жена, сепак можеби ова брунета со плави очи ветува или не??! :toe:
Ova.važi dokolku Oliver odi za tehnički premier.....t.e. dokolku ja pobedi Rada Prada i cigančeto od Veles vo obaa vnatrešna bitka

Член од
12 март 2009
Мислења
20.826
Поени од реакции
17.051
Од:

Нова ТВNovember 22, 2018-3:17 pm
СЈО со ново обвинение за Талир: Притвор за Груевски

а веројатно барат Притвор поради опасност од бекство ?? ... а наместо Затвор бидејќи во затвор ќе го убијат :icon_mrgr:

после ќе се чудиме дека ќе ни опнат етикети за политички прогон ... па штом бара ПРИТВОР а тој има пресудса за затвор јасно е дека се работи за намера за освета, малтретирање итн...
ПРИТВОР е нешто најлошо, па му пиша Кежо на Заев кога дробеше за тешки услови по затворите да види каако е во истражен Шутка ..

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Анѓушев: Со 1,5 милиони евра кредит, „Југохром“ ќе се рестартира до јуни 2019 година
Дудукот од Муртино пред една година:
Заев: „Југохром“ ќе проработи со филтрите
Објавено
- 11 октомври, 2017

Завршено е обезбедувањето на парите за да може „Југохром“ да се стави во полн капацитет, се надевам во март или април, мај идната пролет, во сите фази.

Значи требало во Мај годинава да се рестартира, сега велат догодина Јуни. Работава не умри Магаре до зелена трева. Важно 1200 луѓе пред се Македонци во единствената доминантно македонска општина во полошко останаа без работа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom