- Член од
- 25 април 2009
- Мислења
- 369
- Поени од реакции
- 136
Не е глуп уопште, има контакти а и муда, обичен смртник сигурно истото не би го напрајлСе си погодил освен делот дека е глуп па ќе пробува да мине граница со фалц пасош![]()
Не е глуп уопште, има контакти а и муда, обичен смртник сигурно истото не би го напрајлСе си погодил освен делот дека е глуп па ќе пробува да мине граница со фалц пасош![]()
Не можит. Патот до ердо е преку Бугарија или Грција. Подобро ако ЕУ држава му даде азил, чисто ради овие анти-антизападнитеГлуп.
Требаше кај ердо да си отиде на бацигаз. Хорхе таму ќе бега. Нит е ЕУ, нити со Америка се поднесуе многу.
Измислен лик, си слушнал за мендела ефект? Во некој универзум грујо лежиЕдино Ставро уште верува дека Груки ќе лежи.
Nikola Gruevski
55 минути ·
Во последните неколку денови примив безброј закани по мојот живот.
Јас сум во Будимпешта сега, и побарав политички азил од Унгарските власти.
Секогаш ќе останам верен на каузата на Македонија. Никогаш нема да отстапам.
https://www.facebook.com/NGruevski/posts/10156942186402716
Jас сум цвстро убеден и за мене никогаш немало сомнеж дека дури и во толку неповолни околности, г-нот Груевски, како визионер и лидер од светски димензии, без прекин работи во корист на македонските граѓани, односно за унапредување на македонската економиjа, и спрема проекти и мисли на добробитот на народот!
А таква оценка немало во изминатите години?И следнава констатација може да влијае за добивање на политички азил:
Груевски бил дискриминиран на суд- оценка на Комисијата за заштита од дискриминација
Ништо не сменија овие сега, продолжија со истите матни бизниси минатата влада што ги правеше. Се е исто, само сега парите сдсм ги зема. Гладни се овие за пари, ќе ја уништат државата.
Додека не заврши Гвујо во затвор ќе бидам за секого кој ќе работи на тоа да го пикне во затвор.
Не знам што ќе биде со Гвујо. Тој мора да одговара, затоа што е најголемиот виновник за она што и се случи на Македонија. Пред само два месеци Македонија беше на праг да заличи на предвоена Германија, кога почнаа да ги бележат вратите на евреите. Знаете која катастрофа е тоа? Архитектот на тоа зло беше лично Гвујо, се со цел да го спаси својот газ, и тој мора да биде казнет.
.
Апелација му ја потврди пресудата на Груевски.
Денешниот ден можеме да го одбележиме како финална точка најголемиот и најсрамниот пад на еден политичар во Европа од 1945 година наваму.
Од Султан до робијаш во неколку години, после серија маестрални политички одлуки.
Богами, во право си. Проектот пљачка на Македонија во 100 чекори префектно го изведе.
Знаеш што ми е мене најсмешно? Кога некој ќе рече, јас сум за тоа сите што згрешија да лежат затвор. И кога ќе го прашаш како ќе лежи фамилијата во затвор ако не ја турнат од власт, нема одговор, или ќе ти рече нешто во стилот, сите се криминалци.
За да имаш држава, државата мора да биде правна. За да биде правна, оние кои направиле криминал треба да лежат затвор. Тоа е приоритет над сите приоритети. Ако немаш правна држава, ти всушност немаш држава, па така да нема ни што да зачувуваш и браниш. Заев за мене е инструмент Гвујо и компанија да завршат во затвор. Ништо повеќе, и ништо помалку од тоа. Ако тоа не се случи, отидовме јабана многу побргу отколку што земјата ќе ни ја земат Албанците, масоните или илуминатите.
and just like thatПрво немаше да го осудат, немало шанси Гвујо да лежи. Сега ќе излезел за 6 месеци. Ова му е само прв случај, и тоа најлесен. Обвинет е и за потешки дела. Ќе скапи Гвујо затвор, освен ако не побегне некаде деновиве.