Ми се гади од статусот на Груевски што денес го објавил.
Тој статус е сублимат на неговото 11 годишно владеење, истиот принцип на болна нарцисоидност, лажење, замена на тези и манипулации.
Гомнарот стигна дотаму да се прикажува како борец за каузата, се доживува како некој револуционер, Драган Богдановски, не гледа у очи и ни се смее, како да немаше основи за обвиненија, како да не требаше да оди на суд или во затвор.
Ама уште повеќе ми се гади од мизерии кој тој статус сега го споделуваат, лајкуват и го подржуваат.
А во моментов најмногу ми се гади од Заев, кој свенсо и договорено му дозволи на гомнарот да го направи ова, капак на тоа што скоро ја укина државата, и тој исто не гледа во очи и ни се смее, како ни обеќаше правда за сите, дека сите ќе одговараат, дека нема да го менува Уставот, дека ќе го зачувал достоинството на државата.
И така, Грујо херојот ќе се бори од туѓина за еден ден на ни се насади пак како премиер, името сменето, Грујо чист за таа работа, 27 априлските „јунаци“ се пред амнестија, Заев ќе ги со одработи неговото, а сите ние заебани.