Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
љољ, ме одблокирале на темава (y)

Деновиве гледав луѓе што доживуваа нервни сломови зошто Грујо избегал :pos:
Колку треба да си мизерен и ѓон за да единствената мотивација, сатисфакција и цел во животот ти било да го видиш Грујо во затвор?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.693
Поени од реакции
88.677
Готово Мицко премиер за една година.
Ако продолжат СДС со пиздарииве, не Мицко... магаре да стават за опонент ќе ги победи овие што се на власт сега.

Ти уште не сфаќаш дека овие самите себеси ќе се поразат со ова темпо. Циркузијадата што моментално ја креираат е нивно дело, не на Мицко. Овој само седи настрана, ќути, пишува твитови за студентите како биле цвеќиња, и чека само да си дадат троа уште некој автогол СДС.
Машинеријата за перење мозок им е слаба, а ваквите изјави на Заев со киднапирањето, амнестијата, менувањето на Уставот и бегството на Груевски само ги втураат уште подлабоко во гомната во кои се западнати.

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ако продолжат СДС со пиздарииве, не Мицко... магаре да стават за опонент ќе ги победи овие што се на власт сега.

Ти уште не сфаќаш дека овие самите себеси ќе се поразат со ова темпо. Циркузијадата што моментално ја креираат е нивно дело, не на Мицко. Овој само седи настрана, ќути, пишува твитови за студентите како биле цвеќиња, и чека само да си дадат троа уште некој автогол СДС.
Машинеријата за перење мозок им е слаба, а ваквите изјави на Заев со киднапирањето, амнестијата, менувањето на Уставот и бегството на Груевски само ги втураат уште подлабоко во гомната во кои се западнати.
Нека седи Мицко така ќе стане премиер, а за перење мозок не биди сигурен толку, на терен друга е работата а и народот тука е лесен за убедување. Ама името отиде. :(

Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681

Со кои пиздарии да продолжат уште? Што поголема пиздарија може да направат од тоа што го изгласаа за во устав да влезе рамковниот, промена на име, сакаат да покачат даноци(за држава во развој, прогресивен данок, тоа е тоа), покачија нафта, економијата стагнира е во регресија.
Изјавите и останатите пиар работи се јаготката на шлагот, не знам што може повеќе да направи од тоа што веќе го направил.
Не само тоа, туку и добија еден таков тежок пораз на 30ти, не само они, туку и сите "демократи" што ги викнаа за да насилно потоа го изгласаат уставот договорт за промена на име кој не е потпишан од претседателот, кој и не го фермаат многу како сите останати работи.

Уште една работа би сакал да ја напоменам, која што имав и претходно напишано, но откако заврши референдумот, Македонија веќе не е во криза за да влезе во НАТО за да се заштите од агресорите, како и останатите приказни што ги ширеа и тука, како и на социјалните мрежи се утепаа од ширење на таа вест.
Hint, напоменав дека отворено си збореа како ќе го продадат договорт во Македонија уште пред да почнат поозбилно да преговараат, поточно некаде декември, јануари.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Со кои пиздарии да продолжат уште? Што поголема пиздарија може да направат од тоа што го изгласаа за во устав да влезе рамковниот, промена на име, сакаат да покачат даноци(за држава во развој, прогресивен данок, тоа е тоа), покачија нафта, економијата стагнира е во регресија.
Изјавите и останатите пиар работи се јаготката на шлагот, не знам што може повеќе да направи од тоа што веќе го направил.
Не само тоа, туку и добија еден таков тежок пораз на 30ти, не само они, туку и сите "демократи" што ги викнаа за да насилно потоа го изгласаат уставот договорт за промена на име кој не е потпишан од претседателот, кој и не го фермаат многу како сите останати работи.

Уште една работа би сакал да ја напоменам, која што имав и претходно напишано, но откако заврши референдумот, Македонија веќе не е во криза за да влезе во НАТО за да се заштите од агресорите, како и останатите приказни што ги ширеа и тука, како и на социјалните мрежи се утепаа од ширење на таа вест.
Hint, напоменав дека отворено си збореа како ќе го продадат договорт во Македонија уште пред да почнат поозбилно да преговараат, поточно некаде декември, јануари.
Па како да се вратат парите ако не со даноци? Знаеш каква е економијата после 10 години крадење? Ама се тоа ќе се среди ако не се смени името, затоа да го одбраниме.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.693
Поени од реакции
88.677
Нека седи Мицко така ќе стане премиер, а за перење мозок не биди сигурен толку, на терен друга е работата а и народот тука е лесен за убедување. Ама името отиде. :(
OK еве кај се претседателските избори за некој месец, тогаш ќе видиме колку напреднаа за овие 2 години СДС. Само да те потсетам која медиумска и гебелсова пропаганда водеа за време пред референдумот, и кои луѓе доаѓаа во земјава да и изразат поддршка на оваа власт за договорот од преспа, за да на крај се да се сведе на полнење кутии 5 до 12.

Времето ќе покаже...

Со кои пиздарии да продолжат уште? Што поголема пиздарија може да направат...
Не ги с'скај бе, богзнае утре со што глупост ќе излезат...[DOUBLEPOST=1542843229][/DOUBLEPOST]
Реална анкета на телма?
Зз 27%
Мицко 7%

Да беше објавена на друго место немаше да кажам дека е вршена меѓу членството на сдс
Телма викаа дека ќе излезат над 900.000 на Референдумот, од кои над 40% ќе гласале ЗА.

Дно од телевизија станаа, се гледа по директорот што им е...

Последно уредено:
Член од
19 април 2012
Мислења
429
Поени од реакции
681
Па како да се вратат парите ако не со даноци? Знаеш каква е економијата после 10 години крадење? Ама се тоа ќе се среди ако не се смени името, затоа да го одбраниме.
10 години крадење? Сигурен си дека се 10 години? Точно 27 години.
А да мислиш дека ќе ги вратат парите со прогресивен данок на земја во развој треба да си наивен.
Колку да знаеш само, најмоќните компании се противат на овој закон, а нас како приватници и те како не засега овој закон. Парите од данокот кои ние ќе ги плаќаме за лошата, дрска и неспособна администрација нема да дојде до подобрување, здравство и за нас и за оние кои имаат минимални примања се исти, со тоа што, се додека не заминат во историјата СДС-ДПНЕ-ДУИ-ДПА-Зелените-ЛДП и останати лоши и корумпирани партии и политичари, се ќе биде џабе бидејќи законите нема да се применуваат како што треба, туку селективно и за лични цели како до сега.
Не ги с'скај бе, богзнае утре со што глупост ќе излезат...
И да бидат с'снати, пак ќе заебат работа од што толку се способни.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.464
Поени од реакции
30.993
Вака како во британскиот пописен лист?

Прегледај го приврзокот 199898

Или како чешкиот?

Прегледај го приврзокот 199901

Или како кипарскиот?

Прегледај го приврзокот 199902

Или како естонскиот?

Прегледај го приврзокот 199903
dOsTa So NaCiOnAlIzAm ajDe eKomoNijAtA dA TrgNe lEB nEmAmE zA jaDejnE.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Јас ќе ти кажам, за офтопик.
Sto oftopik ke da bese toa da me banirate od tema za vek i vekov. I toa pazi tema koja e za prasanja i odgovori od administratorite. Dodusa ne e ni bitno tolku sekako poveke od godina ili poveke sum baniran tamu pa ete sonceto uste izgreva tuku aj za ova mi odgovori ama uste da mi kazese kolku negativni dobi kolegata vas za nesoodvetno odnesuvanje i bla bla bla. Jas dobiv tri cisto onaka informativno i toa pazev da ne bidi apla, toj ne bas. Mislam vide sestri ova ona. Vidi ne mi e tolku za mene, tepan vo vrekja sum jas tuku nekoj nov da ne nasedni na provokaciite posto ne ja znae semata.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Sto oftopik ke da bese toa da me banirate od tema za vek i vekov. I toa pazi tema koja e za prasanja i odgovori od administratorite. Dodusa ne e ni bitno tolku sekako poveke od godina ili poveke sum baniran tamu pa ete sonceto uste izgreva tuku aj za ova mi odgovori ama uste da mi kazese kolku negativni dobi kolegata vas za nesoodvetno odnesuvanje i bla bla bla. Jas dobiv tri cisto onaka informativno i toa pazev da ne bidi apla, toj ne bas. Mislam vide sestri ova ona. Vidi ne mi e tolku za mene, tepan vo vrekja sum jas tuku nekoj nov da ne nasedni na provokaciite posto ne ja znae semata.
Ако не ти е за тебе, остави ги новите нека се „изгорат„, пушти не' нас, да се објаснуваме со нив, ич да не се секираш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Ако не ти е за тебе, остави ги новите нека се „изгорат„, пушти не' нас, да се објаснуваме со нив, ич да не се секираш.
Ocekuvano, sepak vrana na vrana oci ne vadi. A smeam barem da gi opomenam da ne se zatrcuvaat pa da mu vratat na isto nivo posto za razlika od nego niv ne gi stiti moderatorskiot status?

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Незнам како сеуште никој на форумот не го регистрира гмечењето на евробирократ со негов камен по негова глава!

ОРБАН НЕ ГО НИ РЕГИСТРИРА ХАН, МУ ОДГОВОРИ КОВАЧ: Прочитај си го твојот извештајот од март за Македонија!

/ 21.11.2018

Македонската јавност веќе знае дека еврокомесарот за проширување Јоханес Хан и еден од главните поддржувачи на стратегијата за создавање правно-економски хаос во Македонија од страна на Владата на Заев, преку Твитер побара „гласно обајнсување“ од премирот на Унгарија, Виктор Орбан за давањето азил на екс премирот на РМ, Никола Груевски.

„Владеењето на правото останува фундаментален принцип врз кој почиваат членките на ЕУ и земјите кандидати за членство (ви се верува дека Хан, кој го поддржува беззаконието во РМ го вели ова? н.з.,). Тоа е суштинско за кредибилитетот на ЕУ… Очекувам гласно објаснување од Виктор Орбан“, напиша Хан за азилот на Груевски.

Очигледно, Орбан не смета дека е потребно тој да му објаснува било што на Хан. Тој е избран премиер на земја членка на ЕУ, а Хан е далеку од такво нешто. Затоа му одговори Золтан Ковач, од кабинетот на Орбан, кој кратко, прилично остро и очигледно со доза на потсмев кон Хан, му возврати, исто така преку Твитер:

„Гласно објаснување? Почни да си го читаш твојот извештај за Македонија од март 2018 година за „ризиците за политичко влијание врз судството“ и види го извештајот за затворите од октомври 2017 година“.

Со тоа, се чини, Унгарија спуштајќи го Хан на земја, ја заврши расправата со него.

https://denesen.mk/orban-ne-go-ni-registrira-han-mu-odgovori-kovach-prochitaj-si-go-tvojot-izveshtajot-od-mart-za-makedonija/

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
напреднале есдеес :)

аерозагадување
кучињата и ѓубрето
градежна калакурница
земјоделие, цени и откуп
тендери
здравство
рудници, загадувачи
...
...
итн

не е јасно каде има промени на подобро :unsure:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
љољ, ме одблокирале на темава (y)

Деновиве гледав луѓе што доживуваа нервни сломови зошто Грујо избегал :pos:
Колку треба да си мизерен и ѓон за да единствената мотивација, сатисфакција и цел во животот ти било да го видиш Грујо во затвор?
А колку за да му го дудлаш на истиот, вака као тебе?

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.693
Поени од реакции
88.677
Некој ја спомна анкетата на Телма поназад... видете колку нелогичности и најдоа на таа анкета :icon_lol:

Енормното губење на македонските гласачи слободно си го надолпонуваат со албанското гласачко тело, и тоа со излезност поголема од таа на Референдумот и последните парламентарни избори во 2016.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom