мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.802
- Поени од реакции
- 23.146
A so zimski gumi na golomrazica nema da te izlizga ?Муабетот ми беше ако имаш летни гуми и на ладно и подмрзнато ќе ти лизга колата а не па на снег
A so zimski gumi na golomrazica nema da te izlizga ?Муабетот ми беше ако имаш летни гуми и на ладно и подмрзнато ќе ти лизга колата а не па на снег
Законот ти го цитирав погоре, види ги димензиите за гумите и не биди глуп. Пардон, не може да не бидеш глуп затоа што веќе си, и тоа премногу, до таа мера што малце да беше попаметен глуп ќе те викаа. Ај скини ми се скурца ти ебам моронот.[DOUBLEPOST=1542739480][/DOUBLEPOST]Немој сега да лижеш тоа што го посра, цело време муабетот ти беше за гуми и како народот прекршувал прости закони со тоа што возел со летни гуми во зимо.
Оф леле Не брат 200 можеш да возиш со зимски гуми на подмрзнато, ок е.A so zimski gumi na golomrazica nema da te izlizga ?
Smanji dozivlaj be, onaka prasvam posto nekoi tuka smetaat deka ako si stavil zimski gumi i gotovo, kaj sakas i po sto sakas vozi.Оф леле Не брат 200 можеш да возиш со зимски гуми на подмрзнато, ок е.
Законот што си го цитирал погоре пишува дека може да се вози со летни гуми во зимо доколку имаш и зимски ланци. Скоро сите носат зимски ланци во багажник (бидејќи нели, таква е регулативата). А со тоа секаква норма од законот е исполнета.Законот ти го цитирав погоре, види ги димензиите за гумите и не биди глуп. Пардон, не може да не бидеш глуп затоа што веќе си, и тоа премногу, до таа мера што малце да беше попаметен глуп ќе те викаа. Ај скини ми се скурца ти ебам моронот.
Ма не мора ни снег да има, доволно е да е мокро и ладно, сместа пролизгуваат колите кои имаат летни гуми. Не знам зошто народов има проблем да почитува прости закони
Правиме муабет за свесност на граѓаните која е рамна на интелигенцијата на Стелт, значи околу 0%. Законски зимска опрема треба да носат сите граѓани во периодот од 15 ноември до 15 март, без разлика на тоа дали во јануари или во ноември ќе падне снег. Сега така се погоди првиот снег да падне баш тие денови околу 15 ноември па затоа и тераме муабети на таа тема. Кажав и претходно, живееме во време на интернет, каде не верувам дека постои човек кој не е информиран за време и многу други работи кои му се неопходни ако тргнува на пат, нарочито на пат кој содржи високи и ризични места како Стража, Плетвар итн итн. И муабетот беше, кај горе доле знаат дека е можно да падне снег, кај знаат (ваљда знаат за законот) дека од 15 ноември треба да имаат зимска опрема, они пак си го праат она влези и излези во кола и кур ги боли за се останато и после како што реков Цацко е крив за последиците.Smanji dozivlaj be, onaka prasvam posto nekoi tuka smetaat deka ako si stavil zimski gumi i gotovo, kaj sakas i po sto sakas vozi.
Па не носат бе, тоа збориме 5 страни поназад, добро читаш ти воопшто или сакаш да бидеш интересен? Значи не носат ни ланци, ни зимски гуми, ни трокут (онака го спомнав ова), ни бутур затоа е и револтот кај некои членови, а најтрагично е што тие што не носат никаква опрема се најгласни по социјалните мрежи и криви им се ојле и дојле ако се чукнале или направиле друга беља.Законот што си го цитирал погоре пишува дека може да се вози со летни гуми во зимо доколку имаш и зимски ланци. Скоро сите носат зимски ланци во багажник (бидејќи нели, таква е регулативата). А со тоа секаква норма од законот е исполнета.
Сега кажи ми ИДИОТУ неписмен - кој дел од законот народот не го почитува, морону?
Како би казнил некој ако излизгал со летни гуми, а имал синџири во багажник? Сфаќаш ли дека пропагираш законско казнување на нешто што е исполнето под сите законски услови и за кое нема никакви реперкусии, освен морални (секако, доколку нема материјална и физичка повреда на други учесници во сообраќајот).Сите треба да ги казнат затоа што зимската сезона почнува од 15 ноември и трае до 15 март. Без разлика дали ќе падне снег, ќе има мраз или ќе биде топло сепак треба да ја имаат потребната зимска опрема.
Па падна снег бе ооооо мајко мила. Значи Стелт викендов ПАДНА СНЕГ, значи повторувам ПАДНА СНЕГ и затоа така искоментирав. Ќе повторам, НЕ НОСЕЛЕ ОПРЕМА И РЕКОВ ДЕКА ТРЕБА ДА ГИ КАЗНАТ.Back to square one..
Како би казнил некој ако излизгал со летни гуми, а имал синџири во багажник? Сфаќаш ли дека пропагираш законско казнување на нешто што е исполнето под сите законски услови и за кое нема никакви реперкусии, освен морални (секако, доколку нема материјална и физичка повреда на други учесници во сообраќајот).
После почнувате со ботот Форца да зборите стриктно за гуми и како народот не почитувал закони со тоа што не менувал летни гуми во зимски.
Дрво, ти сопствените постови не можеш да ги истолкуваш, до толку си неписмен и конфузен.
Сум правел бивак над 2000 метри на Шара во февруари, не ти држи муабетов.Za tebe opravdano posto princezata ke si gi osteti taze sredenite noktinja.[DOUBLEPOST=1542733742][/DOUBLEPOST]Tuku ovaa godina nema da ima srceparatelni klipcinja kako toa se pravi na zapadot. Lani i posebno preklani sekoj vtor post bese takov.
Демек со зимски гуми у место ќе застанеш ако брзината ти е неприлагодена? Не правам споредби сеа, али го тупите скроз ако имаш летни како влечки у зима да носиш зборите.Сите што оправдуваат летни гуми и не носење зимска зимска опрема (гуми), само вака ве замислувам за време на снег или замрзнат коловоз.
Чекај, они уште не го процесирале фактот дека е неказниво по закон возење со летни у зима.Демек со зимски гуми у место ќе застанеш ако брзината ти е неприлагодена? Не правам споредби сеа, али го тупите скроз ако имаш летни како влечки у зима да носиш зборите.
Демек со зимски гуми у место ќе застанеш ако брзината ти е неприлагодена? Не правам споредби сеа, али го тупите скроз ако имаш летни како влечки у зима да носиш зборите.
vaka na brzaka sto citav, valjda mislat deka e kaznivo ako ima sneg na patot, inaku tocno e deka ne e kaznivo, se kaznuvaat samo tie sto nemaat zimski gumi plus nemanje na zimska oprema vo kolata ( lanci )Чекај, они уште не го процесирале фактот дека е неказниво по закон возење со летни у зима.
Mozda i beter e od sporedbava sto ja napravi, vozi so letni na sneg i nareden den na isti uslovi stavi zimski, togas najdobro ke ja osetis razlikata na svoja koza, den i nokj e u prasanje.Демек со зимски гуми у место ќе застанеш ако брзината ти е неприлагодена? Не правам споредби сеа, али го тупите скроз ако имаш летни како влечки у зима да носиш зборите.