Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Колку си ти само за греота, загинале оти немале мозок, а не оти биле предадени за едно ќесе пари. Башка сите овие биле високо школувани луѓе, даскали кои го мобилизирале насслението за борба против османлиите... ама ете во 21 век Ланѓа знае дека Гоце загинал по гаќи, а Даме се распослал во Русиново.

Бедно...
Ostaj ja be ne se zamaraj, bricena.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
:facepalm:

За Орбан збориме, не за Груевски. Американците се се сем глупави. Ама помеѓу варијантата да го заебале него и да те заебале тебе, поверојатно ми е да те заебале тебе.
Јас заебан одамна сум, тоа ми е јасно.

Но што правиме со вас, една прогноза што немате погодено?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Каков пропуст, какви бакрачи. Страшното е во тоа што со оваа сценарио америте покажаа дека не не есапат ни за банана држава.
Ама тоа требаше одамна да ни биде јасно.
Na primer od koga?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Јас заебан одамна сум, тоа ми е јасно.

Но што правиме со вас, една прогноза што немате погодено?
Ти личам јас на човек што живее од спортска, па да е битно колку прогнози сум погодил?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Единствено Питу Гули загинал во борба. Другите загинале од Турците, ама оти немале мозок, не оти биле големи јунаци. Дамјан Груев се распослал во некое село, а не ставил стража. Гоце Делчев е застрелан по гаќи. Затоа и не можел да побегне далеку.
Јане Сандански, инаку чест гост на бугарскиот двор, бил убиен од заседа од неговите.

Ништо не е сменето. Во Македонија уште 300 години нема да се промени ништо.
Од кај ти се информацииве жити се?Ај одмори малку,31 октомври помина.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Ни не знаат дека Ж е осуден.

Sent from my Xiaomi Mi A1 using Tapatalk
Може, него да кажат кај се парите и нека му ги блокираат.
Ж нека си го чуваат наздравје, некако целата прашина се дува накај нас у фаца.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Колку си ти само за греота, загинале оти немале мозок, а не оти биле предадени за едно ќесе пари. Башка сите овие биле високо школувани луѓе, даскали кои го мобилизирале насслението за борба против османлиите... ама ете во 21 век Ланѓа знае дека Гоце загинал по гаќи, а Даме се распослал во Русиново.

Бедно...
Кога прочитав на какви ѕверства било изложено населението по Илинденското востание, а дечките му ја здувнале во Софија, ми се згади и од комити и црешово топче. Да, да, ги мобилизирале луѓето, ама кога дошол аскерот, рекле пу пу не важи, ја утнавме работата, и штафта во Софија.
Турците на ченгели ги беселе Македонците, додека Јане пиел кафе со шлаг на бугарскиот двор.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Кога прочитав на какви ѕверства било изложено населението по Илинденското востание, а дечките му ја здувнале во Софија, ми се згади и од комити и црешово топче. Да, да, ги мобилизирале луѓето, ама кога дошол аскерот, рекле пу пу не важи, ја утнавме работата, и штафта во Софија.
Турците на ченгели ги беселе Македонците, додека Јане пиел кафе со шлаг на бугарскиот двор.
Pederi.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
И?
Сегде така праеле Турците и во Бугарија и во Србија и во Ерменија и во арапските земји и сегде кај што имало востание.
А за Гоце, знам само дека тој што го издал, го издал, меѓу другото, затоа што овој ја ебел жена му, плус и кеш добил.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
А зошто в’теше в’теше преку Албанија и Црна Гора кога поблиску и поедноставно му е преку Србија?

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.491
Поени од реакции
18.517
Остај ти локален балкански контест. Ако информацијата за бегство преку Албанија и Црна Гора излезе точна, мислиш дека Рама и Ѓукановиќ би го дозволиле трансферот без амин од САД?
Абе може сум тенеке :), но да не се повторувам од пред неколку дена линк

Само сега се добива друга димензија
- Прво сега веќе треба да се постави прашањето како се појави наеднаш Тиранската платформа неколку месеци пред парламентарните избори во декември 2016
- Второ дали Никола ги суреди античкиве без лубрикант од тогаш па наваму

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
А зошто в’теше в’теше преку Албанија и Црна Гора кога поблиску и поедноставно му е преку Србија,
Од таму имало карти, баго мајката!
Мислиш он го правел планот на патување:D?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom