Не.можеше.да се пролонгира на оддредено време , и да се влечи со години по судови??? Ако одиме по таа твоја логика???Па кога не може искрено да напишат “Заев го помилува Груевски во замена за гласови во Собрание за промена на името” мора да смислат нешто колку да се напише![]()
Не сум сигурен, на два ума сум, или се овие тотално неспособни (што не е изненадување) и Грујо успеал да им пребега и покрај тоа што е Most wanted man во државата или полошата варијанта е дека има дил и дека е пуштен да избега (или да се крие на раат некаде во Македонија)Дали тука некој сериозно верува дека човек како Груевски во овие моменти кога е осуден веќе пред неколку недели и му се спрема затвор, би можел туку така да ја напушти Македонија или да се крие негде без знаење на власта.![]()
Ne...sakaat da go isprovociraat Ivanov da mu dade abolicija. Taka ke okrka impicment i nema da mozi da stavi veto na promenata na imeto...a so toa 1-2 meseci plus gnjavazaЗајко и Грујо се имаат сега простено, седат некаде пијат, читаат постови на кајгана и се смеат.
Викаш се крие по бункери? Зошто би го правел тоа, вежба да се прилагоди за во затвор?Еве уште една опција за бегството на Грујо... Некој ако се сеќава на резерватот Јасен кој е од затворен тип и кој го обезбедува армијата на Р.М пишуваше дека само до одреден дел смее да се движи , дека има огромна површина забранета за посета, истовремено таму има и тунели/бункери од СФРЈ... Можно е да има некоја поврзаност ?
Не знам само знам дека таму има подземни скривалишта , простории одржувани за во случај на војна да се заштити државниот врв ..Викаш се крие по бункери? Зошто би го правел тоа, вежба да се прилагоди за во затвор?
Што знам, јас да би требало да бирам 10 години во Шутка, со цимери, или година дена во таков бункер отсечен од цивилизација, без размислување би избрал 10 години во Шутка.Не знам само знам дека таму има подземни скривалишта , простории одржувани за во случај на војна да се заштити државниот врв ..
Милошевиќ беше оригинален психопата. Шизофреничар кој никој точно не знаеше што сака, дали социјализам/ нова Југославија, дали велика Србија. И татко му и мајка му се имаат убиено, тоа се некои сериозни сјебани гени. Никаков скандал, никаква кражба немаше поврзано со него, едноставно човекот си беше луд со тапија.Грујо беше оригинал Слободан Милошевиќ.На моменти ми се чини дека и сам си веруваше на сопствените лаги дека е патриот,а не криминалец.На еден документарец што го гледав имаше како Игор Иванов,тогашниот министер за надворешни работи на Русија му нуди на Милошевиќ да се качи со него у авион и правец Москва,а овој одби.Баш така и нашиов психо го замислувам