Сонови, толкување на сонови

Член од
4 јануари 2013
Мислења
21
Поени од реакции
6
Синоќа сонував како кај мене дома има закачена на ѕид икона на св Василиј Острошки.Отидов ја бакнав и после сум тргнала на пат кон Острог.Но патот беше поинаков од што навистина е.Сум влегла прво со мала црква и сум се молела а потоа продолжив за Острог. Последно што се сеќавам беше дека ги видов сите луѓе на едно место собрани кои дошле за исцелување и сл.Инаку до сега еднаш сум била на Острог
 
Член од
18 октомври 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
сонував како бившиот последниот доаѓа кај мене на гости..ми чука некој на врата отварам го гледам него се смее и сака да влезе јас сакам да влезе малце де двоумам али го пуштам идеме кај мене у соба си легнавме само и нишо почнав нешо 6то да сонувам..шо значи ова ? инаку зборувам со него онака еднаш у месец по 2-3 збора
 
Член од
6 јануари 2015
Мислења
53
Поени од реакции
7
Сонував дека ми се ниша забот ама не падна, а баш меѓу предните беше забот :/ Што значи ова?
 
Член од
25 јули 2017
Мислења
15
Поени од реакции
9
Сонував дека ми се ниша забот ама не падна, а баш меѓу предните беше забот :/ Што значи ова?
Дека си силна и дека има нешто што те вознемирува ама со тоа што се нишал забот а не паднал значи дека ќе го пребродиш што и да е тоа што те познемирува или растревожува. Се ќе биде во ред. Ова е само мое мислење. Размисли си добро за што може да станува збор. Дефинитивно мислам дека нема од што да се плашиш.[DOUBLEPOST=1544888740][/DOUBLEPOST]
Синоќа сонував како кај мене дома има закачена на ѕид икона на св Василиј Острошки.Отидов ја бакнав и после сум тргнала на пат кон Острог.Но патот беше поинаков од што навистина е.Сум влегла прво со мала црква и сум се молела а потоа продолжив за Острог. Последно што се сеќавам беше дека ги видов сите луѓе на едно место собрани кои дошле за исцелување и сл.Инаку до сега еднаш сум била на Острог
Па претпоставувам дека се молиш да се подобрат нештата во реалноста, дека си личност што верува и е оптимистична дека може да се најде решение и мир во себеси, за себеси. Укажува и дека си друштвена личност и дека веруваш дека може да постои хармонија во околината. Сите заедно можеме да најдеме пат кон подобри резултати и само-мир.
*Мојата логика го протолкува тоа, се надевам успеав да помогнам.[DOUBLEPOST=1544889163][/DOUBLEPOST]
Здравоо..
Сонував ако се качувам со автобус со жена ми и двете деца одеднаш ја снема жена ми и поголемото дете ги барав но неможев да ги најдам на пат кон дома го здогледав поголемото дете и отидов право кон него а тоа ми рече тато, мама отиде со дриг човек и ме остави сама тука.
После ова неможев да заспијам ...
Па мислам дека ти е страв да не се случи тоа во реалноста. Дали сте се карале во блиско минато?
Едноставно верувај и на сопругата, мислам дека се е во ред.[DOUBLEPOST=1544889242][/DOUBLEPOST]
Sonuvav kako edna lichnost shto mi e draga plache. Odnosno sonuvav deka jas ja rasplakav so neshto shto kazhav. Shto bi znachelo toa?
Мислам дека ти е страв да не ја повредиш. Поради која и да е причина.
 
Последно уредено:
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Многу често се сонувам како ученик, што треба да значи?
 
Член од
21 јануари 2018
Мислења
23
Поени од реакции
1
Sonuvav kako gledam drvo so dunji me bea sozreani,I edna pocinata rodnina sedese so mene I mi kaza ke cekame da zreat,I si zema ona edna zolta v raka.
I vo Edna kuka sonuvav kako sum vrabotena kako pomosnicka I potoa covekot mi Dade 100evra.[DOUBLEPOST=1546692714][/DOUBLEPOST]
Многу често се сонувам како ученик, што треба да значи?
I jas cesto se sonuvam,a neznam sto znaci.
 
Член од
6 август 2008
Мислења
46
Поени од реакции
21
Сонував бел голем дебел смок , одкако сум го пребодел во главата се правел дека е мртов , но потоа мачето го насетило дека не е мртов дека е само слеп , за потоа да ме апне на мене :D :)
 
Ф

Флеш

Гостин
Можеби прв пат пишувам на оваа тема,не се сеќавам,но многу важно ми е.Загрижен сум зошто одамна не сум го имал ваков сон,каде што ќе ме ,кажано,испаничи.Ми треба толкување :)

Сега станав пред 15 мин.,
многу ми беше пријатен,убав сон. Ја сонував девојчето од средно,која ми беше симпатија многу.Девојчето многу го сакав искрено.
Сонував дека одиме негде,нејасно ми е каде,но се сеќавам многу, на тоа дека се држевме за рака свиткано,како да одевме некаде,можеби.Како што ја држам за рака,се чуствував многу сигурен, среќен и исполнет многу,што е со мене она.Во еден момент се сеќавам дека и кажав дека ја сакам многу.Покасно пак изразувам чуство и кажувам дали би посакала да ми стане жена,да се омажи за мене. Тука ми заврши сонот .

Ме испаничи зошто после многу долго време ја сонувам нејзе во сон,кажано се присетувам на нејзе дури од средно.После цели 10 години.Со нејзе немам контакт ич никаков денеска.
Има ли нешто значење,да го ебам веќе,уште чуства скриено кон нејзе да имам и држам до ден денеска.:oops: Благодарам:)
 
Член од
17 јануари 2019
Мислења
2
Поени од реакции
0
Popladnevo ja sonuvav majka mi koja sto pred 10 meseci pocina a mene seuste ne mi e jasno deka e otidena veke... sonuvav kako vo kukata na strana na hodnikot imase edna elka a ona ni stavi tri paketcinja i mi veli eve ti ostaviv tamu kaj elkata jas se izraduvav.. sto znaci toa bi sakala da znam a vcera pak sonuvav kako dvajca maski i edna zenska osoba me progonuva so pistoli jas begam od niv ama edna nepoznata zenska licnost mi gi nosi decata dve bebcinja imam jas i se zablagodaruvam megutoa i ona so mene bega od lugeto sto me progonuvaat i dodeka ona so decata bega jas se simnuvam od skali begam trcam i vleguvam vo edna kuka kao rusevina i gledam od plafonot me gledaat luge se krijam i mnogu mi bese strav potoa se razbudiv i ne uspeav da pamtan drugo ve molam kazete mi ako moze sto znaci ne e prv pat da sonuvam kako me progonuva nekoj. pozz
 
Член од
27 јануари 2019
Мислења
1
Поени од реакции
0
Сонував како со сестра ми и внуката која има 9мссеци сме на некое непознато место и наеднаш до нас стоеше една жена млада и убава, неколку пати ја потфрли внуката и таа се фати со рацете и се исправи и стоеше. И како во сонот сум знаела дека таа жена е мајка Богородица. Откако се случи ова со внуката јас тргнав со неа и наеднаш се претвори со сиромашна и исцрпена жена (од што помагала на љуѓето и ја собира целата тежина и несреќа со неа), продолжив да одам покрај неа бидејќи требаше да ми помогне и на мене за да бидам среќа и ми ја отвори среќата и се разбудив. Дали знае некој што би можел да значи овој сон...Во последно време сонувам многу чудни сонови...
 

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
4.913
Поени од реакции
7.833
Темава никогаш не сум ја отворил, само сум ја забележам онака така да немам ништо читано што е поназад пишувано, али вчера денес имав сон/ви па малку ми падна чудно затоа пишам ако некој може да каже толкување.
Се разбудив едно време многу рано наутро и не можев да заспијам некое време, останав некое време буден на компјутер и кога ме фати криза повторно легнав пак, само што заспав го видов на сон татко ми кој е умрен над 20 год, се разбудив на кратко, заспав повторно и го видов на брат ми на сон, онака помуабетвиме на кратко, и тој умре пред не цела година.
 
Член од
29 март 2019
Мислења
128
Поени од реакции
49
Луѓе, ептен чуден сон имав.
Седевме со девојка ми во еден ресторан и јадевме. Дојде келнерот , ни донесе пијалок, на девојка ми и даде една ќеса и замина. Девојка ми ми рече дека ќе оди во WC, а јас да ја платам сметката. Му дадов картичка на келнерот, а тој само што ја виде ми рече дека нема ништо на неа и дека треба да им платам дупло. Тогаш се појави девојка ми , ама беше облечена во црвени пижами. Јас целосно збунет ја прашав зошто носи пижами а таа нервозно ми одговори дека е време за спиење. Почнав да трчам низ ресторанот како избезумен и кога се свртив ја видов мајка ми како лежи на подот, а девојка ми седи врз неа и ја тепа. И реков пушти ја, немој , ја боли, ама девојка ми не престануваше да и удира шамари. Сите што беа во ресторанот почнаа да аплаудираат, а девојка ми гласно се смееше, се сврте кон мене и ми рече ајде сликај со мобилниот. Се исплашив и се разбудив растревожен. Што значење може да има вакво нешто???
АУУУУ тоа е многу страшно....[DOUBLEPOST=1554230836][/DOUBLEPOST]Јас од моето искуство со сонови е минимално но мозам нешто да споделам дел од соновите кој ми текнуваат.
Едниот беше како багјам во некоја тупа,налик на вортекс само надоле и ме бркаше некоја црна сенка дур паѓав во имаше еден одтвор и како што се приближував до отворот.
излегов од отворот и во истата секунда се видов самиот себе како спијам и во истата секунда се разбудив и многу ме фати језа :jajce:
Втората беше со мојте другари сме иделе на некоја зурка во некоја куќа.Куќата беше на ридче опколена со дрвја и во средина беше куќата кога влегов во куќата зурка ко зурка сите се забавува џускаа итн.
Но во еден момент почна куќата да се распаѓа и сите поцнаа да бегаат и нормално и јас поцнав во сонот да бегам.
Нај чудно беше кога почнав да бегам влегов во шумата сам бегав и одеднаш поцнав да трчам во slow motion и во истата секунда кога се свртев назад да видам дали има некој и потоа да продолзам да трцам напред видов некој језив лик со капце и се разбудив.
ЈЕЗИВООО:pijani::toe::popce::popce::чда:
 
Последно уредено:
Член од
5 март 2011
Мислења
841
Поени од реакции
824
Сонував дека гром удира во мене поточно во рамото но не ме повредува многу дури бев и свесен во моментот на ударот луѓе притрчуваат кон мене а јас се поместувам и им велам дека ништо не ми е.... Што може да значи
 

Kajgana Shop

На врв Bottom