Снег

Член од
23 август 2010
Мислења
39.342
Поени од реакции
113.578
Немој сега да лижеш тоа што го посра, цело време муабетот ти беше за гуми и како народот прекршувал прости закони со тоа што возел со летни гуми во зимо.
Законот ти го цитирав погоре, види ги димензиите за гумите и не биди глуп. Пардон, не може да не бидеш глуп затоа што веќе си, и тоа премногу, до таа мера што малце да беше попаметен глуп ќе те викаа. Ај скини ми се скурца ти ебам моронот.[DOUBLEPOST=1542739480][/DOUBLEPOST]
A so zimski gumi na golomrazica nema da te izlizga ?
Оф леле :facepalm: Не брат 200 можеш да возиш со зимски гуми на подмрзнато, ок е.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Законот ти го цитирав погоре, види ги димензиите за гумите и не биди глуп. Пардон, не може да не бидеш глуп затоа што веќе си, и тоа премногу, до таа мера што малце да беше попаметен глуп ќе те викаа. Ај скини ми се скурца ти ебам моронот.
Законот што си го цитирал погоре пишува дека може да се вози со летни гуми во зимо доколку имаш и зимски ланци. Скоро сите носат зимски ланци во багажник (бидејќи нели, таква е регулативата). А со тоа секаква норма од законот е исполнета.

Сега кажи ми ИДИОТУ неписмен - кој дел од законот народот не го почитува, морону?

Ма не мора ни снег да има, доволно е да е мокро и ладно, сместа пролизгуваат колите кои имаат летни гуми. Не знам зошто народов има проблем да почитува прости закони

Член од
23 август 2010
Мислења
39.342
Поени од реакции
113.578
Smanji dozivlaj be, onaka prasvam posto nekoi tuka smetaat deka ako si stavil zimski gumi i gotovo, kaj sakas i po sto sakas vozi.
Правиме муабет за свесност на граѓаните која е рамна на интелигенцијата на Стелт, значи околу 0%. Законски зимска опрема треба да носат сите граѓани во периодот од 15 ноември до 15 март, без разлика на тоа дали во јануари или во ноември ќе падне снег. Сега така се погоди првиот снег да падне баш тие денови околу 15 ноември па затоа и тераме муабети на таа тема. Кажав и претходно, живееме во време на интернет, каде не верувам дека постои човек кој не е информиран за време и многу други работи кои му се неопходни ако тргнува на пат, нарочито на пат кој содржи високи и ризични места како Стража, Плетвар итн итн. И муабетот беше, кај горе доле знаат дека е можно да падне снег, кај знаат (ваљда знаат за законот) дека од 15 ноември треба да имаат зимска опрема, они пак си го праат она влези и излези во кола и кур ги боли за се останато и после како што реков Цацко е крив за последиците.

Инаку да, на голомразица јебига со што и да возиш ќе се лизга, само зборот ми беше дека без разлика на тоа дали има снег или не официјално зимската сезона е од 15 ноември и еве гледаме дека не за џабе некој го ставил тој датум како почетна точка. Може да не паѓа снег ама условите на патиштата да бидат отежнати и тука зимската опрема ќе помогне.[DOUBLEPOST=1542740055][/DOUBLEPOST]
Законот што си го цитирал погоре пишува дека може да се вози со летни гуми во зимо доколку имаш и зимски ланци. Скоро сите носат зимски ланци во багажник (бидејќи нели, таква е регулативата). А со тоа секаква норма од законот е исполнета.

Сега кажи ми ИДИОТУ неписмен - кој дел од законот народот не го почитува, морону?
Па не носат бе, тоа збориме 5 страни поназад, добро читаш ти воопшто или сакаш да бидеш интересен? Значи не носат ни ланци, ни зимски гуми, ни трокут (онака го спомнав ова), ни бутур затоа е и револтот кај некои членови, а најтрагично е што тие што не носат никаква опрема се најгласни по социјалните мрежи и криви им се ојле и дојле ако се чукнале или направиле друга беља.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Back to square one..

Сите треба да ги казнат затоа што зимската сезона почнува од 15 ноември и трае до 15 март. Без разлика дали ќе падне снег, ќе има мраз или ќе биде топло сепак треба да ја имаат потребната зимска опрема.
Како би казнил некој ако излизгал со летни гуми, а имал синџири во багажник? Сфаќаш ли дека пропагираш законско казнување на нешто што е исполнето под сите законски услови и за кое нема никакви реперкусии, освен морални (секако, доколку нема материјална и физичка повреда на други учесници во сообраќајот).

После почнувате со ботот Форца да зборите стриктно за гуми и како народот не почитувал закони со тоа што не менувал летни гуми во зимски.

Дрво, ти сопствените постови не можеш да ги истолкуваш, до толку си неписмен и конфузен.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.342
Поени од реакции
113.578
Back to square one..

Како би казнил некој ако излизгал со летни гуми, а имал синџири во багажник? Сфаќаш ли дека пропагираш законско казнување на нешто што е исполнето под сите законски услови и за кое нема никакви реперкусии, освен морални (секако, доколку нема материјална и физичка повреда на други учесници во сообраќајот).

После почнувате со ботот Форца да зборите стриктно за гуми и како народот не почитувал закони со тоа што не менувал летни гуми во зимски.

Дрво, ти сопствените постови не можеш да ги истолкуваш, до толку си неписмен и конфузен.
Па падна снег бе ооооо мајко мила. :facepalm::facepalm::boksix::boksix: Значи Стелт викендов ПАДНА СНЕГ, значи повторувам ПАДНА СНЕГ и затоа така искоментирав. Ќе повторам, НЕ НОСЕЛЕ ОПРЕМА И РЕКОВ ДЕКА ТРЕБА ДА ГИ КАЗНАТ.

:facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Па не почитува закони бе и тие излизганите сигурно не се по пропишанота опрема. Да имаа гуми како што е дозволено немаше да има застој на 5см снег.

Ако е пишано може со летни пак мора да е исполнета длабочината на шарите на слојот што гази и плус синџири за надвор од град. Не значи дека може и со било какви летни после 15 ноември.
Разликата помеѓу зимски и летни се осеќа и кога ќе заврне снег во град и плус зимските гуми се поиздржливи на ниски температури, ама кој носи на ладно и мокро. :pos:
Не носи бе ми е гајле ако немаш пари за зимски и за мене ова е поголем прекршок од возење под дејство на алкохол.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.073
Поени од реакции
7.160
Сите што оправдуваат летни гуми и не носење зимска зимска опрема (гуми), само вака ве замислувам за време на снег или замрзнат коловоз.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Za tebe opravdano posto princezata ke si gi osteti taze sredenite noktinja.[DOUBLEPOST=1542733742][/DOUBLEPOST]Tuku ovaa godina nema da ima srceparatelni klipcinja kako toa se pravi na zapadot. Lani i posebno preklani sekoj vtor post bese takov.
Сум правел бивак над 2000 метри на Шара во февруари, не ти држи муабетов.
Плус, као чоек што движи во природа, често, на кратко престојувам у села и не го омаловажувам туку го ценам тој начин на живот, ама ти си краток фитиљ, запета пушка....у све глеаш навреда.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.578
Поени од реакции
42.084
Сите што оправдуваат летни гуми и не носење зимска зимска опрема (гуми), само вака ве замислувам за време на снег или замрзнат коловоз.
Демек со зимски гуми у место ќе застанеш ако брзината ти е неприлагодена? Не правам споредби сеа, али го тупите скроз ако имаш летни како влечки у зима да носиш зборите.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.663
Поени од реакции
14.538
Демек со зимски гуми у место ќе застанеш ако брзината ти е неприлагодена? Не правам споредби сеа, али го тупите скроз ако имаш летни како влечки у зима да носиш зборите.
Чекај, они уште не го процесирале фактот дека е неказниво по закон возење со летни у зима.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.009
Поени од реакции
18.814

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.876
Се гледа дека многу имате возено од 15 ноември па до крај на зимата. Од пред компјутер и никаде подалеку.
И најлошата и најевтина зимска гума е подобра од летната.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.918
Поени од реакции
44.923
Чекај, они уште не го процесирале фактот дека е неказниво по закон возење со летни у зима.
vaka na brzaka sto citav, valjda mislat deka e kaznivo ako ima sneg na patot, inaku tocno e deka ne e kaznivo, se kaznuvaat samo tie sto nemaat zimski gumi plus nemanje na zimska oprema vo kolata ( lanci )

Malce nubski ali ne znam kakov e zakonot tocno na ovaa tema, odnosno, dali ima stavka koja veli deka dokolku ima sneg, MORA da imas aktivirano zimska oprema, ili lanci ili zimski gumi. Logikata mene mi veli deka zakonot mora da e bas vakov, inaku e bez vrska, realno mora da se kaznuvaat tie budali sto so letni gumi vozat na sneg, pretstavuvaat opasnost za sve sto gi opkruzuva vklucuvajki gi i samite niv.

Inace lani koga zavrna snegot u fevruari, se zaebav se spustav od vodno so letni gumi, i mene me iznenadi snegot :) zasto imavme slaba zima, ne mi se stavaa zimski gumi t.e. ne mi se davaa pari za montiranje, si vikam aj nema mnogu navrnato sneg i se sjebav za site pari, bev podvizna sanka, od kaj baba cana koga se spustav na toa maloto udolnice sto se spaja so vodnjanska nemav nikakva kontrola na kolata, aludiram na kocenjeto. Bukvalno bev na milost i nemilost na soobrakajot na vodanjska, ako idese od gore kola direktiva u mene ke se zalepese od vozacka strana ali ja imav srekata nikoj da nema, nedela vecer plus snezna oluja, mi se poklopija kockite. Posle doagam dole kaj nova makedonija, pocnuvam so kocenje od pred teatar komedija, kolava lizga do pesackiot na raskrsnicata sto sledi go pomina i semaforot, a vozev sporo ...
I togas rekov sea i nikad veke vakov propust, ne sakate toa da go iskusite a prilicno sum ubeden deka lesno moze ova da se desi sekomu koj ne vnimava ili misli nema nekakva razlika, taka da pamet u glava, ako nemate zimski gumi, a ima navrnato sneg bolje ne izlagajte i ne glumete ludilo.
Mozda i beter e od sporedbava sto ja napravi, vozi so letni na sneg i nareden den na isti uslovi stavi zimski, togas najdobro ke ja osetis razlikata na svoja koza, den i nokj e u prasanje.

Kajgana Shop

На врв Bottom