Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.859
Поени од реакции
12.146
Во обид да си ја исперат својата неспособност за бегството на Грујо, го апсат Мијалков, човекот кој му го обезбеди двотретинското мнозинство во собрание :pos:. Циркузот само што започнал, а ние може да гледаме и да уживаме, бидејќи и онака плаќаме преголема цена.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.692
Поени од реакции
88.677
За Супер херојот шо го сјеба системот и државата? :) :pos: Напиши де,не врти од околу. Се знае оддамна дека си скриен паторист : )
Додека не пребегна у Будимпешта, со денови не спиев ради Груки :)))

Знам, боли... многу ве боли бегството на лицето Н.Г. и тоа во земја членка на ЕУ и НАТО. Ќе мора вие партиските полтрончиња да живеете со таа болка дека најголемиот криминалец "ви избега" од пред нос... а всушност вашиот пастир од Муртино го пушти и ви моча моментално у лице со тој факт ;)

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Kaкo ти не разбираш дека законот не е само 1 реченица слична на некоја изустена од рандом граѓанин што мавнал 2-3 пива пред коперација, туку се работи за комплексна материја.
- Не знам како да ти објаснам дека да купиш кола од 600К не е неморално, туку незаконски без разлика дали има тендер. Ти разбираш дека е најскапа кола во И.Европа? Што мислиш зошто е тоа така, од морални причини?
- Исто не знам како да ти објаснам дека не може како сака и од кого сака да купи кола МВР, зашто МВР не е приватна фирма.
- Исто не можам да ти објаснам дека трошењето на буџетските пари треба да биде транспарентно.

Земен да ти беше умот досега ќе разбереше, тоа го пишува во законите. Немам што да додам повеќе, очигледно е дека немаш елементарни познавања на темава, туку верглаш една излитена реченица. Ајт здраво.
Ти како не разбираш дека министерството има право да купи безбедносна опрема без тендер....како поинаку да ти објаснам.
Овој Мередес е првата кола со која се превезуваат лица кои се обезбедуваат од прва категорија....со тендер

Сите досегашни блиндирани возила(БМВ-то, стариот Мерцедес и некои други постари коли) се купени без тендер.

законот тоа го дозволува

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Додека не пребегна у Будимпешта, со денови не спиев ради Груки :)))

Знам, боли... многу ве боли бегството на лицето Н.Г. и тоа во земја членка на ЕУ и НАТО. Ќе мора вие партиските полтрончиња да живеете со таа болка дека најголемиот криминалец "ви избега" од пред нос... а всушност вашиот пастир од Муртино го пушти и ви моча моментално у лице со тој факт ;)
Сега побегна, или го пуштија?? Цела недела дрвиш дека побегна?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.510
Поени од реакции
24.291
Кај си бе @мкд владе и Мијалков во затвор, само Никола на слобода.
Уште викаш @Inglourious Basterd врска нема?
Ne sum ni vo tek ama Da. Statisticki porano ili pokasno morase da pogodi nesto. Za pravo neznam ni sto toa pogodil ali nema veze, valjda pogodil nesto. Iskreno neznam sto tolku vi ja polni dusata koj za sto zaglavil vo zatvor. Ke vi smeni nesto? Inaku koga sme kaj apsenjeto uste si sedam na svoeto deka koga ne apseja koga mozeja i trebaja sega neka gi apsat. Oko ne mi trepnuva. I so niv i bez niv vo zatvor republikata si eba mater taka da potpolno mi e seedno niti posebno me interesira.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Колку само пискање и плачење ќе имаше ако Мијалков беше уапесен еден месец порано :P

Не знаат сега „патриотите“ дали да се радуваат или не.

„Браникот“ патриотски во Шутка, „Штитот“ кукавички во Будимпешта, перверзии.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
А колку само радост ке имаше кај комуњарите ако Мијалков го уапсеа пред да го летнат од вмро :D

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Грујчо треба да направи едно меме она кога излегува од судот кога го снимаат во грб и да пушти онаа песната од дре д некст епизоуде и да пише тхаг лајф и да им го пушти на сдсм по пошта .:oftopik:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom