подното греење,грее само под,му треба побајаги енергија за да загрее и одржава под.побавен фидбек.
знаеме дека температурата на подот е најниска,поради ладниот воздух кој паѓа природно доле.да загрее цела плоча доле,па плочки или ламинат па додека продре топлината....
за разлика од климата која грее воздух,побрз фидбек,зидови ентериер упиваат топлина одма.
плус подното ,целата микро прашина што ќе падне доле со топлината ќе го контаминира целиот затоплен воздух.
јас не сум за подно.[DOUBLEPOST=1542286566][/DOUBLEPOST]
Jas pred da stavam klimi Fevruarito bev kaj eden prijatel prvo koj imashe multi-split od Toshiba vo kukjata negova. Ne znam tochno kolku kw mu beshe nadvoreshnata no znam deka imashe edna vnatreshna 5,5 kw parapetna vo dnevnata i ushte po edna vnatreshna co siba kaj decata i kaj nego vo spalna. Otidovme so zena mi za da vidime kako izglrda greenje so klimi, dotogas ne znaevme. Covekot beshe prezadovolen, samo pofalni zborovi imashe, 2015 go stavil sistemot. Mi pokaza nekoi smetki znam za struja, edna za Januari 2017, 7500 denari, a drugata Januari 2018, 6600 denari. Stotina kvadrati negde, cetvorocleno semejstvo, so mashina za pajnci, sushara za alishta. Trite vnatreshni edinici ukluceni 24/7 so otvoreni vrati od sobite za i hodnik i se da se gree.
Toa e toa shto mozam jas da ti go kazam.
за 2000 евра подобро е да се купи 4 клими по 500 евра и да се постават во сите 4 краеви од куќата.
пушти ги да дуваат,ќе имаш иста или слична сметка за струја.
муабетот ми е ако ти се зезне моноблкот ќе немаш никаде греење.а вака една клима да откаже имаш 3.и со 3 клими пак ќе грееш 100м2